Terhességre utaló jel?
Ha az együttlét után 5 nappal nagyon fáj a derekam egészen a lábamig hatol a fájdalom, mensi szerű görcseim vannak,de nagyon erős, álomkór van rajtam és ráz a hideg az lehet babától?
Gondoltam arra is, hogy felfáztam, de az csak a görcsöt okozhatja, a többit elvileg nem. Tudom, hogy nagyon korai, tesztelni még nagyon sokáig nem érdemes, ezért érdelel, hogy másnál volt-e hasonló ilyen hamar.
Köszi a válaszokat
Kedves kérdező! Én teljesen megértelek. A nők elég nagy százaléka nem érez semmit a kimaradt mensi előtt, de ez nem azt jelenti, hogy senki. Én pl nem is egy tünetet produkáltam még a beágyazódás előtt. Butaság azt gondolni, hogy beágyazódás előtt még nem lehetnek tünetek. Leegyszerűsítve a dolgokat: A petefészekben a kiszabadult pete helyén, ha nincs megtermékenyülés, akkor a sárgatest átalakul heges testté, de ha létrejön a megtermékenyülés, akkor sárgatest elsorvadás helyett szépen kifejlődik és elkezdi termelni a hormonokat. Én ezt első terhességemnél tutira megéreztem, szurkált a petefészkem környéke (ilyet azelőtt sosem éreztem, és azóta sem), illetve a melleim a hormonok hatására nagyon-nagyon érzékenyek lettek. Az ébredési hőmérsékletem sosem látott értékeket mutatott, 2-3 tizeddel magasabb volt a hőm, mint egyébként a luteális szakaszban szokott lenni. Ez máris 3 tünet, amit még a beágyazódás előtt éreztem. Ja és napközben én is borzongtam, rázott a hideg és 37,3 körül volt a hőmérsékletem. (megmértem, mert érdekelt, hogy csak úgy ráz a hideg, vagy tényleg hőemelkedésem van). És tutira nem voltam beteg, ezt is a hormonok okozták. Ez a borzongás viszont már a peteérés után kb egy héttel kezdődött, úgyhogy ezt már ne számoljuk a beágyazódás előtti tünetek közé. Ekkor már elkezdődött a beágyazódás. Kb 5 hetesen kezdődtek a klasszikus tüneteim: émelygés, aluszékonyság, stb.
Sok sikert, drukkolok neked, hogy a tested ne csapjon be és baba legyen a dologban!
Ha jól olvastam ilyet senki sem kérdezett még:
Mikor kellene megjönnie?
Nem lehet hogy előbbi aktusból sikerült a dolog és azt érzed?
Illetve még hogy nem lehet hogy most van peteérésed??
Hanyadik ciklusnapodon jársz?
Vakbélgyulladás??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!