Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen jó diéták vannak...

Milyen jó diéták vannak inzulinrezisztencia kezelésére? Hogy kezdjem? Mit (t) egyek, mennyit és mikor?

Figyelt kérdés

Van esetleg egy oldal, ahol vannak ezzel kapcsolatban hasznos tanácsok?

Sportolni már sportolok, kardiózom picit, "feszesítek", jógázom, fogyni nem akarok, mert 46 kiló és 160 centi vagyok.

Hálás lennék minden tanácsért.

2013. ápr. 19. 12:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szénhidrát diétára kell rákeresned. Diétetikushoz nem küldtek?
2013. ápr. 19. 12:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Inzulinrezisztencia étrend:

reggeli 7-8 óra: 30g CH (lassú)

tízórai 9-10 óra: 20g CH (ebből 10g lehet gyors)

ebéd 12-14 óra: 40-50g CH (fele lassú, fele gyors)

uzsonna 16-17óra: 20g CH (gyors)

vacsora 19-20 óra: 30g CH (ebből max 10g gyors)

utóvacsora 21-22óra: 10g CH (csak lassú)

2013. ápr. 19. 12:14
 3/11 A kérdező kommentje:

Majd megyek, de gondoltam addig is ma már így vásárolnék.

Ma voltam terheléses vércukron, a kis kézi automata géppel már kiderült, hogy visszaesett az érték, nagy a valószínűsége az IR-nek. Jövő héten lesz meg a teljes eredmény, csak a diétát ezek tudatában mihamarabb elkezdeném.

2013. ápr. 19. 12:14
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm kettes.

Ez gondolom egy idő után egyértelművé válik, hogy mi a lassú meg gyors felszívódású szénhidrát, csak a kezdet nehéz:(

Egyébként, ha már megszoktad, könnyen be lehet tartani? Mennyire változtatja meg a szokásod? Nem nehéz így enni? Vagy már automatikus lesz?

Köszönöm a válaszokat!

2013. ápr. 19. 12:17
 5/11 anonim ***** válasza:
Neked nem ez a ch elosztás kell ez a fogyózós, mindegyikhez edjál hozzá +10ch-t.
2013. ápr. 19. 12:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 2 évig csináltam a diétát, meg lehet szokni természetesen. Most szoptatok, így képtelen vagyok betartani, de amint tudok visszatérek rá. Én 160g-os diétát csináltam, de nekem fogynom is kellett, így neked a mennyiségeket nem tudom belőni, ebben segít a dietetikus. Fontos, hogy ha pl. délben kelsz fel, akkor nem eheted a "reggelit", mert napszakonként változik a szénhidrát felszívódása. A 3 óránkénti bevitelt pedig azért kell tartani, hogy a bevitel folyamatos legyen, és ne hirtelen kapjon a szervezet szénhidrátot, mert attól felugrik az inzulin szintje, ami nem jó. Reggelire lehet teljes kiiörlésű kenyér, kis sonkával+paradicsom/paprika, délelőtt egy pohár tej+ korpovit keksz. Ebéd változó, ez a grammodtól függ, de főtt krumpli a lehető legrosszabb, kis olaj kerüljön rá mindenképp, de a bő olajban sült sem jó. Uzsira gyümölcs, ami nem banán. Vacsira, mint a reggeli kb. Az ételek glikémiás indexét kell figyelned. Bocsi, ha össze-vissza voltam, ezek ugrottak be elsőre.
2013. ápr. 19. 12:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak dolgok, ami szinte tiltólistásak: cukor, sok fehér liszt (sajnos, a péksütik is), majonéz, banán, szőlő és minden, ami szénhidrátbomba.

Az IR-rel az a gond, hogy mindenkinek egyénileg kell beállítania, mi az, amit bír a szervezete, és mit nem. Elvileg szinte mindent lehet enni, csak be kell építeni az étrendedbe.

Én a Lidl-ben kapható termékeket nagyon szeretem, mert ott minden terméken rajta van a táblázat, villám gyorsan ellenőrizhető a szénhidrát tartalom. Nekem az ott kapható teljes kiőrlésű kenyér az egyetlen, ami nem lövi az egekbe a cukromat.

Érdemes beszerezned vércukormérő készüléket és rendszeresen ellenőrizni magad. Csak egy saját példa: az egyik fajta teljes kiőrlésű kenyér (pékségből) 7,3-ra lőtte fel a cukromat, amíg egy másik fajta meg se mozdította. Ez arra is jó, hogy kitapasztald, neked milyen termékek azok, amikkel vigyáznod kell.

A dietetikus segíteni fog, de tényleg neked kell kitapasztalni, mi a jó és mi nem. Mire harmadszor mész majd vásárolni, már tudni fogod, hogy automatikusan mit vegyél le a polcról.

2013. ápr. 19. 12:57
 8/11 anonim ***** válasza:

A PCOS SZívügy Alapítványnak van egy zárt csoportja (Minden, ami PCOS) facebook-on, közel 550 taggal, akik ugyanebben a betegségben szenvednek. Recepteket, tapasztaltokat osztanak meg egymással napi szinten. Én magam is tartom a diétát, de itt nem enged mellékleteket küldeni, ha szeretnéd, írj privátba e-mailt és küldök :)

További receptes oldalak:

[link]

[link]

[link]

2013. ápr. 19. 13:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok, mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!
2013. ápr. 19. 13:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia, még annyi, hogy a tejre nagyon figyelj, nem mindenkinek, de sokaknak az egekbe lövi a tejcukor a cukrát (na, ez a mondat is jól hangzott). Szóval a tejjel csínján, tapasztald ki nálad hogy van.

Nekem gyógyszer is kellett a diéta mellé, én is nagyon vékony voltam, szóval nem volt egyszerű, hogy ne fogyjak tovább. (Nem is igazán sikerült, bár a végén már mindenből a kalóriadúsat kellett ennem, sertéshús pulyka helyett, zsírosabb sajt, tejszín mindenbe, stb...

Illetve, ha babás leszel, feltétlenül korábbra kérd a terheléses vércukor-szűrést, mert az IR hajlamosít a terhességi diabéteszre. Nekem be is jött, 12 hetesen már majdnem 10-es lett a cukrom :(

2013. ápr. 19. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!