Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pajzsmirigy-alulműködés? TSH:...

Detti1980 kérdése:

Pajzsmirigy-alulműködés? TSH: 2,71, T4: 10,72, T3: 4,12. Babaprojekt miatt nézettem. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Azt olvasom több helyen, hogy a TSH 1 körül ideális babavállaláshoz, nekem meg 2 fölött van. Viszont a másik két érték talán nem rossz. Kb. két éve szedek Femibion 800-at (jód-tartalmú). Ez gond lehet?

2013. ápr. 24. 21:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Ez nem pm alulmukodes... Amugy meg orvossal elemeztes ki, ne itt hozza nem ertokkel.
2013. ápr. 24. 22:34
 2/14 anonim ***** válasza:

Kedves első! Ha nem alulműködés akkor mi ????

Természetesen a hátértéken belül van, mivel ezt az értéket nem babára vágyó nőknek szabták meg, benne van fiataltól az öregig mindenki.

Az endokrinológusom szerint is 2 alatt kell lenni a babához.

Én 3,8-al estem teherbe, beteg is volt a fiam, és 21-ik héten meg is szültem, most nincs velem :(.

A Pm alulműködés (mert a túlműködés jelenti azt, ha a TSH 0,001 pl) vagy meddőséget, vagy vetélést, vagy beteg gyermeket eredményez.

Kitől kérted a vérvételt? Endokrinológus??? Mit mondott??

Nekem pl. a jód elhagyását ajánlotta a dokim (egyébként azzal is lehet egy picit csökkenteni a TSH-t). Minden másban pont van annyi jód, ami elég kell hogy legyen.

Üdv:

Egy 7éve Pm peteg

2013. ápr. 24. 23:24
 3/14 Ritacoronita válasza:
Szia igen lehet gond.én már kaptam a pajzsmirigyemre gyógyszert és közbe szedtem kb 3 napig femibiont.azt hittem kiugrok a bőrömböl.....teljesen kész voltam .annyira lement az értékem szerintem. minden féle képen olyat kéne szedned amibe nincs jód
2013. ápr. 25. 08:15
 4/14 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Ezeket olvasd el és orvossal konzultálj, ne itt a laikusokkal, hogy van-e bajod, azt majd az orvos eldönti. A hormonrendszer nem annyira egyszerű, ahogy itt néhányan látják...

2013. ápr. 25. 08:56
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A vérvételt "saját szakállamra" csináltattam meg. Mivel az endokrinológus időpontja május végi, meddőségi konzira meg előtte egy héttel megyek, gondoltam, kicsit előredolgoznék, hogy haladjon az ügyem. Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy én spilázom-e túl a kérdést, vagy tényleg gond van, a három pontos IR-em is nem egyértelműen rossz, mint amiket itt meg máshol olvasok, de persze a Mens M.-ben biztos azt mondanák, nem jó. Csak mire eljutok oda...! Ez a várakozás megőrjít, azért írok fórumokra is, gondolom, ezzel más is így van.

2013. ápr. 25. 10:42
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia!

én tavaj nyáron lettem terhes a 8. héten ment el a babám nekem 3 fölött volt a TSH-m.

Most jutottam el egy magán endokrinológushoz ki derült hogy IR em van és pajzsmirigy alulműködésem. pajzsmirigyre mondta a nőgyógyászom is és az endokrinológus is hogy 1 és 2 között kell lenni a januári tsh 3 fölött volt márciusban kaptam rá gyógyszert 1 hónappal később 1,78 volt!Jah és én a helyedben előbb az endokrinológust választanám mint a meddőségit engem is a régi nőgyógyászom a meddőségire küldött, de el mentem az endokrinológushoz el kezdett kezelni az IR el és a pajzsmirigyel és mondta ha így haladunk simán spontán is össze fog jönni a baba, anélkül hogy be avatkoznának!!De ha gondolod szivesen beszélek veled privátban is ha van valami kérdésed :) 2 év alatt elég sok mindent meg éltem ezen a téren! Szívesen segítek!

2013. ápr. 25. 11:27
 7/14 anonim ***** válasza:

Ez nagyon magas érték. A lombikos orvosunk mondta, hogy 1 körül, de inkább alatta szeretik. Ez majdnem a háromszorosa. Nekem is e körül volt, Letrox-ot szedek rá, reggelente egy felet, és 3 hét alatt levitte 1 alá.

Femibiont ajánlotta nekem is az orvos, az nem lehet gond.

2013. ápr. 25. 21:21
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is úgy látom, hogy sok. Először megörültem, mert az általános tartományon bőven belül van, de aztán utánanézve kiderült, hogy 2 alatt, de inkább 1 körül/alatt kéne lennie. Nekem meg akárhogy is nézzük, mindenképpen fölötte van ezeknek. Szóval úgy látom, ez pajzsmirigy-alulműködés (sanszosan megspékelve IR-re és kicsi PCOS-sel). Hétfőn megyek endokrinológushoz, remélem, utána már okosabb leszek. Inszem előtt állunk, de amíg ez nincs rendben, addig nem hiszem, hogy van értelme belevágni.

Viszont ez jó hír, és mások is ezt írták, hogy a gyógyszer igen gyorsan leviszi az értéket! És nekem most ez a lényeg.

2013. ápr. 26. 09:05
 9/14 anonim ***** válasza:
6 os válaszoló vagyok! Addig nincs is értelme bele vágni míg az értékek nem jók mert nehogy utána meg ne maradjon meg a baba ha teherbe esel!
2013. ápr. 26. 10:10
 10/14 A kérdező kommentje:

Igen, a vetélésnél nincs rosszabb. Reménykedsz, hogy most, aztán mégsem.

Na de: nálunk nem így lesz!! :)

2013. ápr. 26. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!