Mit tudok tenni hogy spirál mellett legyek terhes?
Idiotànak tünök tudom. A beszólàsoktól kiméljetek ha normàlusan nem tudtok vàlaszolni.
A helyzet:
Van egy lànyom.2éves. A spiràlt anyu erőltette ràm, hogy az de jó.
Szeretnénk majd màsik babàt, de úgy örülnék haa tervezett idő előtt sikerülbe és anyunak oda tudnàm dörgölni, hogy "làtod a spiràl sem 100%!!!!"
Persze azonnal levetetném.
Nem hiszem el, hogy ilyeneken jár az agyad!
Egyrészt minden normális ember tudja, hogy egyik módszer sem 100%, ilyen nem is lézetik. És ehhez nem kell teherbe esned, hogy ezt az orra alá dörgöld (habár elképzelni sem tudom a viszonyotokat és a szituációt), elég megmutatni neki a védekezési módszerek Pearl-indexét:
Méhen belüli eszköz (spirál): 0,5-5,0
Jelentése:
0,5- 5 közötti százalék az esélye, hogy egy év alatt becsúszik a baba.
Másrészt elősegíteni nem lehet, hogy emellett ess teherbe, hiszen akkor esik valaki teherbe, ha éppen olyan helyen tapad meg a méhfalon a babó, ahol nem zavar be az eszköz, mert a spirál csak ennyin alapul, fizikailag gátolja a beágyazódást a megtermékenyített petesejtnek!
Több értelmét látom annak, ha azt mondod anyukádnak, hogy olvastad, hogy sokan teherbe esnek mellette, mert ez igaz egyébként, és félted a babát, hogy vetélést, gondot okozhat, ha leveszik mellőle a spirált, vagy előfordul, hogy le sem tudják már venni, és akkor 9 hónapig ott van a gyerek mellett, ki tudja mit okozhat, fejlődési rendellenességet, stb...
Ez egy valós félelem, én emiatt nem rakattam fel, mert ha baja lenne a gyerekemnek miatta, abba belepusztulnék :(
Fölösleges ilyen gyerekes játszmákba belemenni. Ha már anya vagy, akkor meg főleg ne ez legyen már a fő szempont, hogy valakinek a képébe lehessen vágni!
Bele is halhatsz. Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a méhedben foganna meg , egy méhen kívülire meg rámehet az életed. Egyébként meg nem tudod befolyásolni. Elég szomorú akinek spirál mellett sikerül. Mert mondjuk elmozdult. De szinte mindnek műtét a vége és lehet ki is pakolnak.
De ne akarj még másodikat, amíg ennyire anyukád befolyása alatt vagy. Először neked kell felnőni.
Jézusom, nehogy még egy gyereket csinálj..és az előzőt is add vissza..spirál mellett gyereket? Tudod milyen következményei lehetnek? Az hogy neked mi bajod lehet tőle, engem nem érdekel, de a gyereked egészségét nem lehet garantálni ha spirál mellett fogan. Tudom nem kértél beszólásokat, de valahogy észhez kell téged téríteni.
Fogod magadat elmész a nőgyógyászhoz, leveteted a spirált, és teherbe esel. Szülsz egy egészséges gyereket. Ez a világ legszebb dolga, és téged az érdekel, hogy anyád mit gondol??
És minek hazudozni? Mit szólnál ha a te gyereked is majd mindenféle hazugságot dörgöl az orrod alá.
Édesanya vagy, mutass példát!!
kérlek..
Bocs, de erről ez a jelenet jutott az eszembe:
Természetesen a spirál sem 100%-os, mint ahogy egyik másik fogamzásgátlási eszköz sem. (van róla hivatalos statisztika) De ehhez nem muszáj neked is a kivételek közé tartoznod.
Ha nem akarod a spirált, vetesd le, és úgy álljatok neki a gyerek projektnek.
Nem értem, hogy anyukádnak mi köze ahhoz, hogy mivel védekeztek.
Szerinted mennyi esély van arra, hogy beágyazódott embrió mellett le tudják venni a spirált? Ne legyél gyerekes.
42 eves vagyok, 3 gyekem van, akiket akartam es most 8 hetes terhes vagyok spiral mellett. Az abortuszt kizartam, amikor kiderult a terhessegem, de a veteles lehetosege folyamatosan fennall.
Nagyon hulyenek kell ahhoz lenni, hogy valaki kifejezetten vaggyon erre az allapotra es veszelyeztetett terhes akarjon lenni! Olvass kicsit utana, hogy milyen problemakat okozhat egy spiral egy terhesseg folyaman es gondold ujra a kerdesedet!
Ha az anyukad, (vagy a parodon kivul barki) beleszolhat abba, hogy mivel vedekezel, vagy vedekezel-e egyaltalan, akkor te meg nem vagy eleg felnott a gyerekvallalashoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!