Mire számíthatok ha babát szeretnék?
Zsír emésztésével nincs problémád? Nem hajt meg, ha olajos/zsíros dolgot eszel?
Ha igen, akkor nem a koleszterined magas, hanem a zsíremésztő enzimszinted alacsony. Ez a vérvételnél magas koleszterinszintként jelentkezik.
Ezekre számíthatsz szerintem:
Gerincsérv = császáros szülés lesz. (Saját tapasztalat)
Hátrahajló méh = semmi különös. Talán annyi kellemetlenség, hogy lehet jobban "befelé nő" a pocak, jobban elnyomja a szerveket. (szintén saját tapasztalat)
Boka sérülés = talán, ha már nagyobb lesz a pocak, többet/nagyon sokat kell feküdni, pihenni. (erről nincs tapasztalatom)
Vashiány = beállítják gyógyszeresen, sőt időnként, kúraszerűen infúzióban is adnak vaspótlást, ha a gyógyszer nem szívódik fel rendesen valamiért. (Saját tapasztalat!)
Mi az a kacska hüvely?
4-es válaszoló, eddig még nem műtettük meg a bokám, mert akkor a táncnak lőttek volna, és akkor még versenyeztem. Kaptam bokamerevítőket, több fajtát is.
A gerincemen azóta jött ki a sérv mióta abbahagytam az aktív sportot:( A doki szerint elgyengült a hátizmom, gyógytorna után ha rendbe jön, ugyanolyan intenzív sport kell neki mint 6 éves koromtól kezdve:(
A vasam a dokik szerint azért alacsony mert mensikor rengeteg vért vesztek, van amikor 7-8 napig megvan, 2 éve szedek fogamzásgátlót, azóta mérséklődött valamennyit, de még mindig az első 2-3 napban, a normál tampon 1-1,5 óra alatt átázik:(
Utolsó válaszolónak:
Az igazság az, hogy az én emésztő rendszerem semmi nem befolyásolja(maximum az idegesség), de még nem vettem észre hogy bármi kaja, olajos, vagy bármilyen, hatással lett volna rá, tök normális:/ Ennek lehet más tünete? Amúgy minden fajta koleszterinem rossz. Az öszkoleszterinem a múltheti vizsgálat szerint 7.00, a HDL koleszterinem is magas 2,79, az LDL-em is magas 2,98. Szóval tanácstalan vagyok:( Azt se tudom hol, mivel kezdjem... :( Az SZTK orvosaiban, háziorvosokban már annyit csalódtam, olyan lekezelőek, hónapokig tart míg elintéznek valamit, oda már nem is merek menni. A gerincemmel nem is kezdtek semmit, elutaltak reumatológiára, azt mondták túl fiatal vagyok még, biztos rosszul ültem, aludtam, rosszul tartom magam. Elküldtek hogy nincs semmi bajom, csak egy kis gerincferdülés, menjek 2 alkalommal fizikoterápiára és helyre jövök.... Az MR mutatta ki ahová magán doki utalt el... Kiderült valamilyen szindróma is van a gerincem azon szakaszán... Azok a csigolyáim már nem is mozognak:(
Az enzimhiánynak annyi az össz tünete, hogy egy zsírosabb étel után enyhébb-erősbb hasmenés vagy hasfájás jelentkezik.
Nekem is mértek koleszterint (is) egy rutinvizsgálatnál, az eredmények kézhezvételekor kérdeztem rá az orvosra, hogy ez mitől lehet.
Méretre ugyanakkora vagyok, mint te és alapvetően egészségesen táplálkozom. Ő mondta, hogy az enzim hiánya (pontosabban nem elégséges mennyisége) így jelenik meg a vérképben.
Nálam ez genetikai eredetű, apám és a nagymamám se tudta megemészteni a túl zsíros ételeket. Kezelést nem kértem, mert nem bánom, ha nem ehetek zsíros ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!