Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik egy éve próbálkoztok,...

Akik egy éve próbálkoztok, hogy tudtok erősek maradni?

Figyelt kérdés

Már egy éve várjuk a picit, azóta volt egy missed ab-om, ami 2. hónapban létrejött terhesség volt, azóta meg nincs pé-m, ezért Clostyt kapok. Ez volt az első Clostys hónapom, de tegnap megint megjött... Eléggé fura érzések kavarognak bennem... Szívesen feladnám, hogy ne kelljen újra és újra csalódnom, de persze ez csak a dac, mert mindennél jobban szeretném, hogy sikerüljön, az eddig elérteket butaság lenne félbe hagyni. Csak már olyan nehéz ez a sok herce-hurca meg bizonytalanság és még azt sem tudhatom hol a vége.

Tudom, hogy minden nap és tett közelebb visz a célunkhoz, csak nehéz elfogadni, hogy miért kell ezzel is megküzdenünk? Annyi rossz ért már az életben és még ez is...

Nem riadnék meg a beültetéstől sem, mindent bevállalnék, ha az kellene, akkor miért ez sok negatívizmus és rossz gondolat? A férjemmel is sokat veszekszünk mostanában, részben emiatt...

Ti, akik hasonlóval kellett, hogy megküzdjetek, hogy éltétek meg ezeket a dolgokat? Segítsetek túlélni!

2014. ápr. 16. 13:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszi-köszi-köszi!!! Mindenkinek nagyon köszönöm!

Igyekszem kitartani, hm...

Elvileg nálam is minden rendben van, voltam kivizsgálásokon, HSG-m nem volt, az előző terhességem miatt nem csinálta meg Closty előtt a doki, bár mondta is, hogy nem szokott ilyet, de most mégis.

Nekem Ő azt mondta, hogy a peteérés elmaradását a Clostíval orvosolhatjuk, az okát nem mondta, miért nincs. Előtte nem tudom, hogy volt-e, de az első baba spontán fogant, gyógyszer után.

Kaptam repsztőt is és nézett UH-on egyfolytában, meg is repedt az egy érett tüszőm, de sajnos nem lett baba, de ciszta sem, mert a repesztő erre van és meg is nézett utána is. Utrot is kaptam, tegnap hagytam abba, hogy meg tudjon rendesen jönni.

Nem tudom miért nincs peteérésem, de az endometriózisra is gyankaodtam már sokszor, nem tudom az összefügghet-e a peteéréssel, de nagyon fájdalmas a mensesem és megy a hasam, darabos és bő. A doki erre azt mondta, hogy a meg nem érő tüszőktől fájhat a hasam és azért darabos meg bő, mert vastag volt a nyálkahártyám, csak azt nem értem, ha nem érik tüsző, akkor miért lenne vastag???

Hm, minden esetre bízom a dokimban, nagyon jó orvos, csodákat Ő sem tud művelni, de ha mondjuk 3 Clostys hónap után sem lesz baba, akkor talán eljutunk egy HSG-ig is meg talán a laparig is, bár jobb lenne, ha nem kellene, de ha mégis akkor ezeknek kell következni.

2014. ápr. 16. 14:49
 12/23 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom, hogy elzáródhat, akár egy vetélés után is, én is ettől tartok, hogy velem is megeshetett, engem is műtöttek. De az igazi oka ilyenkor nem a vetélés, hanem egy gyulladás pl. Nekem volt is, méhgyulladásom. ilyenkor azért záródhat el a petevezető, mert így védekezik a szervezet az ellen, hogy ne terjedjen tovább a gyulladás, fertőzés... Persze nem törvényszerű, de így és ezért kialakulhat, sajnos.
2014. ápr. 16. 14:53
 13/23 anonim ***** válasza:
Mi már több mint 3 éve várunk rá és nem jön a baba. Most tartok ott, hogy feladom, nem érdekel és nem foglalkozom vele tovább. Kivizsgáltattam magam, ezer csodaszert kipróbáltam és semmi. Feladtam. Így sokkal jobb és megnyugodtam felkészültem egy másik irányba. Ha mégis jön később, szeretettel fogadjuk.
2014. ápr. 16. 15:12
 14/23 A kérdező kommentje:
De nem mondanak semmit, hogy mi az oka? Párod elfogadta a döntést? Az én férjem is elfogadná, de talán ideig-óráig és nem őszintén.
2014. ápr. 16. 15:18
 15/23 anonim ***** válasza:

az elzáródás nem a vetéléstől magától volt, hanem egy gyulladástól, amit az előző dokim nem vett észre (mondjuk nem is nagyon vizsgált, az is tény. kisváros ez, nem nagyon vannak képben a meddőséggel, meg ezekkel a dolgokkal)

a tüszőrepesztőtől még simán lehet ciszta, de az jó, ha uh-val nézi! :)

pcos-ra már vizsgáltak? (ennek nem feltétele a ciszta, ellenben egy terheléses cukor ÉS inzulin nem árt, ha nem volt még. Esetleg egy d-vitamin szintet is nézhettek, ez is okozhatja, hogy nem jön a baba. Elég banális dolgok, és mégis sokszor "ennyi" is elég)

2014. ápr. 16. 15:26
 16/23 A kérdező kommentje:

D-vitamint még nem néztek, de inzulin terhelésen, cukor terhelésen igen, az elvileg rendben van.

Lehet nekem is elzáródásom lett a missed utáni méhgyulladástól, de ezt ugye vizsgálat nélkül nem fogom megtudni...

2014. ápr. 16. 16:05
 17/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

En érdemben nem tudok a kérdésedhez hozzászólni,mert mar anya vagyok.

Viszont az elso babam utan(aki elsőre fogant) több mint 1evet vártunk a masik babankra.

Nekem sem állt vissza a peteresem szoptatas utan,aztan kivizsgáltak es kaptam clostyl-t.Szep tuszoim lettek,es 3honap szedés utan 3honap szünet jott.Nem jott a baba..nem értettem miert!

Aztan a következő clostylos kurat kezdtem meg,amikor a 13.honapban babat vártam ujra!

Ezzel csak azt szeretnem mondani,hogy mivel voltal mar terhes ne aggódj ennyire!Lehet akkor a szerencsések köze tartoztal,marmint elsőre sikerült..de normal esetben egészséges pároknak 1ev szokott lenni az átlag!

Biztosan nehez lehet,de probalj kicsit megnyugodni,es hinni abban,hogy jönni fog a baba!!sok sikert!

2014. ápr. 16. 16:21
 18/23 A kérdező kommentje:

Kedves Édesanya!

Köszönöm Neked is biztatást. Nagyon kedves vagy.

Jó volt olvasni, hogy Nálad is bevált ez a gyógyszer, talán nekem is fog segíteni. Igazából hiszek benne nagyon, csak sajnos, mint már írtam, nem vagyok egy erős lélekkel megáldva, már sok minden megtörte ezelőtt...

Meg ami még nagyon rossz, hogy kudarcként élem meg, mint nő, hogy nem tudom a férjemnek könnyen megadni, amire vágyik. Apósom pl. megjegyezte az anyósomnak, hogy más nők attól teherbe esnek, hogy rájuk néz a férjük..., Ő meg visszamondta, hát, mondanom sem kell, nagyon rosszul esett. Persze nem az ő véleménye számít, hanem, hogy a férjem megértő és nem így gondolja, de ezek is képesek az emberben nyomot hagyni, néha úgy érzem jobb lenne, ha a szüleinket sem avatnánk be semmibe.

2014. ápr. 16. 16:38
 19/23 anonim ***** válasza:

"Párod elfogadta a döntést? Az én férjem is elfogadná, de talán ideig-óráig és nem őszintén."

Nem tudom, ezt nekem írtad-e, de ha igen, lehet, hogy félreérthető voltam.

Az, hogy "add fel", nem úgy értettem, hogy soha többé ne akarj gyereket és ne is tegyél érte, hogy legyen.

Jó, hogy kivizsgáltatod magad, próbálkoztok gyógyszerrel, de gondolatban "add fel". Gondolj rá úgy, hogy akkor jön, amikor akar. Ha akar, most, ha akar, 5 év múlva.

Amúgy végül nekem megjött. Megkönnyebbültem, mert nem voltam rá kész, és ez egyértelmű, de azért kicsit szomorú is vagyok.

2014. ápr. 16. 16:50
 20/23 A kérdező kommentje:

Nem, nem! A 13-as válaszolónak írtam ezt, de valószínűleg Ő is csak úgy értette mint Te.

Ebben igazad lehet, de én nem tudom még ezt megtenni, amíg minden téren nem vizsgáltak ki, addig nem tudom azt mondani, hogy majd csak jön, bármikor, akármikor... Felelőtlenségnek tartanám, mert, ha baj van, még ezen kívül is, akkor azt minél előbb kellene tudni. most így gondolom.

2014. ápr. 16. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!