Pajzsmirigy alulműködés miatt nem fejlődhetett ki a
szíve?
Figyelt kérdés
7hetesen még nem volt szívhangja a babámnak,és mai napig azon gondolkodom,hogy mi lehetett a hiba.Csak genetikailag nem volt életképes,vagy hormon probléma miatt vetéltem el? De nemcsak szívhangja nemvolt,szinte nem is fejlődött...
2013. febr. 10. 18:24
1/9 anonim válasza:
Először is nagyon sajnálom...
Ez egy komplex dolog, függ attól is, hogy pl. nálad valóban van-e pajzsmirigy alulműködés. Volt már teljes hormonvizsgálatod? D vitamin vizsgálat? Cukor terhelés?
Én ezeken mind túl vagyok, mindenhol van egy kis gond, mégsem tudták megmondani hogy az 5 hetesen elhalt terhességemmel mi volt a gond.
Az elsőnél sajnos nem igazán vizsgálnak semmit. De szerintem ez is lehetett a gond, ahogy sok minden más is. Nem tehetsz sokat, vizsgáltasd ki magad endokrinológussal.
2013. febr. 10. 18:31
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi.És ha nőgyógyásztol kérnék teljes hormonvizsgálatot? Csak úgy csináltathat? vagy keressek hozzá indokot?
2013. febr. 10. 18:33
3/9 anonim válasza:
Szia, nekem ugyanez volt...:( A saját példámból kiindulva lehetséges!Bár megfoganhat a baba magas TSH esetén is, de a hormonzavar miatt gyakori a vetélés, illetve a kreténizmus kialakulása, ezért fontos a hormonpótlás terhesség, és szoptatás alatt!Ha tudják, hogy ez a gondod, gyakrabban vesznek majd vért tőled a terhesség alatt, és ha szükséges emelnek a dózison!Ne okold magad, csak tedd meg a szükséges lépéseket, és legközelebb nem lesz baj:)Azóta már megszületett a gyermekem...
2013. febr. 10. 20:53
4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,és grat a gyermekedhez :-)
2013. febr. 10. 21:11
5/9 anonim válasza:
szia. nekem pm alulműködésem van és az első babát elveszítettük 6 hetesen- ekkor még nem is tudtuk hogy beteg vagyok. rá két hónapra jódot szedtem csak és 17-es tsh mellett ez a 9. héten derült ki, lettem utlólag hormonálisan kezelve. a 17-es érték nagyon magas, mégse vetéltem el mert a 12. hétig kell rendezni ahormonszintet addig nem lehet baj belőle, utána már késő lesz. A lányom szerencsére egészséges értelmes kislány. Nyugodtan kérjél vérvétlet tsh miatt, jó ha terhesség előtt rendezett a pm-ed. sok sikert
2013. febr. 10. 21:16
6/9 A kérdező kommentje:
köszi,értem,hát elég eltérő válaszokat kapok...:-) már énsem tudom,hogy most okozhat-e vmi bajt,vagy nem....
2013. febr. 10. 21:42
7/9 anonim válasza:
Utolsó válaszoló! Nem lehet baj belőle?Ha a vetélés nem nevezhető bajnak akkor végül is....Nagy szerencse, hogy 17-es értékkel nem ment el a baba, nekem amikor az 5.héten, tehát a legelején kiderült, hogy 8 a TSH-m, azonnal letroxot írtak!!Szerintem az értéket mielőbb érdemes rendezni gyógyszerrel ez esetben, de ha épp a 12 hét után derül ki, akkor is, mert minél nagyobb a baba annál jobban szívja el a pajzsmirigy hormont! Nekem az orvosom így mondta!Kedves kérdező! A lényeg, hogy mondd meg a dokidnak, hogy pajzsmirigy problémára gyanakodsz, és mivel próbálkoztok szeretnél egy vérvizsgálatot...DE! A háziorvos is el tud küldeni!!!
2013. febr. 10. 23:31
8/9 Manka68 válasza:
Szia!
Én a helyedben endokrinológust keresnék mindenképpen, mert bár pajzsmirigy vizsgálatot kérhet neked a nődoki és a háziorvos is, az eredményt nem tudják értékelni, csak azt nézik, határértéken belül van-e. A babához pedig az nem elég, 2 alatt kell lenni a TSH-nak (4 körül van a határérték). Gyógyszert pedig csak akkor írnak fel, ha ők is rosszank ítélik az eredményt.
Szóval ne legyél kényelmes, endodokit keress, olyat aki kimondottan ezzel foglalkozik.
2013. febr. 11. 16:59
9/9 A kérdező kommentje:
És az van sztk-án? Mert olyan ritkán hallani endokrin dokiról....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!