Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hormongondok, terhesség vagy...

Hormongondok, terhesség vagy lehet méhenkívüli?

Figyelt kérdés

Ovu után egy héttel kezdődő, azóta is tartó mellfeszülés, szurkálás, 4 napja tartó, de nem erősödő barnázás, pecsételő vérzés - mi lehet ez? Mensi előtt sosem szoktak ilyen tüneteim lenni... Vasárnapra nem várom, de a teszt még korai lenne, nem?

A barnázásról azt olvastam, hogy progeszteronhiány miatt lehet. De a mellfeszülés meg a túl sok progeszterontól van a terhesség elején, nem? Vagy ez a vérezgetés lehet méhenkívüli terhesség jele? Kezdek megijedni....

2013. júl. 18. 20:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Előbb veszik észre, hogy méhen kívüli mint, hogy neked feltünjön. 7-8 héten kezd problémát okozni a méhen kívüli terhesség. Próbálhatsz tesztelni, nekem ilyenkor már mutatott halvány + (X-epil 2db-os kb. 800Ft, 25-ös érzékenység) A barnázás miatt érdemes lenne dokit felkeresni, akár terhes vagy akár nem.
2013. júl. 18. 20:22
 2/13 anonim ***** válasza:

En barnaztam a mehen kivulivel, ugyanugy emelyegtem, es semmi mas panaszom nem volt.

Anelkul, hogy ijesztgetnelek, szerintem mihamatabb orvos.

2013. júl. 18. 20:40
 3/13 A kérdező kommentje:

:(( Hát ez nem hangzik jól... de csak jövő pénteken tud fogadni a dokim, amíg nem görcsölök be, addig ugye nem tud nagyobb baj történni? Vagy menjek ügyeletre?

Pedig úgy várjuk már a babát... :((( elkeseredtem.

2013. júl. 18. 21:05
 4/13 anonim ***** válasza:

Ne varj meg egy hetet szerintem.

Mert ha megis baba, akkor felirnak az utrot vagy a crinone-t a barnazasra, azt mihamarabb el kene kezdeni.

Menj masik orvoshoz.

2013. júl. 19. 06:59
 5/13 anonim ***** válasza:
sztk-s dokihoz bármikor tudsz menni, vagy ügyeletre a kórházba. Ügyeletet nem javaslom, mert körbe fognak nevetni. Tudom mert én elvetéltem 6 hetesen és azt mondták a kórházban (szombaton este) ha rendesen jön a vér és nem görcsöl a hasam akkor elég ha csak hétfőn ránéz az orvos, hogy rendesen kitisztult e a baba vagy műteni kell. Megnéztek szombaton is és persze már semmi babára utaló nem volt ott, de legalább nem kellett műteni, szépen magától elment a babóca. Nekem úgy volt a vetélésem, hogy egyik nap egyszerűen meg jött, semmi különösebb görcs vagy ilyesmi nem volt. Előtte már a nem várt előtt 1 héttel a létező összes terhestünetet produkáltam,(hányinger, szédülés, hidegrázás, hőhullámok, fáradtság, kívánás, falások stb.) nyílalás jobb oldalt petefészekben néha néha. Második babával (első életben maradt) csak a 5 héten kezdődtek a tünetek enyhén, 6 hetesen barnáztam arra Rutascorbint kaptam, 7 hetesen véreztem akkor Duphastront kaptam és azóta 23 hetes a picikém és köszöni szépen jó egészségnek örvend.
2013. júl. 19. 07:17
 6/13 A kérdező kommentje:

Ma reggel csináltam tesztet, negatív... szóval akkor nem baba. A mellfájdalom és a néha néha szurkálás továbbra is megvan, a barnázás ma reggelre legalább elmúlt viszont most meg bőghetnékem van és ráz a hideg :( Lehet hogy egyszerűen csak beteg leszek? Petefészek gyulladásnak lehetnek ilyen tünetei? Vagy még korai volt a teszt?

Ma biztosan nem jutok el dokihoz... szóval ha ez így marad akkor max marad hétvégén az ügyelet :( de ott tényleg körbe fognak röhögni... Nem tudom mi lehet ez, mensi előtt eddig soha nem volt semmi bajom. :(

2013. júl. 19. 10:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Mikor kene amugy megjonnie?
2013. júl. 19. 10:20
 8/13 A kérdező kommentje:
Vasárnap lesz a 28-ik nap, mindig 28 napra szokott megjönni pontosan...
2013. júl. 19. 10:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Lehet korai volt a teszt. Valójában ha babás is vagy nem sokat tudnak veled csinálni. Írnak sárgatesthormont ha látszik valami babácska, de ha más baja van akkor az sem fog segíteni. Ha pedig erős kis baba akkor így is úgy is megmarad akár mész dokihoz akár nem. Félre ne értsed én is azt javaslom, hogy minél előbb menj dokihoz, de nem biztos, hogy tudnak segíteni. Magnézium, pihenés, folsav (a biztonság kedvéért), sok sok pihenés. Ha pedig valami súlyosabb lenne akkor ügyelet.
2013. júl. 19. 11:12
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :) Folsavat szedek már kb 2 hónapja, meg kismama vitamint is, igaz, azt néha csak 2 naponta... De akkor még ma veszek magnéziumot is (melyik a legjobb ilyenkor?) és beveszem... így kicsit meg tudok nyugodni, hogy ha ESETLEG van ott valaki, én megtettem mindent amit tudtam, hogy segítsek neki.

Jaj, tuti a hormonok játszanak velem :(, egyáltalán nem vagyok sírós fajta de most hogy belegondoltam hogy esetleg a babám most küzd hogy megmaradjon...mindjárt bőgök.

Hát ha korábban nem is, vasárnap kiderül, hogy megjön-e...ha igen, akkor is kivizsgáltatom magam, mert soha nem voltak még ilyen tüneteim, tehát valami megváltozott odabent... :(

2013. júl. 19. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!