Ezt nem gondoltuk át. Mire számíthatok, mi történhet?
Figyelt kérdés
6 hete szültem, a dokim tegnap vizsgált, mindenre engedélyt kaptam, fürdés, szex. Nem tudom, miért, de nem védekeztünk (óvszerrel szoktunk), eszembe sem jutott, talán még megszokásból, hogy úgysem lehet baba...fogalmam sincs, volt-e menzeszem már, nem szoptatok, vagyis igen, azt a 20 ml-t..., de javarészt tápszeres a baba. 5 hétig véreztem, de hogy ebben menzesz is volt-e, ki tudja. Hogyan tudnám mihamarabb kideríteni majd, hogy terhes lettem-e ebből az együttlétből? Mert a teszt még fals eredményt mutathat ennyivel szülés után...vagy tévedek?2013. márc. 7. 23:13
11/14 anonim válasza:
Bocs utolsó, de a 72 órás tabi nem a peteérést akadályozza meg. A menzeszt hozza előre, vagyis olyan hormonális feltételeket teremt, hogy a ciklus valós idejétől függetlenül lelökődjön a nyálkahártya. Ha történt megtermékenyítés, akkor a petesejtnek nem marad hova beágyazódnia, és épp ez a cél. Ha vaklárma volt, akkor egy korábbi mensivel meg esetleg egy kis hormonkavarral megússza a delikvens. Kérdező, nem kívánok veled etikai vitába bonyolódni, de ez a tényleges abortusztól elég messze áll...Amúgy te tudod, hogy fizikailag és lelkileg mennyire vagy felkészülve egy újszülött mellett egy újabb terhesség kihordására. Én biztosan nem vállalnám. Ha nem akarsz 72 órást bevenni amíg még értelme lenne, akkor tesztelj majd két hét múlva, és kiderül mi a helyzet.
12/14 anonim válasza:
Nincs igazad kedves 11-es válaszoló! Ha utána olvasol, akár itt az interneten is, akkor láthatod, hogy igen is a peteérést gátolja meg a 72 órás tabletta.
"A tabletta bevétele befolyásolhatja a menstruáció idejét, de legtöbbször akkor jön meg, amikorra eredetileg is vártuk. A tabletta nem abortuszt csinál, hanem meggátolja a peteérést és a beágyazódást! Nem kell tehát minden esetben azonnali vérzésre számítani, de a ciklust a hormontartalma miatt a készítmény felboríthatja, ilyenkor akár szabálytalan vagy elhúzódó vérzés is jelentkezhet."
Ezt egy orvos írta, talán neki elhiszed, ha már nekem nem, bár egyészségügyi dolgozóként szerintem nem téves a tudásom ezzel kapcsolatban.
10-es voltam.
13/14 anonim válasza:
Mindig tanul az ember. Eddig tényleg nem tudtam a peteérést gátló hatásáról, mindenhol csak a beágyazódást megelőző hatásról olvastam. Köszi a kiigazítást.:)
14/14 A kérdező kommentje:
Tyű, gyerekek, kicsit sok volt az off...szóval akkor a teszt majd tuti kimutatja?
2013. márc. 11. 20:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!