Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tudtátok ezt? Találtam egy...

Tudtátok ezt? Találtam egy érdekes dolgot az interneten! Cervixnyák ovu idején-ről! Az olvassa, akit érdekel!

Figyelt kérdés

Én eddig nem tudtam erről, meg mindenhol azt olvasni, hogy nem baj,ha nincs tojcsis nyák, de akkor mégiscsak sokban hozzájárul, mert akkor fél naponta együtt kellene lenni, hogy pont ott legyen pé-kor! Kiemeltem a lényeget!

A méhnyakban található mirigyek hormonváltozás hatására váladékot termelnek, méghozzá eltérő minőségben és mennyiségben a ciklus különböző szakaszaiban. Ezt a folyadékszerű anyagot nevezzük méhnyaknyáknak.

A nyák a menstruáció elmúlásával először nem, vagy alig észlelhető. Amikor pár nap elteltével megjelenik a hüvelybemenetnél, még sűrű, csomós vagy krémes állagú, színe fehéres. Ahogy közeleg az ovuláció időpontja, úgy változik meg – javul - a nyák minősége: magasabb lesz a víztartalma, ezért folyékonyabb és átlátszóbb lesz. A petesejt-kiszabadulás környékén állaga akár a nyers tojásfehérjéhez hasonlít, akár el is folyhat, mint a víz. Ezt nevezzük a legtermékenyebb típusú nyáknak. A szerepe, hogy a hímivarsejtek számára kedvező körülményeket teremtsen.

(HA NYÁK NEM ÁLL RENDELKEZÉSRE,

A SPERMIUMOK ELPUSZTULNAK A HÜVELYBEN 1-3 ÓRA ALATT)

Nyák jelenlétében a hímivarsejtek azonnal megtalálják az utat a petesejt felé vezető úton, ill. ha még nem jött el az ovuláció ideje, akkor a méhnyakban, ahol a nyák termelődik, több napig is túl tudnak élni, megvárva az érett petesejt kiszabadulását.

Tüszőrepedés után a méhnyaknyák újra besűrűsödik, és egy ú.n. nyákdugót képez a méhnyakban. Így az út elzáródik felfelé, áthatolhatatlan gátat képezve a későn érkező ondósejtek számára.

Minden nő figyelemmel tudja kísérni ezt a folyamatot. A termékeny időszakban, ha a nyák megjelenik, végigfolyik a hüvely falán. A hüvelybemenetnél érzékelni lehet a nyirkosságot vagy nedvességet, ill. annak megtörlése után meg lehet figyelni a nyák minőségét és mennyiségét. Sűrű-e, vagy éppen nyúlós, színe sárgás-e vagy fehéres, ill. átlátszó e.

2014. máj. 27. 10:23
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
A fontos részt kiemeltem!
2014. máj. 27. 10:33
 2/19 A kérdező kommentje:
ha van ilyen kérdés itt, hogy nekem nincsen olyan nyákom, akkor az baj-e? mindenki azt írja, hogy nem baj! de nagyon is nagy baj! csak még nem találtam rá megoldást, hiába írom be 20féleképpen, nem ad ki semmit!
2014. máj. 27. 10:45
 3/19 anonim ***** válasza:
Aztabetyár! De jó, hogy beírtad ide. Nem is tudtam, hogy ez így van, mármint, hogyha nincs tojásfehérjés nyák, akkor a hímivarsejtek nem tudnak közlekedni. Nekem épp ma lett nagyon sok ilyen nyákom, törlésnél észre is vettem. És mintha szurkálna is a bal petefészkemnél valami. Szóval nekünk most lenne jó, viszont mi még nem próbálkozunk :) Amúgy is pár napig távol van a férjem, viszont feljegyzem a ciklusnaptáramban, hogy ha majd próbálkozunk tudjam miként szokott alakulni a ciklusom. Amúgy fura, de a 22. napon járok, szóval elég későn van pém. Sebaj, így legalább nem fogok csodálkozni, ha megint pár nappal hosszabb lesz a ciklusom.
2014. máj. 27. 10:53
 4/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, nekem is az utolsó ciklusomban 22. napon volt ovulációm (szoptatás utáni első peteéréses ciklus, nagyon fájdalmas volt a peteérés), és jól is sejtettem én is, így 36 napra jött meg. De ez nálam elég gyakori, viszont előfordul az is, hogy épp 29 vagy 32 naposak.
2014. máj. 27. 11:15
 5/19 anonim ***** válasza:

Sajàt pêldàmból okulva írom azt,hogy e nèlkül is sikerülhet a baba!

Nekem a 2.szülèsem utân megszűnt ovukor ez az tojasfeherjes nyàk,meg a dokit is megkérdeztem igy nehezebben fog e sikerülni a 3.?Azt mondta nem.Sikerült is.

Szoval szerintem ez egyenfuggo,valakinek ezzel sem sikerül másnak meg enélkül is igen!

Arra tenyleg jó,hogy könnyű latni mikor van a legtermékenyebb nap!

2014. máj. 27. 11:18
 6/19 anonim ***** válasza:
Butaság. Egy az, hogy a méhnyaknyák nem mindenkinél ugyanolyan mennyiségben jelentkezik. Van, akinek tényleg csak a méhnyaknál és nem folyik ki belőle szinte semmi, nem veszed észre, csak ha kolposzkóppal benézel (azzal meg ugye nem fogsz). A másik meg, hogy menstruáció alatti aktusból, amikor még kvára nincs semmiféle "segítő" nyák, is összejöhet a baba, ha valakinek rövid a ciklusa és a menzeszhez közel van az ovulációja.
2014. máj. 27. 11:36
 7/19 anonim ***** válasza:

4-es!

Én is szoptatok még, de nekem már nem az első peteérésem lesz szülés óta. A ciklus hosszúsága nekem is 28, 30,31, 32 naposak. Most akkor nem fogok terhességre gyanakodni, ha 36 nap lesz.

2014. máj. 27. 11:37
 8/19 anonim ***** válasza:

*a kiemelt részhez pedig: nyákkal vagy nyák nélkül.. UGYANÚGY elpusztulnak a hímivarsejtek a hüvelyben ennyi idő alatt! Ugyanis a méhben és petevezetőben képesek több időt eléldegélni!

A hüvelyben minimális időt töltenek.

2014. máj. 27. 11:38
 9/19 A kérdező kommentje:

akinek van nyákja, menzesz alatt is van, csak azt elfedi a vérzés! nem hiszem, hogy baromság lenne! inkább társulhat valamihez, és együtt lévő problémából adódhat! itt a forrás : [link]

nem csak valami holmi oldal! olvasd el, hogy kik ezek, milyen oldal!

2014. máj. 27. 11:43
 10/19 A kérdező kommentje:
igen, csak ahhoz kell a nyák, hogy feljussanak a spermiumok, mivel az segíti a feljutásban! nem akarok senkivel veszekedni, én ezt találtam a neten! és persze, hogy vannak kivételek!
2014. máj. 27. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!