Ti vállalnátok így gyerekeket? Nem logikátlan ez nagyon? Mi a véleményetek?
A nagy 2 évesen megy bölcsibe, anyuka dolgozni. Fél évvel később abbahagyják a védekezést, jöjjön a tesó ha akar. 5 hónappal később terhes is lesz, tehát nem dolgozik 2 évet a két gyerek között.
Van ennek így értelme?
Ebben a kérdésben nincs olyan hogy nincs értelme. Van aki 2 hónappala szülés után ujra terhes lesz...
Ha az anyagiak miatt kérdezed azt neked kell tudnod hogy hogy álltok, hogyan érné meg jobban. Nekem van olyan ismerösöm akik ezt okosan megtervezték mert amugy szűkösen jönnének ki anyagilag, igy anyuka visszamegy 1 évre dolgozni és ha az letelik akkor próbálkoznak a tesóval. Én pl jó ideig nem is szándékozok visszamenni dolgozni ha majd vére lesz babánk. Mondjuk most sincs bevételem mivel vállalkozó vagyok igy amit keresek el is megy anyagra és a költségekre, na de mégsem lehet itthon ülni csak úgy. Gyerek mellett már más kérdés.
Egyébként azt nem értem a kérdésedben hogy irod hogy anyuka dolgozni visszamegy aztán meg a végén hogy 2 évet nem dolgozik a 2 gyerek között...???
Az ő dolguk. Biztos kis korkülönbséget akartak.
Szerintem közünk nincs hozzá, hogy ki mikor vállal babát, főleg ha önerőből megoldják.
A GYED miatt kérdezed? Mert nem 2 évet kell dolgozni hozzá, hanem a szülés előtti 2 évben X nap kell hogy meglegyen, nem a komplett két év...
Fél évig védekeznek,5 hónap alatt összejön a terhesség,dolgozik még pár hónapot és máris gyedet kap.
Nem 2 év ledolgozott kell,hanem 2 év biztositott,és abból számolnak gyedet.
Nem értem, mi ezzel a probléma?
Mi is ezt fogjuk csinálni.
Egyrészt, mert nagyobb lakást akarunk venni, és a bankok addig nem állnak velünk szóba, amíg nincs fizetésem, párom minimálbéres, az én gyesemre meg nyilván nem adnak semmit.
Az már más kérdés, hogy a munkáltató ennek nyilván nem fog örülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!