Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit "érez", él át a magzat...

Mit "érez", él át a magzat abortusz alatt?

Figyelt kérdés
2013. márc. 12. 22:02
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
0%

Na pl ilyenekre gondoltam, és simán le is írja, dobálózik a gyerekei életével..... ez kell, ez meg nem, ez is kell...

"Nekem volt egy abortuszom 18 évesen, majd még egy fél év múlva. Aztán később, 2évig próbálkoztunk a babával (ugyanaz maradt a párom végig), de nem jött össze. Aztán kezdett megromlani a házasságunk, én teherbe estem egy másik férfitól sajnos, ez a 2. abortusz után 5 évvel történt. De pont közben már megbeszéltük a férjemmel a dolgokat, ismét összejöttünk, a babát elvetettem. Rá fél évre ismét teherbe estem a férjemtől, természetesen megtartottuk a babát, már 3 éves, és most van félúton a kistesója, aki első próbálkozásra sikerült.

Én is azt hittem amikor már 2 éve próbálkoztunk, hogy nem lehet gyerekem, beletörődtem, hogy meddő lettem az abortuszok után. Aztán mégis sikerült, mindenféle beavatkozás nélkül, mint pl doki, vagy gyógyszerek, hőmérőzés, bármi. Ne add fel a reményt, menj dokihoz kivizsgálásra, és a férjedet is meg kell vizsgálni. A remény hal meg utoljára!"

2013. márc. 14. 22:21
 42/52 anonim ***** válasza:
55%
utolsó engem azért érint ez érzékenyen mert ab.túlélő vagyok. Az anyám felfeküdt arra a műtőasztalra. Már majdnem beadták az altatót. Az utolsó pillanatban gondolta meg magát és szállt le az asztalról. A sors iróniája h az a doki aki abortált vna,annál születtem :D
2013. márc. 14. 22:23
 43/52 anonim ***** válasza:
nem te utolsó hanem a 40es válaszoló :D neki írtam az előbbit
2013. márc. 14. 22:25
 44/52 anonim ***** válasza:
0%
nem rád gondoltam hanem a 66 %-osra, aki annyira támogatja az abortuszt és semminek nézi az embriót. Én hasonlóan vélekedem amúgy mint Te Barbianyu. Nehogy emiatt töröltesd már magad :) Valami lelki sérülése van ennek a fickónak és tuti hogy ezzel kapcsolatban mert mindig ilyen abortuszos kérdésekhez jön.
2013. márc. 14. 22:42
 45/52 anonim ***** válasza:
Ja és a 40-es meg a 41-es is én vagyok :)
2013. márc. 14. 22:43
 46/52 A kérdező kommentje:

Barbianyu...ez durva. Sajnálom, de végülis örülök mert anyukád csak meggondolta magát és most itt lehetsz. :) Na erről van szó pontosan, hogy az élő kisembereket ölik meg az abortusz során és hiába jön valaki a tudományos maszlaggal meg a nők jogaival és hogy a természet úgyis szelektál... Az egy dolog, viszont hogy mi ölessük meg kényünk-kedvünk szerint és észre sem vesszük milyen szörnyűséget teszünk... Nekem nem fér a fejembe, komolyan mondom. Nem is értem hogyan lehet az ilyesmi legális és hogyan egyeztethető össze az orvosi esküvel, az élet védelmével. Megdöbbent minden egyes abortusszal kapcsolatos kérdés, téma és őszintén szólva én senkit nem tudok megérteni aki elveteti a babáját, ha az nem esetleg valami súlyos betegség miatt történik. Ahogy egy válasznál olvastam, az sem baj ha nincs meg épp mindene a gyereknek, csak élhessen...

Az a baj, hogy az emberekből kezdett kihalni a lelkiismeret és fogalmuk nincs milyen kegyetlenül képesek beszélni egy kisember sorsáról.

Kedves 66 százalékos: te mit gondolsz, jól döntött anyukád, hogy megszült és úgy 11-12 hetesen nem szedetett darabokra (mikor már a szíved hetek óta dobogott)??? Hogy is lehet védeni ezt a szörnyűséget, mondja meg nekem valaki?

Tényleg nem értem..

2013. márc. 14. 22:57
 47/52 anonim ***** válasza:
48%
"Kedves 66 százalékos: te mit gondolsz, jól döntött anyukád, hogy megszült és úgy 11-12 hetesen nem szedetett darabokra (mikor már a szíved hetek óta dobogott)???" - nem, úgy gondolom, hogy rosszul, felelőtlenül döntött. És ez nem vicc.
2013. márc. 14. 23:57
 48/52 anonim ***** válasza:
61%
#44 - "Valami lelki sérülése van ennek a fickónak és tuti hogy ezzel kapcsolatban mert mindig ilyen abortuszos kérdésekhez jön." - csak annyira, mint a magzatvédőknek... ők is állandóan az abortuszos kérdésekhez mennek:) Ha hiszed, ha nem, az indíték ugyanaz, csak én az érintettekből a két már megszületett sorsát tartom fontosabbnak, nem a magzatét, a másik oldalt képviselem:)))
2013. márc. 15. 00:02
 49/52 anonim ***** válasza:
0%
Ja igen, csak én más kérdésekre is válaszolok, Te pedig olyan hevesen szoktál ilyen kérdéseknél vitázni hogy hajjaj.... köszi én egészséges vagyok, mi sem bizonyítja hogy örülök hogy anyám megszült és szeretem az életemet!
2013. márc. 15. 08:41
 50/52 anonim ***** válasza:
54%
én is örülök h anyám megtartott és utált mindig meg a kommunista családom is. Lehet h azért utálnak mert anyám megtartott de sokkal vszínűbb h azért mert komcsinak akartak nevelni én meg nem értettem sohase egyet a komcsi elvekkel. Szal nem lettem komcsi ezért öreganyám állandóan fasisztának meg nácinak nevez. Pedig az sem vagyok. Nah mind1 sztem anyám akk volt felelőtlen amikor nem védekezett apámmal. Anyám egy buta nő. Megkérdeztem tőle h mért nem védekeztek és aztmondta :"mert nekem aztmondta a bnőm h szoptatás alatt nem eshetek teherbe" (van egy 1évvel idősebb nővérem és anyám még szoptatta mikor velem terhes lett) meg akk volt felelőtlen mikor nem adott örökbe. Lett vna aki örökbe akart fogadni,a mai napig nagyon szeret engem. De anyám félt h mit fognak szólni a faluba ezért nemadott örökbe. Kicsit érdekesek az emberek örökbeadni szégyen,megölni jó dolog elfogadott. Sok ab.os kérdést olvasok és az ab.pártiak gyakran fura válaszokat adnak."vetesd el mert sokba kerül felnevelni","elvetetem mert nemakarok a szüleim nyakára szülni még akk sem ha szívesen segítenek","X évesen tuti nem fogom megtartani"."az ember irányít mindent így tartom magam az elveimhez" szal én a 76éves komcsi öreganyámtól szoktam ilyeneket hallani. Erre mondta párom h a gondolkodásban nemtörtént rendszerváltás. És ezzel nem komcsizok le senkit. Hanem a régi rendszer igenis hagyott nyomokat maga után mert a válaszolók,sőt az országban akik 90 után születtek azok szülei még ezt a neveltetést kapták. Nem bizti h a szüleiktől. Hanem az iskolában pl. Anyós is mondta hiába volt jólét abban az időben. Mégis akk volt a legtöbb abortusz. Anyós azt mondta azért mert akkoriban sokaktól hallotta ezt:"minek a gyerek? A munka sokkal fontosabb" és nem komcsizok le senkit! Többen vannak akik nemazok! De még akik nem azok a régi rendszer nyomai ottvannak a szüleikben. És ezt adták tovább mert nem ismertek más nevelési módot. Énse vok az nagyonis nem. Mégis benne van a gondolkodásomban a régi rendszer egyik nyoma: a munkaszeretet! Imádok dolgozni. Munkamániás vagyok. Bocs h hosszú volt csak ki akartam fejteni h mit gondolok. Nem ítélek el senkit nem az én dolgom az,jogom sincs hozzá! Meg amikor ilyet olvasok/hallok:"ha nem tervezett a baba el kell vetetni!" na akk kést érzek a szivemben. Volt egy bnőm egyidőben voltunk kismamák. Ma már a legnagyobb ellenségem. Nagyon megbántott ezeket a szavakat-"az én babám várt és tervezett baba nem becsuszott mint a tied"-mindig mondta h el kellett vna vetetni a fiamat. De kérdem én miért különb az ő gyereke az enyémnél? Az én becsúszott gyerekem makk egészséges,ügyes okos. 6 hónaposan már mászik főzeléket eszik és már egyedül ül. Az ő tervezett bébije fogyatékos. 10 hósan még nemtud se mászni se ülni,a tejen kívül semmit se eszik,még a fejét se tudja normálisan emelni. Esetlen a mozgása,nem gügyög,a terhesség alatt volt h hetekig nem mozdult meg. Az AFP kritikusan alacsony volt,az anya a genetikai intézetből nagyon rossz eredményeket hozott,amit össze is tépett és nem szólt róla a védőnőnek. Azt mondta h ez még nem biztos szte őt átverték az orvosok. Mikor megszületett a kislány úgy nézett ki mint egy mongol kisbaba,most meg a fejlődésben van nagyon lemaradva. Na akkor mért több ő az én gyerekemnél? Mért több ő csak mert őt tervezték? Nem az a lényeg h egészséges legyen?
2013. márc. 15. 09:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!