Akinél nem jön a baba, de szeretnének/próbálkoznak (régóta). Mit válaszolnak azoknak, akik folyton azzal jönnek, hogy "ne görcsöljetek rá"?
Nem vagyunk fiatalok (én 33, a férjem 40), 7 hónapja próbálkozunk a babával. Eddig még nem jártunk sikerrel. lassan szeretnénk elmenni dokihoz is, bár még benne vagyunk az átlagban. Múlt évben voltunk kivizsgáláson, akkor mindent rendben találtak. Néha rámtör az idegesség, türelmetlenség, hogy miért nem jött még össze, de egyébként jól viselem.
Viszont az ismerősök iszonyúan el vannak foglalva ezzel a témával. Mikor jön, miért nincs még? És persze az elmaradhatatlan "ne görcsöljetek rá", majd a következő mondat: kicsúsztok az időből, miért nem isztok teákat, miért nem szedtek ilyenolyan vitamint, miért nem d*gtok többet/kevesebbet. De nehogy rágörcsöljetek! Mi az, hogy nem jön össze, a Mancikára csak ránéznek és úgy marad. stb. stb.
Eddig igyekeztem viccesen válaszolni vagy csak bólogatni, de most már kifakadtam, hogy éppen az ilyen jótanácsok miatt görcsöl rá az ember!
Ti mit szoktatok válaszolni?
Egy kis OFF: az emberek eszméletlen irigyek, és rosszindulatúak, szinte hihetetlen. Irigy a férjemre, a boldog házasságomra, a lakásunkra, hogy el tudunk menni nyaralni, és akkor jön a kérdés, amivel úgy érzi belémrúghat, hogy ennek a m.arhának ne legyen már olyan jó: Jön már a baba? Nem akarsz fogyni előtte? Stb stb. Én is 1000szer megbántam, hogy azt a pár embert is bevontam, akit, mert nem hagynak békén. Van bőr a pofájukon olyan dolgokra rákérdezni, amire nekem eszembe se jutna. Ha nem a babával kapcsolatban, akkor valami mással találnak meg. A legjobb: tenyérdörzsölések közepette kérdezi, hogy de ugye buktatok a lakáseladáson??
Bocsánat, csak a pofátlanságról még ezek ugrottak be! A babáink meg igenis meg fognak foganni és születni, és mi is boldog és jó édesanyák leszünk. Fel a fejjel csajok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!