Ez inzulinrezisztencia?
Glükóz fluoridos 5,2 mmol/L 3,5 - 6,1
Total 25-OH D-Vitamin 46,2 nmol/L * 75,0 -
Glükóz terhelés 60' 5,3 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 3,4 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 14,3 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 76,9 mIU/L
Ma kaptam meg a leletet, próbálok utánanézni a neten, és úgy látom, hogy nagyon magas az inzulinszint.
Inzulin terhelés 120' 9,1 mIU/L
HOMA-IR 3,3 - 4,4
Szerintem az! Nagyon magas az inzulinod, az éhgyomri és a terhelés is.
Persze majd az orvos diagnosztizál, de én borítékolom h az. Nekem is volt...
Ez ir a javából már a cukrodon is látszik, hogy nagyon lezuhan. Az éhgyomri és a 60 perces inzulinod is nagyon magas.
És elég komoly d vitamin hiányod van.
Hát igen, én is erre tippeltem :(
Köszi a válaszokat. Már előre félek a cukormentes élettől. Imádom az édességet sajnos, nagyon fog hiányozni.
Igen, ez IR. A 120-as cukor az éhgyomri alá esik, ami semmiképpen sem jó. Magas az éhgyomri inzulinszinted, és a 60 perces is. És ahogy egy hozzászóló írta, D vitamin hiányod is van.
Valószínűleg a hármas kezelés lesz hatásos (gyógyszer, diéta, mozgás) A diéta egyébként nem az édesség teljes megvonását jelenti, csak nem mindegy, hogy mikor, mit és mennyit eszel. Szóval nem lesz olyan nehéz betartani. Tapasztalatból mondom, én is nagyon édesszájú voltam/vagyok, de különösebb problémát nem okoz a diéta betartása. A testsúlyodtól függően fogják meghatározni, hogy 160-220 Ch közötti értékben, milyen napi bevitel ajánlott. (ha túlsúlyos vagy, akkor napi 160 CH-ra állítanak.
És valószínűleg D vitamin pótlást is kapsz.
Hát nem vagyunk orvosok, de én is azt mondanám, hogy egyértelműen IR. Nekem nem volt ilyen magas az inzulinom, de a 120-as cukrom nekem is leesett, és már ez IR_nek bizonyult. Gyógyszer, diéta, mozgás. És egy jó endo doki, talán ez a legfontosabb. Nincs cukor, finomított liszt, viszont lehet finomakat enni így is, csak nem mindegy mikor.
Peteérésed van?
Az eredmények értékelése az orvos feladata, semmiképp nem mennék ebbe bele. Nem vagyunk kompetensek.
Ha diétára lesz szükséged, akkor sem kell lemondanod az édes ízről, csak át kell alakítani a hétköznapokat egy kicsit. :) Nekem nagyon sokat hozott a diéta, az egész életem megváltozott, jól érzem magam a testemben és babát várok. :) Ne szomorkodj! :) A facebook-on működik a PCOS Alapítvány - Minden ami PCOS csoportja (több, mint 700 fővel), receptcsere, tanácsok, lelki támogatás, sportötletek, közös programok, stb. Csatlakozz Te is! :)
szerintem is IR. A terhelt cukor az éhgyomri alá esik, és az inzulin 0 és 60 perces is magas.
Érdekes h a 120 perces pedig ennyire alacsony.
D vitamin-hiány szintén velejárója az IR-nek.
Ez csak az én véleményem, a doki biztos jobban ért hozzá.
Köszönöm szépen a tanácsokat. Kedden megyek a Kaáliba az eredménnyel. Nem tudom, hogy ott írnak-e fel gyógyszert, vagy el kell mennem endokrinológushoz. Remélem ők megoldják, mert tudom, hogy nagyon nehéz bejutni az endokrinológiára.
(sajnos a pajzsmirigyem is rossz, alulműködik)
Egyébként az inzulinrezisztencia tényleg okoz fáradtságot? Mert én úgy érzem magam folyamatosan, mint akit agyonvertek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!