Hogy lehet így gyereket válalni? Lehet terhes vagyok most milesz?
Borsodba se jobb a helyzet ( én keletről költöztem ide )
mi is gyereket tervezünk de nem valószinű hogy kapok gyedet mert akkor évekig várhatnék a gyerekre .
Viszont ha mindig arra vársz, hogy minden meglegyen ami egy gyerekhez kell akkor meg sose lesz gyermeked.
Ha van hozzá párkapcsolat meg család akkor minden megoldható szerintem....
A terhesség alatt sajnos semmi nem fog megjárni, ha nem volt 2 éven belül legalább 180 nap biztosított időszakod, vagyis munkaviszonyod. (nem biztos hogy ez pontos, de valami ilyemsi a szabály)
A baba születése után gyesre leszel jogosult, az alanyi jogon jár 25.000 Ft, a családi pótlék 1 babára 12500 FT kb, illetve ha részt veszel a terhesgondozáson, akkor megkapod a baba születésekor a kb 65.000 FT anyasági támogatást.
Ezen kívül a terhesség 91. napjától minden hónapra jár 10.000 Ft adókedvezmény a magzatra, amit a párod tud igénybe venni ha házasok vagytok, mivel neked nincs bejelentett munkád, a baba születése után pedig ugyanúgy jár ez a 10.000 FT adókedvezmény a megszületett babára.
Nem teljesen pontosak a számok amiket leírtam, csak körülbelül.
Viszont az hogyha mindketten nagyon szeretnétek kisbabát, és hajlandóak vagytok mindent megtenni érte, az már felér egy fél fizetéssel!
Hidd el sosem lesz megfelelő a körülmény!! Fontos hogy legyen körülöttetek család akik segíthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!