Ha a HOMA IR jó, akkor nincs inzulinrezisztenciám?
Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 11:18
1/6 anonim válasza:
en ugy tudom a homa ir az inzulinrezisztencia merteket jelzi. nekem pl 2,4, erre, vagyis inkabb az eredmenyek alapjan nekem a doki azt mondta, hogy kozepes foku IR-em van.
de inkabb az eredmenyeket veszik tenyleg alapul, ennek nincs tul nagy jelentosege.
eredmenyeid milyenek?
2/6 anonim válasza:
szerintem ez nem feltétlenül igaz, mert úgy tudom, hogy a homa-t az éhomi inzulin és cukor arányából számítják. Nekem mindkettő tökéletes, mégis súlyos IR-em van, mert a 30-60 perces inzulin nagyon durván el van szállva, és még a 120 perces sem rendeződik
3/6 anonim válasza:
A homa IR-t az éhgyomri értékekből számítják ki, ami nem jelent semmit. Nekem az éhgyomri értékeim tökéletesek. A terhelt cukrom is tökéletes. Csak a terhelt inzulinom gáz annyira, hogy az már esetemben meddőséget okoz. Tehát a homa alapján én nem is vagyok IR-es.
4/6 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Megkérdezhetem, hogy mennyi az értéked, ami gáz?
2012. aug. 9. 12:19
5/6 anonim válasza:
a homa ir-ből egyáltalán nem látszi hogy ir-es vagy e.Azt csak terheléses cukor+inzulin eredményekből lehet megállapítani.
6/6 anonim válasza:
Teljesen így van, ahogy az előttem szólók írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!