Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mire számíthatok ha babát...

Mire számíthatok ha babát szeretnék?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, 6 éve vagyunk együtt a barátommal, 2-3 éven belül lehet hogy jöhetne is a gyerkőc.Viszont elég sok problémám van. Elég súlyos gerincsérvem van a lumbalis szakaszon(6 csigolyámat érinti), a gerincdoki MR után azt mondta gyógytornával még lehet, hogy kezelhető. Emellett Vashiányos vérszegénységem van. Mióta megjött az első mensim a legmagasabb vas értékem 13 volt. 11 éves korom óta emiatt kisebb nagyobb megszakításokkal vasat szedek. Mivel 15évig rsg-tem, a bokám teljesen tropa. Több részleges bokaszalag szakadással, ma már odáig jutottam hogy a sima sétálásnál is kifordul a bokám, 5 hónapig jártam gyógytornára semmit nem használt már. Teljesen befelé fordul a bal bokám, és emiatt már lassan a térdem is:( A legkisebb gondom ezek mellett a hátrahajló méhem, és a kacska hüvelyem..... :(:(:( Mire számíthatok a babakihordásánál? Tapasztalatok?:( Nagyon el vagyok keseredve emiatt... :(
2013. febr. 8. 23:59
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ma voltam a leleteimért a vasam miatt (emellett a koleszterinem is magas, pedig csak zöldséget és csirkemellet, halat eszem és 158 centimhez 50 kiló vagyok, és csupa izom) Haemoglobin, Hematokrit, MCV, MCH mind mind alacsony, a Transzferinem magas, a vasam épp hogy üti a 9-t... pedig 3,5 hónapja szedek 3x1-t Maltoferből, mert a másik fajta vaskészítményt nem bírja a szervezetem... és senki nem tud semmit.
2013. febr. 9. 00:03
 2/16 anonim ***** válasza:
Ez így leírva elég durvának tűnik 22 éves korban. Hogy mire számíthatsz majd ha aktuális lesz majd a gyerek-kérdés,azt szerintem senki nem tudja előre megmondani. Ha eljön az ideje, valószínűleg a szokásosnál gyakoribb, és alaposabb orvosi ellenőrzésre lesz szükséged, hogy kihord a terhességet.
2013. febr. 9. 00:53
 3/16 A kérdező kommentje:
Már sokszor elgondolkodtam rajta bele merjek-e vágni egyáltalán...:( anyukám mindig mondja hogy de jó lesz majd amikor unokázhat, majd ez lesz meg az, apuval majd hogy élvezik... :( anya a földkeregség legjobb anyukája, de egyszerűen azt hiszi sérthetetlen vagyok... :( mintha tudomást se akarna venni ezekről :(
2013. febr. 9. 01:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne add fel, biztos, hogy sikerülni fog.

A hátrahajló méh nem hátrány egyáltalán, én úgy tudom. Nem tudom mit értesz kacska hüvely alatt, de biztos, hogy az sem lesz gond.

A vasproblémádat is csak tudják majd kezelni, nem igaz, hogy ne lehetne beállítani valahogy.

A többi inkább problémás, de ezekre is biztosan lesz recept. Esetleg egy újabb bokaműtét?

Anyukád meg... Elhiszem, hogy szereted, de egy jó anya nem hagyja rsg-zni a lányát, pláne ha már többféle sérülése is származik belőle. Jellemző rá, hogy most sem akar tudomást venni a nehézségekről, mint ahogy régen se.

2013. febr. 9. 02:23
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem már mostanában keress fel egy normális nődokit a frissebb leleteiddel, mond el, hogy van még egy pár éved, addig rakjon rendbe. Ne az utolsó pillanatban kezdj majd el kapkodni. És a gerincdokival kéne megbeszélni a babás dolgot is. Mi sajnos nem tudunk különösebben mit mondani.
2013. febr. 9. 07:07
 6/16 anonim ***** válasza:

Sajnállak nagyon :( Nekem terhesség alatt lett valszeg lúdtalpam, plusz elferdült a csípőm, és így nyomott egy ideget, ami miatt nem tudtam 1 percnél tovább állni. Szóval szerintem nem alaptalan a félelmed, mert a megnövekedett súly ill. a hormonok miatt kilazuló ízületek bizony előhozhatnak még pluszban "meglepetés" mellékhatásokat.

Gyógytorna hogy használjon, ahhoz sajnos sokszor kevés az 5 hónap és ugye ajánlatos minden nap csinálni. Nekem egy 1 év után kezdett hatni. Illetve, ami még nagyon jó, az a manuálterápia, úszás, gyógyászati segédeszközök (cipő, fűző, szalag... stb).

2013. febr. 9. 10:24
 7/16 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a piláteszt, iszonyú jó. sokkal tobbet ér, mint sok gyógytorna.
2013. febr. 9. 17:09
 8/16 anonim ***** válasza:
Szia! Ne add fel!A gerincsérveden, a vashiányodon, a bokádon is lehetne javítani. Ha érdekel pár tapasztalat, akkor szívesen elküldöm emailben, itt sajnos nem megy át.
2013. febr. 10. 17:22
 9/16 A kérdező kommentje:
Boka és haránt süllyedésem, az már kiderült 13 éves koromban. Imádtam táncolni sportolni, 2 éve kellett sorozatos sérülések miatt, pedig ezzel szerettem volna foglalkozni, eszembe se jutott akkoriban hogy ez mekkora problémát jelenthet majd. Most is járok hetente egyszer-kétszer sportolni amennyit enged a gerincem. Most gyűjtök a gyógytornára:(
2013. febr. 13. 19:53
 10/16 anonim ***** válasza:

A gerinc miatt valószínűleg császár lesz. Nekem szintén a lumbális szakaszon enyhén nyitott (szerencsére sérv nincs), de már kamaszkoromban közölték, hogy csak császár.

Nődoki mondta, hogy ha terhes leszek, akkor ingázhatok közte és a reumathológus között, mert a gerincemhez ő nőgyógyászként nem igazán ért.

A vasat be lehet állítani, keress másik orvost rá.

2013. febr. 13. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!