Van olyan, aki megszakításos "védekezéssel" nem esett teherbe évekig?
Lehet hülye kérdés.. Csak annyi olyan esetet hallottam, h megszakítással védekeztek, mégis baba lett belőle, hisz azért van rá elég nagy esély, h valaki igy teherbe esik.
Viszont mi már évek óta így védekezünk a férjemmel, és nem is estem teherbe (mondjuk figyeltünk arra, h ovi környékén gumival szeretkezzünk).
Most már mi is szeretnénk babát, és emiatt úgy elgondolkoztam, h vajon csak szerencsénk volt, és azért nem lettem terhes, vagy aki ezzel a módszerrel vékedezik évekig, és nem esik teherbe, ott lehet, h valami gond van?
Szimplán szerencsétek volt :) Sokan vannak így, hogy évekig semmi megszakítás mellett, az első "éles" hónapban meg azonnal megfogan a kicsi :)
Hogy eddig nem estél teherbe annak ellenére, hogy "csak" megszakítással védekeztetek, még nem ad okot az aggodalomra :)
Mi olyan jó 4 évig "védekeztünk" így. Mikor már babát akartunk össze is jött elég hamar. Szerintem benne van a szerencse is a pakliban meg hogy ismerjük magunkat a párunkat kellő képpen pl már az időzítést illetően.
15hkm
Hát ezt csak akkor tudod meg, ha tényleg elkezdtek próbálkozni. Én pl 20 éves korom körül másfél évig védekeztem így az akkori barátommal, és most már hatalmas felelőtlenségnek érzem, mert engem csak a sors/Isten/szerencse mentett meg a nem kívánt terhességtől. Persze, vigyáztunk mi is, bár mi még ovu környékén sem használtunk kiegészítő védekezési módot...mondom, visszagondolva egyszerűen lehülyézem magam. Szerintem abszolút nem megbízható védekezési módszer, bár vannak, akik tényleg nem esnek így teherbe, de aki igazán nem szeretne gyereket, azt én mindenképp lebeszélném erről a védekezésről.
Egyébként mi a férjemmel amint eldöntöttük, hogy gyereket szeretnénk, rögtön az első próbálkozásra összejött mind a két kisfiunk. (Mármint nem egyszerre, 2 év korkülönbséggel.) Szóval aki megszakítás mellett nem esik teherbe, az nem jelenti azt, hogy baj is van, csak azt, hogy szerencséje volt.
Sikeres próbálkozást kívánok!
Nézd, ha ovuláció környékén gumival vagytok együtt, akkor semmi furcsa nincs abban, hogy nem esel teherbe.
(Teherbe esni ugyanis a legendákkal ellentétben csak ovuláció környékén lehetséges ... :D )
Egyébként viccet félre téve én sajnos ismerek olyan párt, akik "ügyesen védekeztek", aztán nem jött a baba, amikor már szerették volna, évekig... És azóta sem... :(
Szóval itt az a kérdés, hogy a pár mennyire termékeny, csak hát ezt előre sosem lehet tudni, ezért szokás azt mondani, hogy megszakítással csak akkor érdemes "védekezni", ha tudnak örülni egy "becsusszant" babának.
HOgy mennyire termékeny egy pár, az nem feltétlenül függ össze az általános egészségi állapottal.
Az meg, hogy menniyre vagytok termékyenyek, csak akkor derül ki, ha gyermeket szeretnétek, addig nem...
Mi pl. nagyon termékenyek vagyunk (három gyerekünk mind elsőre összejött), pedig amúgy egészségi állapotunk sajnos nem a legjobb, nekem és a férjemnek is van ilyen-olyan betegsége/nyavalyája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!