Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti hány évesen akartok vagy...

Ti hány évesen akartok vagy akartatok babát elsőnek?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 8. 23:13
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
0%

Félreértettél, nem a 36-45stb éves nőket és anyákat gondolom öregnek. A várandóssághoz-szüléshez gondolom későinek ezt a kort. Én például 40 évesen már egy 20éves nagylány és egy 16 éves fiú anyukája leszek, és számomra furcsa, hogy van, aki ilyenkor még nem is szült. Nyilván van oka annak, ha később születik a gyermek, de pl. én csak akkor látnám indokoltnak a késői szülést, ha pl. nincs párom, vagy pl. valamilyen betegség miatt. De sokan vannak, akik azzal indokolják, hogy karrier, stabil anyagi háttér stb., akiknél a nem megfelelő körülmények ezt takarják. Ezt sosem értettem meg, és nem is fogom. Karriert hiába építget szerintem a nő pl. 25-35éves korig, utána szül, akkor otthon van 3évet, majd esetleg szeretne még "gyorsan" testvért is a gyermeke mellé, az már 6év kimaradás. Tegyük fel, hogy 35évesen szül, otthon van 6évet, utána közel sem biztos, hogy visszaveszik a munkahelyére. Ha pedig nem veszik vissza, kezdheti elölről a karrier építését. Biztos anyagi hátteret pedig szerintem csak nagyon ritka esetben tudnak itthon elérni a családok, hisz nem tudhatod előre, hogy 4-5év múlva is ugyanilyen jól fizető, biztos állásod lesz-e.

Én ezért gondolom azt, hogy inkább minél fiatalabban szüljön egy nő, hisz amikor oviba-iskolába megy a gyermek, még akkor is fiatal, huszonéves, sokkal könnyebben kezdheti el a szülés után építgetni a jövőjét. Szerintem.

2013. ápr. 10. 21:17
 42/42 anonim ***** válasza:
Van itt egy kis félreértés, valaki azt írta hogy 45 volt az édesanyja amikor szülte őt, hát őt én is idősnek tartom a gyermekvállaláshoz, de 30-35 évesen még fiatalnak gondolom az embereket.
2013. ápr. 11. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!