Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit "érez", él át a magzat...

Mit "érez", él át a magzat abortusz alatt?

Figyelt kérdés
2013. márc. 12. 22:02
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
27%
kedves utolsó semmi értelme magyarázni a 66%osnak h hogyan néz ki egy 12 hetes magzat! Ő azt állítja látott már abortuszt premier plánban,de arra kurv@ kíváncsi lennék h hogyan. Mert a műtőben a páciensen,a dokin és az asszisztáló nővéreken kívül ha jól tudom senki se lehet bent. Nőgyógyász meg azért nem lehet ő mert az életellenes elveivel nemtudom elképzelni h letette vna a Hipokratészi esküt.
2013. márc. 13. 15:26
 22/52 anonim ***** válasza:
kedves 5os koszonom. Ketszer estem at ilyen muteten magzati elhalas miatt 2 ev alatt, es igencsak konnybe labadnak a szemeim ilyenkor. 3ik Angyalkam 7+2 hetesen meg elt es igencsak baba formaja volt, jol kivehetoen. 8+4 hetesen mar halott volt.
2013. márc. 13. 15:36
 23/52 anonim ***** válasza:
24%

Barbianyu, a Hyppokrateszi eskü a törikönyvek lapjain létezik, Magyarországoon olyan cikrka II. József óta teljesen más az orvosi eskü. Informálódj:

[link]

Egyébként Az orvosi eskü szövege Magyarországon:

"Én …………….. esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlő figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert. Tudásomat és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom, de ismereteim és képességeim korlátait is tudomásul veszem. Az orvosi működésemmel kapcsolatos etikai követelményeket tiszteletben tartom. Arra törekszem, hogy az orvostudomány, valamint a …………. Orvostudományi Egyetem jó hírnevét öregbítsem és megbecsülését előmozdítsam." - szó sincs régesrég abortuszról benne...

Na, erről ennyit...

2013. márc. 13. 17:58
 24/52 anonim ***** válasza:
59%
Èn erre csak annyit mondok, hogy nem véletlen, hogy nem vàllalja minden nőgyógyàsz az egészséges magzaton az abortusz végrehajtàsàt..
2013. márc. 13. 18:53
 25/52 anonim ***** válasza:
27%
tudom h nincs szó benne abortuszról! Ne nézzél már hülyének! Az orvos életek védelmére és mentésére esküszik fel amit terólad nemtudok elképzelni! De arra még mindig nem válaszoltam h te hogyan láttál élőben abortuszt ha se orvos nem vagy,se a műtőbe nem lehet bent az orvoson,a páciensen,és az asszisztálókon kívül.
2013. márc. 13. 18:59
 26/52 anonim ***** válasza:
0%
Barbianyu biztos ő volt a pàciens és mivel ő nem tud egy uh-on kiigazodni így úgy gondolta, hogy még tetszik is a magzatnak...
2013. márc. 14. 09:34
 27/52 anonim ***** válasza:
49%
Van, akinek nem érdemes magyarázni, nem csak ezt, semmit sem. Akiben nincs semmi érzelem egy pár hetes magzat iránt, az csak szánalomra méltó. Felesleges. Érzéseket magyarázni és tanítani nem lehet. Egészségügyben dolgozom, de nekem sem mindennapos dolog az abortuszról beszélni, mert én is azokhoz tartozom, akiket megérint mások tragédiája. Őt nem. Valami, ami az embert emberré teszi, belőle hiányzik. Érzelmek. Szomorú és szürke élete van, és a legszomorúbb, hogy még ezt sem érzi.
2013. márc. 14. 10:16
 28/52 anonim ***** válasza:
utolsó előtti ő nem lehetett páciens mert férfi.
2013. márc. 14. 11:00
 29/52 anonim ***** válasza:
33%

Barbianyu (#25), hát tudod nekem sem öröm fogalmatlannak nézni valakit, de most őszintén, mit tudok tenni azzal, aki a XXI. században egy ókori "esküre" hivatkozik, ami többszáz éve nincs itthon használatban.

" De arra még mindig nem válaszoltam h te hogyan láttál élőben abortuszt" - hát akkor válaszolj rá nyugodtan, én nem gátollak:)))

Ja, és az igazság attól még igazság marad, ha a GYK-n az igazságot nem szeretők lepontozzák...

2013. márc. 14. 12:32
 30/52 anonim ***** válasza:
26%

#27, egy ilyen történetben ha valakinek tragédiája lehet, az az érintett nő és férfi, az ő életüket forgatja fel fenekestül egy terhesség, jó esetben pozitív, rossz esetben meg negatív irányba... az embrió/magzat ebben max passzívan érintett, de fel nem fog belőle a világon semmit, megoldania nem kell a világon semmit, szóval tragédiája, az nincs.

(itt nem igaz, hogy nem érzékel semmit, mert az emelkedett adrenalinszintet annak minden velejárójával és hatásával szépen megkapja a nőtől, amint kialakul a közös vérkeringés)

A nagy abortuszellenesség meg azért a világ legálságosabb dolga, mert vaklójában olyan 10 megtermékenyült petesejtből 2 eredményez újszülöttet, újabb 1 (valójában 0,6, de tized-petesejt nincs:)) az emberi döntés eredményeként nem kap esélyt, 7-et meg a természet/istenség/marslakók (nem kivánt törlendő) abortálnak, amivel érdekes módon nem szokott a nagy abortusz-elleneseknek baja lenni. Szóval ez az egész abortusz-ellenesség valójában a döntés jogáról szól, arról, hogy van-e az embernek IS joga dönteni a természet/istenség/marslakók mellett, avagy nincs. És hát szerintem első, másod harmad... tizenhatod sorban az EMBERNEK, az adott érintett emberpárnak van. Ez ennyi.

2013. márc. 14. 12:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!