Mindent megengedtek a rendkívül akaratos gyereketeknek, csakhogy ne verje magát a földhöz?
Nem,mert később csak rosszabb lesz..szerintem.
Hadd hisztizzen azért nem lesz mindig ahogy ő akarja.
Azért ne hagyd, hogy kárt tegyen magában.
Ez is egy "dackorszak". El gog múlni. Aztán jön a következő.
Én is próbáltam annak idején a ráhagyásos módszert, de nem vált be nála. Nálunk csak a szeretgetés segített, figyelemelterelés. Attól még nagyon jólnevelt kislány lett. Most már 4,5 éves, és nincs a természetével túl sok gond :)
Kitartás! Sok ilyen korszak lesz még!
31 hetes kismama
Szia!
Az én 30 hónapos kisfiam is csinál ilyet, szerencsére egyre ritkábban.
A boltban egyszer próbálta, azóta szépen ül a kocsiban magyarázva, de sosem kér semmit, és normálisan ül (mert tudja, hogy ha nem követel-kap. ha jól viselkedik, veszünk neki egy kis sport szeletet pl, ha nem, akkor hisztizhet hazáig is akár "észre sem veszem")
Itthon szokott néha balhézni (főleg a nagyikkal töltött idő után), de magára hagyom (csak átmegyek egy másik helységbe, nem megyek el itthonról:) ), és max 3-5 perc, míg rájön, hogy hiába fárasztja magát, boldogan jön utánam magyarázva, aztán persze újra megpróbálja nem sokkal később, de ha akkor is ez történik, abbahagyja.
Régebben ő is verte a fejét, de 2 alkalmon ugyanezzel a módszerrel (akkor még tovább tartott), és rájött, hogy fölöslegesen okoz magának fájdalmat (persze ha veszélyes környezetben volt, akkor inkább őt raktuk arrébb.
Persze amint boldogan jön oda, azonnal meg kell ölelgetni és elmondani, hogy nem szabad hisztizni, mert nincs értelme, a cirkusz helyett akár játszhattunk is volna.
Persze így is előforsul még, de a napi 1-2 alkalom helyett havonta 1-szer azért lényegesen jobb arány:)
(Viszont ő nem nyugodott meg se a vízre, se az ölelgetésre, sőt az utóbbira engem is ütött-rúgott), ha hatásos lett volna, előbb azt alkalmaztam volna.
Én is ezt csináltam gyerekkoromban. Anyuék nem tudtak mit kezdeni velem, még emlékszem is egy esetre, hogy ott fekszem a földön a konyhában és sírok de közben már nem is tudom miért (komolyan!). Én olyan 4-5 éves lehettem ekkor. Egyszer meglátta a nagyapám aki felvett, rátett a térdére és 2 jó nagyot rávert a fenekemre ott a helyszinen. Onnatól kezdve soha többé nem csináltam állítólag. Talán nektek is érdemes lenne megpróbálni, hogy valaki olyannal ráijeszteni picit akit ismer de nem áll hozzá közel szóval nem tudja, hogy mire számíthat tőle ha netalántán újra rajtakapná a hisztin. Számomra nagyapám ilyen személy volt. Hetente találkoztunk de akkor is csak ott ült és apuékkal beszélgetett. Általában nagymamám játszott velem olyankor.
Persze 20 hós kisgyereket nem kell elverni de megijeszteni lehet!
Remélem tudtam segíteni!
4 hós anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!