Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vajon lesz egyszer nekem is...

Vajon lesz egyszer nekem is babám?

Figyelt kérdés
Már másfél év távlatában nem sikerül kicsikarni a természettől az első babánkat. Voltunk már vér-és hormon, spermavizsgálaton, átjárhatósági és peteérés követés vizsgálaton, elvileg minden rendben, makk egészségesek vagyunk. A gyermekáldástól függetlenül is sűrűn élünk házaséletet, noha természetesen vannak olyan napok, amikor pluszban koncentrálunk erre. Így ment ez az elmúlt egy évben, mert bár az utóbbi félévben is rajta voltunk az ügyön, mivel munkahelyet váltottam, kevesebb időm volt ezen agyalni. 28 éves vagyok, és tudom hogy semmiről nem vagyok lekésve, de azért aggódom, hogy lesz -e valaha gyerekem, ha a "normális" úton ennyi ideje nem sikerült. Azt nem mondanám, hogy el vagyok keseredve, mert így is szép életünk van, és türelmes típus is vagyok, de szerintetek van esélyünk babára ennyi idő után?
2013. jún. 13. 20:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy van. Sokan vannak akiknek évekig sem sikerül aztán egyik nap megtörténik a csoda! :) Ne add fel! Neked is lesz kisbabád!!!
2013. jún. 13. 20:18
 2/14 anonim ***** válasza:
Nyugi nagyon is sok esélyetek van rá. :) Ismerősömék 2 évig próbálkoztak aztán mégis sikerült. :) Nem tudom megmagyarázni és szerintem ezt senki nem tudja mitől van de a lényeg h nem szabad elkeseredni. :) Fel a fejjel ne szomorkodj miatta, tudom könnyű ezt mondani a másik oldalról. Mi 6 hónapig próbálkoztunk nekem már úgymond az is sok volt. Eljutottam akkor arra a szintre h majd jön ha jönni akar nem érdekel nem fogok ezen rágódni többet. Következő hónapba pozi lett a tesztem. LEhet a nyugodtságtól sikerült lehet nem. Passz. :)
2013. jún. 13. 20:39
 3/14 anonim ***** válasza:
Ez egy ilyen szörnyű várakozásokkal teli időszak. De hidd el biztosan jönni fog hozzátok is a gólya. Nem egy olyan pár van akik évekig 2-4-10 évig is próbálkoznak és csak utána jön az apróság. Olyan is van akinek orvosi problémája van és elvileg soha nem lehet gyereke, és még is lesz. Ma már a vizsgálatok is ott tartanak, hogy soha nincs semmi veszve, mert míg korábban azt hitték nem termelődik új petesejt, csak az van amit születésünkkor magunkkal hoztunk, ma már ez az elmélet is megdőlt, így sok nő kapott magyarázatot arra, hogy bár orvosilag nem sikerült a gyermek, most még is várandósak. Ne add fel, mert jönni fog az apróság. Esetleg 3-5 év után lehet gondolkodni egyéb módokban (lombik), de most még tényleg nem kell kétségbeesni. Nem egy ismerősöm 2,4,5 év után esett teherbe.
2013. jún. 13. 20:41
 4/14 anonim ***** válasza:
Persze hogy van esély, de ha nagyon szeretnétek már akkor érdemes lenne megpróbálni egy inszeminációt. Aviva tornáról hallottál? Nézz utána sokaknak segit.
2013. jún. 13. 21:18
 5/14 A kérdező kommentje:

Szeretnénk a férjemmel, de nagyon örülnék ha természetes úton jönne. Félek egyébként hogy az inszemináció is sikertelen lenne, ha a testem egyébként sem akar ennyi ideje teherbe esni :(

Ezt tényleg csak az érti, akinek várni kellett a babára, az szerencsére sose fogja megtudni milyen is ez a kilátástalanság, akinek pár hónap alatt sikerült. Pedig nagyon szuper helyre jönne...

2013. jún. 13. 21:37
 6/14 anonim ***** válasza:
Én összeteszem a két kezem, mert nekünk gyorsan jött. De volt egy vetélésem. Tudom, hogy ilyen előfordulhat, tudtam, hogy ha magától el megy úgy sem lenne egészséges, tudtam, hogy egy vetélés semmit sem jelent, de amikor megtörtént akkor csak zokogni tudtam napokig. Senki nem értett meg csak azok akiknek szintén volt vetélésük. Mindenki biztatott, hogy nem lesz baj, ez előfordul, de a valódi szomorúságomat csak az érthette aki ugyan úgy járt mint én. Ugyan akkor vissza gondolva, már csak egy rossz emlék ez az egész, mert ma már itt a pocakomban az apróságom. Hidd el, hogy minden jóra fog fordulni!
2013. jún. 13. 21:43
 7/14 anonim ***** válasza:

Semmiképp se aggódj ezen! Gondolom, hogy nem egyszerű várni ennyi ideig, de hidd el, a gyerekek tudják, hogy mikor kell jönni :) Közhelyes, de nagy igazság. Én négy hete vetéltem szintén művi beavatkozás nélkül. Ahogy az előző válaszoló, én is zokogtam, sőt, zokogok most is, ha rágondolok. DE! Tény és való, hogy mindenkinek célja az egészséges baba kihordása, így menni kell előre.

Nem biztos, hogy nem estél még teherbe amúgy. Állítom, a vetélések nagy része úgy megy végbe, hogy az illető észre sem veszi, max. annyit érzékel, hogy kicsit "fura" volt a menstruációja. Ha az élettel nem összeegyeztethető a baba egészségi állapota, jobb is, ha megy. A Ti egészséges babátok vár nagyon Titeket, kitartás, jönni fog és nagyon boldogok lesztek :)

Amúgy szedj folsavat, D, és E-vitamint. A folsavról nem kell sokat beszélni szerintem, az E-vitamin jó sejtregeneráló és nem mellesleg méhnyálkahártya erősítő, vastagító hatása is van, a D-vitamin meg jó, ha van, elég súlyos D-vitamin hiány van Magyarországon :) Hajrá!!!! :) És jelentkezz majd :)

2013. jún. 13. 22:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez buta hozzáállás hogy azért ne sikerülne mert természetesen sem tudja a dolgát. Ha igy lenne nem segitene ennyi esetben.Sok oylan rejtett dolog van ami a sima vizsgálatok során nem derül ki. Mi 4 éve várjuk a csodást, nekem hormon betegségem van, feladni sosem szabad, ismerek olyat akinek 10 év után sikerült. Én most az aviva tornában nagyon bizok, 1 hónap alatt volt javulás a ciklusomban. ha meg ez sem segit jönaz inszem. Az tény hogy aki nem élte ár nem tudja milyen ez. A kedvencem a ne görcsölj rá duma....(4. voltam)
2013. jún. 13. 22:36
 9/14 anonim ***** válasza:
Lehet bizony. Mi is megjártuk a meddőségit,minden oké volt,de mégsem jött a baba. Szedtem gysz-t,mentem uh-ra...semmi. 2 év után lettem terhes. Már 2 gyermekünk van. Ami nekünk bevált: ritka együttlét.(a fogantatás hónapjában max. 4x voltunk együtt.ez nem tudatos volt,így alakult.).
2013. jún. 13. 23:31
 10/14 anonim ***** válasza:

Nekem a "ne görcsölj rá" mellett a másik kedvencem a "majd megtudod ha lesz gyerekeked" volt. Kevés ennél undorítóbb mondatot hallottam - mert hogy lehet ilyet mondani azoknak, akik régóta szeretnének babát.

Én egy év után estem teherbe, de 9 hetesen elment a babám. Szerintem soha nem fogom túltenni magam rajta.:(

Újabb egy év után gyógyszeres segítséggel sikerült (2. gyógyszeres hónapban), fél éves kisfiú.:) Én nem voltam sem türelmes, sem nyugodt. Nem tudom, hogy ki tud az lenni, nekem nem sikerült.

Esélyetek van, de ki tudja mikor jön össze spontán módon. Én ki vagyok akadva, hogy csak egy kis gyógyszeres segítség kellett nekünk, és ezt nem tudták a dokik itt helyben megoldani. Persze nekünk is azt mondták, hogy minden rendben van...

2013. jún. 14. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!