Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez inzulinrezisztencia?

Ez inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés

Glükóz fluoridos 5,2 mmol/L 3,5 - 6,1

Total 25-OH D-Vitamin 46,2 nmol/L * 75,0 -

Glükóz terhelés 60' 5,3 mmol/L 3,1 - 10,5

Glükóz terhelés 120' 3,4 mmol/L 3,1 - 7,5

Inzulin 14,3 mIU/L 1,9 - 23,0

Inzulin terhelés 60' 76,9 mIU/L

Ma kaptam meg a leletet, próbálok utánanézni a neten, és úgy látom, hogy nagyon magas az inzulinszint.

Inzulin terhelés 120' 9,1 mIU/L

HOMA-IR 3,3 - 4,4

2013. jún. 19. 23:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mit mondott az ORVOS?
2013. jún. 19. 23:26
 2/13 A kérdező kommentje:
Még nem voltam orvosnál. Először örültem, hogy jók a vércukorértékek, aztán rájöttem, hogy az inzulin viszont valószínűleg nem.
2013. jún. 19. 23:27
 3/13 anonim válasza:

Szerintem az! Nagyon magas az inzulinod, az éhgyomri és a terhelés is.

Persze majd az orvos diagnosztizál, de én borítékolom h az. Nekem is volt...

2013. jún. 20. 00:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Ez ir a javából már a cukrodon is látszik, hogy nagyon lezuhan. Az éhgyomri és a 60 perces inzulinod is nagyon magas.

És elég komoly d vitamin hiányod van.

2013. jún. 20. 03:48
 5/13 A kérdező kommentje:

Hát igen, én is erre tippeltem :(

Köszi a válaszokat. Már előre félek a cukormentes élettől. Imádom az édességet sajnos, nagyon fog hiányozni.

2013. jún. 20. 08:12
 6/13 anonim ***** válasza:

Igen, ez IR. A 120-as cukor az éhgyomri alá esik, ami semmiképpen sem jó. Magas az éhgyomri inzulinszinted, és a 60 perces is. És ahogy egy hozzászóló írta, D vitamin hiányod is van.

Valószínűleg a hármas kezelés lesz hatásos (gyógyszer, diéta, mozgás) A diéta egyébként nem az édesség teljes megvonását jelenti, csak nem mindegy, hogy mikor, mit és mennyit eszel. Szóval nem lesz olyan nehéz betartani. Tapasztalatból mondom, én is nagyon édesszájú voltam/vagyok, de különösebb problémát nem okoz a diéta betartása. A testsúlyodtól függően fogják meghatározni, hogy 160-220 Ch közötti értékben, milyen napi bevitel ajánlott. (ha túlsúlyos vagy, akkor napi 160 CH-ra állítanak.

És valószínűleg D vitamin pótlást is kapsz.

2013. jún. 20. 09:30
 7/13 anonim ***** válasza:

Hát nem vagyunk orvosok, de én is azt mondanám, hogy egyértelműen IR. Nekem nem volt ilyen magas az inzulinom, de a 120-as cukrom nekem is leesett, és már ez IR_nek bizonyult. Gyógyszer, diéta, mozgás. És egy jó endo doki, talán ez a legfontosabb. Nincs cukor, finomított liszt, viszont lehet finomakat enni így is, csak nem mindegy mikor.

Peteérésed van?

2013. jún. 20. 10:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Az eredmények értékelése az orvos feladata, semmiképp nem mennék ebbe bele. Nem vagyunk kompetensek.

Ha diétára lesz szükséged, akkor sem kell lemondanod az édes ízről, csak át kell alakítani a hétköznapokat egy kicsit. :) Nekem nagyon sokat hozott a diéta, az egész életem megváltozott, jól érzem magam a testemben és babát várok. :) Ne szomorkodj! :) A facebook-on működik a PCOS Alapítvány - Minden ami PCOS csoportja (több, mint 700 fővel), receptcsere, tanácsok, lelki támogatás, sportötletek, közös programok, stb. Csatlakozz Te is! :)

2013. jún. 20. 10:52
 9/13 anonim ***** válasza:

szerintem is IR. A terhelt cukor az éhgyomri alá esik, és az inzulin 0 és 60 perces is magas.

Érdekes h a 120 perces pedig ennyire alacsony.

D vitamin-hiány szintén velejárója az IR-nek.

Ez csak az én véleményem, a doki biztos jobban ért hozzá.

2013. jún. 20. 12:26
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat. Kedden megyek a Kaáliba az eredménnyel. Nem tudom, hogy ott írnak-e fel gyógyszert, vagy el kell mennem endokrinológushoz. Remélem ők megoldják, mert tudom, hogy nagyon nehéz bejutni az endokrinológiára.

(sajnos a pajzsmirigyem is rossz, alulműködik)

Egyébként az inzulinrezisztencia tényleg okoz fáradtságot? Mert én úgy érzem magam folyamatosan, mint akit agyonvertek.

2013. jún. 20. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!