Albérletben élő anyukák válaszát kérném. Hogy tudattátok a tulajdonossal, hogy terhesek vagytok? Mit szóltak hozzá? Hogy tudtátok elintézni? A bejelentést megengedték?
Nem értem, mi ebben a kérdésben a kérdés? Miért probléma ez? Attól tarthat esetleg, hogy a gyerek majd leamortizálja a lakást?
Nem tudom másképp elképzelni, mint így: kisbabám lesz. Mégse rejtheted a zakója zsebébe a babcipőt ;)
Nálunk nem is volt kérdés, sőt mikor beköltöztünk, tudták hogy rövidesen babát akarunk, és inkább azon aggódtak hogy ugye nem költözünk majd el :)
A bejelentéshez nem kell hozzájárulniuk, az újszülöttet automatikusan bejelentik a szülők lakhelyére.
pontosítás, kiegészítés a 4-hez:
az újszülöttet oda jelentik be, ahová az anya lakcímkártyája szól. ha eddig se engedte a tulaj, h az legyen az állandó, bejelentett lakcímetek, akkor a baba se kerülhet arra a címre, de ettől még lehet ott orvosa, védőnője, stb. sőt, vdőnője csak ott lehet
Azt nem árt tudni, hogy a lakcímbejelentés a bérlő kötelessége, a tulajdonos pedig törvényt sért, ha a lakcímbejelentést megakadályozza.
Bölcsi-ovi-iskola idején nagyon is hiányozni fog a rendesen bejelentett lakcím.
#7: súlyos félreértések, sorjában:
- ideiglenes lakcím nincs, csak tartózkodási hely
- állandó lakcím nincs, csak lakóhely
- egyik sem ad több vagy kevesebb jogot a lakás használatára (konkrétan semmilyen jogot nem adnak)
- mindkettő bejelentéséhez kell a tulajdonos aláírása, vagy egyikéhez sem, nincs különbség
- a tulajdonosnak nincs joga megtagadni a bérlő lakcímbejelentését, törvényileg köteles a bejelentőlap aláírására. Ha nem teszi meg, az a Ptk. 5. §. szerinti joggal való visszaélés, és, bíróságtól lehet kérni az aláírás pótlását. (Más kérdés, hogy ha idáig jut az ügy, a tulajdonos úgyis felmond, akár egy balkáni maffiában).
- két tanúval aláíratott, vagy közjegyzőnél közokiratba foglalt bérleti szerződés bemutatása kiváltja a tulajdonos aláírását a lakcímbejelentéshez. Főleg a közokiratba foglalt bérleti szerződést szeretik mostanában a tulajdonosok, mert azt hiszik, azzal majd könnyebb lesz kidobni a bérlőt. Jól teszi a bérlő, hogy ha már a lakás használatára feljogosító közokirat van a kezében, azzal szépen elballag bejelenteni a lakcímét.
Normális emberektől béreljük a lakást,a mellettünk levő is az övéké,ott két gyerekes egyedülálló anyuka lakik,így nem is gondoltam,hogy gond lehetne abból ha én terhes vagyok.
Amikor jött a havi pénzért,akkor elújságoltam,ő gratulált,és mondta,hogy ha kell bármi papir,amihez ő is kell,szóljak,vagy ha lakáson akarunk rendezni,akkor szól a férjének,és az én férjemmel ketten megoldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!