Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ugye hogy nem kell erőltetnem...

Ugye hogy nem kell erőltetnem a gyerektémát? Volt/van valaki így?

Figyelt kérdés

25 leszek ősszel, párom 34 nyár végén 6 éve vagyunk együtt, amióta az eszét tudja gyereket akar. Dolgozunk de konkrétan azért hogy dolgozhassunk. Albérletben vagyunk két kutyával amik rengeteg szeretet adnak, de én meglennék nélkuluk is(párom akarta,lett, néha viszont fingani sincs kedve nem hogy kutyázni) . Én is dolgozok delutanonkent 8 oraban min. bérért, de átlagban heti 3* délelött 3,5 oraban "fusizok" is. Párom 12-ben nyomja. Annyira ninxs pénz hogy a hétvégén elmerészeltun kolteni 4ezret a meciben és kb. 3 ezret a kocsmában (már honapok ota nem voltunk sehol) de már most bánom hogy elmertük szórakozni mert a lakást is ki kell még fizetni,amire el van rakva 66ezer de még van 20 kell hozzá....valószínű megint kártyahitel lesz vagy zaci). Sajnos rengeteg plussz kiadást kitalál a párom és hiába kuldom el a fenébe. Legujjan 4 honappal ezelőtti dolga az elofizetéses telefonok...havi 20-25 ezer! Néha nem is értem hogy mit képzel magáról, mellette dohányzik, napi 1 doboz...

Elgondolkodok mostanában hogy milyen lenne ha gyerek lenne, de a kezdeti pozitivumok (aranyos,gügyögés,baba illat...) után az villan be hogy HOVA?MIRE?MINEK? kell nekem még egy gyerek a "meglévő mellé"? A kutyákrol nem is beszelve, nem egyszer kerultem lebaszás ceélpontjává miattuk. Szeretem, imádom, de nem hiszem hogy igy barmikor is ugy fogom erezni hogy gyereket akarok. Már kismillioszor megbeszeltuk. Legutobb az lett igerve hogy ha leteszi a cigit utána lesz gyerek. ( ahogy a noknek árt a nikotin ugy a ferfiakat sem teszi egészségesebbé övön alul) . Egyenlore nincs jel arra hogy leteszi, pár hangzatos kijelentésen kivul.

Tehát volt ugy valaki hogy szerette a párját de annyi fos volt a nyakába hogy képtelen a gyermekvállalásra? Itt jegyezném meg hogy igen, mondták már hogy ha csak arra varok hogy mikor lesz minden sinen akkor sose lesz gyerek....ez igaz is XD de képtelen vagyok magamat 2 percnél tovább belegondolni...

2013. ápr. 8. 17:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Neked kell tudni, hogy erdemes e varni ra, de en azt hallom ki a szavaidbol-de javits ki, ha tevedek-, hogy a rozsaszin kod mar reges reg felszallt.

Neked kell tudnod, hogy mi az, amit eltursz egy kapcsolatban. Tobb oldalrol is meg lehet kozeliteni.

El lehet turni a dohanyzast, de sokkal tobb rossz oldala van annal, mintsem, hogy elturje az ember. Mondom ezt ugy, hogy mi 8 eve vagyunk egyutt, elso randin ugy kezdte, hogy le akarja tenni, s egeszen mostanaig dohanyzott, de csak fel dobozt. En, akinel nem talalsz nagyon nagyobb cigeretta ellenest. (szerelem) Evekig mondta nekem is, evekig vivtam szelmalom harcot...egyik nap hazajott, hogy atall az elektromos cigire. Olyan 4-5 honapja azt szivja. Anyagilag nekunk belefert a cigi is, de igy meg olcsobb. Engem nem az ara zavart, hanem a hatasa. Most igy nyugottabb vagyok.

Sok mindent eltur egymasnak ket ember, ha nem igy lenne, nem lenne egyetlen hosszutavu kapcsolat sem. A lenyeg az, hogy van egy hatar, ami mar nem fer bele. Ez a hatar egyenenkent valtozo. Valakinek ez, valakinek az nem fer bele. Nehez a dontes, egy hosszu, tobb eves kapcsolatot nehez feladni, s altalaban mar akkor mennek szet, mikor mar tenyleg tonkretettek egymast. Fel az ember kilepni.

Az teny, hogy ha anyagilag az ember nem engedheti meg maganak, hogy 25 ezer forintos haviszamlas telefont fenntartson, akkor felelotlenseg tartani. Ha lejar a szerzodes, probald meg ravenni, hogy lepjen ki belole.

Szamold ossze, hogy mennyire csokkenne le a kiadas, ha mas, olcsobb telefonja lenne, ha legalabb kevesebb cigit szivna, mennyi maradna.

Viszont az alkalomszeru szorakozast nem szabad elhagyni. Az embernek kell, maskulonben belefasul az eletbe, es ertelmetlen lesz a harc. Probaljatok csokkenteni valamin: Luxuscikkek kaja szinten: meg kell probalni olcsobb eteleket venni. Persze szemetet se kene enni, szoval nehez. Megprobalni figyelni az akciokra, csak akkor venni mosoport, vagy atterni olcsobbra...stb Ezen a reszen lehet igazan sporolni. Villannyal, gazzal csak akkor lehet sporolni, ha van esely vagni a fogyasztason, ha most pazaroltok, de gondolom nem. 2 kutya mit eszik? Hazi koszton olcsobb tartani oket, mint markas kutyakajan.

2013. ápr. 8. 18:34
 12/15 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Nalunk en vagyok a sporolos....en gyerekkoromban megtanultam beoszrani, de a "nincs" et bizony nehéz XD ... Ruhát ha veszek ritkán min. egy honapig zsortolodok hogy "jobb lett volna csekkre kolteni" En mar eroteljesen a fasulas felé haladok...

A cigi.leszokas nalunk ugy van hogy:

Cigizik -> sokat basztatom-> elektromos cigi->nem sikerul tehat megint cigi-> na majd pipazik azt konnyebb letenni [bevasarol 10ezer ft ertekben pipa cuccokat meg dohanyt]-> na ez megint nem ment tehat ismet cigi -> vizipipaaa!....pipa+dohany+cső+szén+ anyjatöke->na megint nem ment tehat cigi....es kezdodik kb. az elejérol.

2013. ápr. 8. 20:26
 13/15 anonim ***** válasza:

Az a bizonyos utolso vagyok: Legbelul valoszinu nem akarja. Csak ugy tesz. Ha akarna, akkor valamelyik bevalna. Az egyszeruen lerakom egyik naprol a masikra probalta mar? Vagy a nikotin tapaszt? Igazabol az elektromos cigi is olyan, hogy raszokik egy masik baromsagra, csak ez egeszsegesebb. A vizipipat ne is band, hogy nem sikerult. Az elektromos cigirol: Egyreszt nem tudom, hogy milyet vett a te parod (olcso szr vagy markas, minosegi), mert attol is fugg. Masreszt az elektromos cigi parom elmondasa szerint tenyleg mas, mint a normal. Az elektromos ciginel gozt szivsz be, s ez az elso par hetben zavaro, ezert sokan itt fel is adjak. Olyan max ket honap alatt viszont hozzaszokik a szervezet, s aztan nincs gond. Eloszor kohogott a parom tole. Meddig probalta? Ha csak rovid ideig, mond el neki ezt, amit irtam, hatha ra tudod venni, hogy hosszabb ideig probalkozzon. Magyarorszagon tudom, hogy rossz hire van az eciginek, de csak azert, hogy nehogy mindenki raszokjon es elessen az allam egy csomo penztol, mert a normal cigi dragabb. (Angliaban elek)

A jellemen, hogy penzt nem tud beosztani, hulyesegekre kolt, nem nagyon tud leszokni. Ra kell venned, hogy belassa, hogy neked kell kezelni a penzt, neked kell eldontened, hogy mire koltson. De ne vegyel el tole mindent. Tenyleg az a lenyeg, hogy mindent, de mindent meg kell beszelni, esetleg egy elorevetitett anyagi helyzet alakulas papiron raebreszti a dolgokra. En most, hogy hazat akarunk venni, honapok ota vezetem, probalom leosztani, hogy pontosan mire koltottunk.

Eloszor probald meg megfekezni a folyamatot, hogy lassan nem lesz ebben a kapcsolatban miert harcolni, aztan probald meg gondozni. Ha egy kis eredmenyt eler a cigilerakasban, dicserd meg, kapjon valami ajandekot. Ne olyan celt tuzz ki ele, hogy akkor lesz gyerek, ha lerakja, ez tul soknak hangzik es tavoli. Kis celok kellenek. Ha kibirja, hogy a szokasos ebed utani, vagy seta kozbeni cigijet nem szivja el, s nem potolja a kesobbiekben, akkor kap valamit, mondjuk este kulonleges banasmodban reszesul, ha nagyobb eredmenyt er el, mondhatod, hogy buszke vagy ra. Probald meg ravenni, hogy figyeljen oda, hogy mennyit sziv. Kerdezd meg tole, hogy hanyat sziv naponta, mikor szokta elszivni, sorolja fel. Ha nem tud ezekkel elszamolni az rossz jel. Probald elvonni a figyelmet a cigirol. Es mondjuk olyat is csinalhatsz, hogy akkor nincs nyelves csok, ha cigizett, mert nem vagy hajlando hamutalat nyalni. Mondjuk ezt ugy is csinalhatod, hogy mikor cigiert nyul, megfogod a kezet finoman, odahuzod magad hozza, megcsokolod, s azt mondod, ez jar, ha nem cigizik...barmit, csak motivald:D

2013. ápr. 8. 21:00
 14/15 anonim ***** válasza:
En a Te helyedben nem erőltetném ezt a kapcsolatot, gyereket meg végképp nem szülnék neki. Ugy érzem Te nem vagy igazán boldog ebben a kapcsolatban. Fiatal vagy még és még nem vagy elkésve a gyerekvállalástól. De senki sem tud helyetted dönteni, mert Te alakítod az életedet. Csak Tőled függ, hogy tudsz-e felhőtlenül boldog lenni. Kívánom, hogy jól döntsél!
2013. ápr. 8. 21:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem talán azért nem akarsz gyereket, mert igazából tőle nem akarsz...

A kapcsolatod egy saját korábbi kapcsolatomra emlékeztet. 18-22 éves koromig tartott. Diák szerelemnek indult, majd az érettségi után szinte együtt éltünk, mert az apja külföldön dolgozott, és csak hétvégén járt haza, szóval én is folyton ott voltak, de az hagyján, mert a haverok is. Minden nap feljöttek, és mindent felzabáltak, amit mi vásároltunk a pénzünkből. Emiatt sokat veszekedtünk. Na, mindegy, ez egy másik kérdés. Csak annyiban kapcsolódik ide, hogy engem meg ez idegesített benne halálosan, az, hogy egyáltalán nem képviselte a kettőnk érdekeit, folyton mások s€ggét nyajta. Elvileg nagyon szerelmesek voltunk egymásba, de sokat veszekedtünk. Nagyon hanyag volt. Egy jellemző példa: kölcsön kapta a mi családunk biciklijét. Azzal elment az egyik barátjához. Ott leláncolta a lépcsőházban. Aztán vmiért otthagyta a biciklit. Napokig nem ment érte, mert olyan lusta volt. Mikor a sok nyaggatásra végre érte ment, hát hűlt helye volt... Az a barát is megérte a pénzét.

Mindig azt mondogatta, hogy a gyerekeinkkel majd ő lesz otthon, és én mehetek dolgozni. Mivel minden nap buli volt, másnap dél és kettő között ébredtünk hétköznap is. Az egyetemre persze nem vettek fel. Ő munkáról hallani sem akart. TELJES mértékben gátoltuk egymást.

Aztán szerencsére szakított velem, mert épp olyanja volt, hogy egyedül akart lenni. Egy hétig szenvedtem nagyon, de aztán rájöttem, hogy milyen jól jártam. Ő meg vissza akarta magát könyörögni...Aztán neki is, nekem is lett új. Engem felvettek az egyetemre, ő meg végül munkába állt.

Bocs a litániáért, de szerintem is itt inkább a kapcsolattal van baj. Úgy látszik, hogy olyan szinten idegesítenek a dolgai, hogy arra nem lehet tovább építeni.

2013. ápr. 8. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!