Ugye hogy nem kell erőltetnem a gyerektémát? Volt/van valaki így?
25 leszek ősszel, párom 34 nyár végén 6 éve vagyunk együtt, amióta az eszét tudja gyereket akar. Dolgozunk de konkrétan azért hogy dolgozhassunk. Albérletben vagyunk két kutyával amik rengeteg szeretet adnak, de én meglennék nélkuluk is(párom akarta,lett, néha viszont fingani sincs kedve nem hogy kutyázni) . Én is dolgozok delutanonkent 8 oraban min. bérért, de átlagban heti 3* délelött 3,5 oraban "fusizok" is. Párom 12-ben nyomja. Annyira ninxs pénz hogy a hétvégén elmerészeltun kolteni 4ezret a meciben és kb. 3 ezret a kocsmában (már honapok ota nem voltunk sehol) de már most bánom hogy elmertük szórakozni mert a lakást is ki kell még fizetni,amire el van rakva 66ezer de még van 20 kell hozzá....valószínű megint kártyahitel lesz vagy zaci). Sajnos rengeteg plussz kiadást kitalál a párom és hiába kuldom el a fenébe. Legujjan 4 honappal ezelőtti dolga az elofizetéses telefonok...havi 20-25 ezer! Néha nem is értem hogy mit képzel magáról, mellette dohányzik, napi 1 doboz...
Elgondolkodok mostanában hogy milyen lenne ha gyerek lenne, de a kezdeti pozitivumok (aranyos,gügyögés,baba illat...) után az villan be hogy HOVA?MIRE?MINEK? kell nekem még egy gyerek a "meglévő mellé"? A kutyákrol nem is beszelve, nem egyszer kerultem lebaszás ceélpontjává miattuk. Szeretem, imádom, de nem hiszem hogy igy barmikor is ugy fogom erezni hogy gyereket akarok. Már kismillioszor megbeszeltuk. Legutobb az lett igerve hogy ha leteszi a cigit utána lesz gyerek. ( ahogy a noknek árt a nikotin ugy a ferfiakat sem teszi egészségesebbé övön alul) . Egyenlore nincs jel arra hogy leteszi, pár hangzatos kijelentésen kivul.
Tehát volt ugy valaki hogy szerette a párját de annyi fos volt a nyakába hogy képtelen a gyermekvállalásra? Itt jegyezném meg hogy igen, mondták már hogy ha csak arra varok hogy mikor lesz minden sinen akkor sose lesz gyerek....ez igaz is XD de képtelen vagyok magamat 2 percnél tovább belegondolni...
Ahogy így leírtad, nálatok valóban semmi sem utal arra, hogy itt a családtervezés időszaka...
Anyagilag már a terhesség időszakát és a babakelengye beszerzését sem bírnátok (ne haragudj, hogy leírom, de hát te is tudod), lelkiekben meg szerintem egyikőtök sem áll rá készen.
Szia!
Persze hogy van pszichológiai oka : legbelül te is érzed, hogy nem ő a megfelelő apajelölt.
Ha a párod tényleg felkészült volna egy gyerekre, tudná, hogy nem csak gügyögésből áll az egész. méghogy megoldana mindent? azt megnézném. Szerintem arról sincs fogalma, mi mindent kéne megoldania. Az első probléma felmerülésénél megfutamodna, és még téged hibáztatna érte.
Ne haragudj, hogy ilyen nyersen fogalmazok, de az alapján, amit írtál róla, én ilyen embernek gondolom. Ismerősek ezek a mondatok, sokszor hallottam különböző emberektől, és mindegyiknek ugyanaz lett a vége. Azóta is ezt mondogatják maguknak, de még mindig nem tettek semmit. És természetesen mindig más a hibás...
Még egyszer elnézést kérek a túl őszinte fogalmazásért.
úú..én is kétségbe vontam h eltudnánk e tartani egy gyereket, de ti mégroszabb helyzetben vagytok.mi egy hónapban kb 40 Eret költünk minden ki van fizetve, és néha marad is egy kicsi amit félrerakunk. De anyagi szempontból nem vagyok biztos a gyerekvállalásban. Nálunk a párom nagyon skót, mindenen spórol. Féltem hogy majd a gyereken is fog. Mert egy gyerek bizony sokba kerül. Nem csak a pelus illetve tápszer,kenőcs fürdető ilyesmi ja és még a babakelengye, hanem mi van ha beteg?? Rengetegbe kerülnek a gyógyszerek. Elvinni orvoshoz ha messze van..Mindig adódik plusz költség egy gyereknél abból a szempontból is hogy folyton ki nö mindent.
Én a helyedbe választás elé álítanám a párod. Akar e gyereket vagy sem. Lényegtelen h mikor. Mert ha igy éltek sosem fogjátok tudni bevállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!