Ilyen fsh-val van esélyem teherbe esni?
A 3. napi vérvételen az FSH értékem 12,6 lett, a többi hormon jó.
Neten utánanéztem és ez magasnak számít, azaz nehezen stimulálhatót jelent. Az orvosomhoz csak ápr elején megyek, addig rágódhatok, hogy vajon mit mond. Teljesen elkeseredtem. 31 éves vagyok, normális mensivel, csak már egy ideje nem esem teherbe.Páromat még nem vizsgálták.
Légyszi írjatok tapasztalatokat!!! Vagy az is lehet, hogy minden laborban más a referenciatartomány és ez még belefér a normális kategóriába?!
3. napos eredményeim:
FSH 12,6
LH 5,4
Progeszteron 2,4
Tesztoszteron 1,13
Prolaktin 10,05
Telefonon kérdeztem meg őket, a többit nem is sorolták, mert azt mondták az referencián belül van, ezekhez meg nem volt ref.tartomány írva.
Az FSH és LH arányod nem jó, ez PCO-ra utal. Azért tudom mert nekem is így volt.
Ezt találtam neked a 3. napi vérvételre
Az FSH az ovarium stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelő, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. A PCO-sbetegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik.
Itt vannak a táblázatban, meg tudod őket nézni
Nekem se az Lh volt magasabb, hanem az FSH. A 12,6 az nehezen stimulálható.
Te kérdezted mi csak válaszolunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!