Mennyire nagy baj, ha inzulinrezisztenciám van, de nem tudok mellette intenzíven mozogni?
Figyelt kérdés
Decemberben diagnosztizálták az inzulinrezisztenciát, de gyógyszert egyelőre nem kaptam, mert annyira nem súlyosak az értékek (a cukrom nem magas, az inzulin viszont több, mint kellene, és evés után mindig levitte a vércukromat). 200 gramm CH/napos diétán vagyok. Az endokrinológus szerint az inzulinrezisztenciásoknak nagyon fontos olyan sport végezniük, ami pulzusemelkedést okoz (kardióedzés stb). Ezzel egy nagy gond van, gerincgondokkal küszködöm (csigolya elcsúszás, sérv, gerincferdülés), gyakorlatilag kiskorom óta tart, világéletemben fel voltam mentve tesiből, ilyen módon egyáltalán nem sportolhatok, mert rögtön fáj... Nincs túlsúlyom, sőt, legalább 4-5 kiló plusz hiányzik rólam (ezért ilyen magas a CH adagom). Fog akkor is javulni az állapotom, ha kevésbé megterhelő mozgásformát végzek?2013. ápr. 14. 20:31
1/3 anonim válasza:
Esetleg az úszás nem jöhet szóba?
2/3 A kérdező kommentje:
Az úszással csak az a baj, hogy nincs lehetőség a környékünkön, így azzal meg kell várnom a nyarat...
2013. ápr. 14. 20:49
3/3 anonim válasza:
Ilyen esetben én a jógát vagy a Pilates tornát javaslom. Azt otthon is tudod csinálni, nem okoz fájdalmat. Igaz, nem kardió, de átmozgatod az izmokat, ízületeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!