Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mire számíthatok ha babát...

Mire számíthatok ha babát szeretnék?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, 6 éve vagyunk együtt a barátommal, 2-3 éven belül lehet hogy jöhetne is a gyerkőc.Viszont elég sok problémám van. Elég súlyos gerincsérvem van a lumbalis szakaszon(6 csigolyámat érinti), a gerincdoki MR után azt mondta gyógytornával még lehet, hogy kezelhető. Emellett Vashiányos vérszegénységem van. Mióta megjött az első mensim a legmagasabb vas értékem 13 volt. 11 éves korom óta emiatt kisebb nagyobb megszakításokkal vasat szedek. Mivel 15évig rsg-tem, a bokám teljesen tropa. Több részleges bokaszalag szakadással, ma már odáig jutottam hogy a sima sétálásnál is kifordul a bokám, 5 hónapig jártam gyógytornára semmit nem használt már. Teljesen befelé fordul a bal bokám, és emiatt már lassan a térdem is:( A legkisebb gondom ezek mellett a hátrahajló méhem, és a kacska hüvelyem..... :(:(:( Mire számíthatok a babakihordásánál? Tapasztalatok?:( Nagyon el vagyok keseredve emiatt... :(
2013. febr. 8. 23:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Zsír emésztésével nincs problémád? Nem hajt meg, ha olajos/zsíros dolgot eszel?

Ha igen, akkor nem a koleszterined magas, hanem a zsíremésztő enzimszinted alacsony. Ez a vérvételnél magas koleszterinszintként jelentkezik.

2013. febr. 13. 20:12
 12/16 anonim ***** válasza:

Ezekre számíthatsz szerintem:

Gerincsérv = császáros szülés lesz. (Saját tapasztalat)

Hátrahajló méh = semmi különös. Talán annyi kellemetlenség, hogy lehet jobban "befelé nő" a pocak, jobban elnyomja a szerveket. (szintén saját tapasztalat)

Boka sérülés = talán, ha már nagyobb lesz a pocak, többet/nagyon sokat kell feküdni, pihenni. (erről nincs tapasztalatom)

Vashiány = beállítják gyógyszeresen, sőt időnként, kúraszerűen infúzióban is adnak vaspótlást, ha a gyógyszer nem szívódik fel rendesen valamiért. (Saját tapasztalat!)

Mi az a kacska hüvely?

2013. febr. 13. 21:21
 13/16 A kérdező kommentje:

4-es válaszoló, eddig még nem műtettük meg a bokám, mert akkor a táncnak lőttek volna, és akkor még versenyeztem. Kaptam bokamerevítőket, több fajtát is.

A gerincemen azóta jött ki a sérv mióta abbahagytam az aktív sportot:( A doki szerint elgyengült a hátizmom, gyógytorna után ha rendbe jön, ugyanolyan intenzív sport kell neki mint 6 éves koromtól kezdve:(

A vasam a dokik szerint azért alacsony mert mensikor rengeteg vért vesztek, van amikor 7-8 napig megvan, 2 éve szedek fogamzásgátlót, azóta mérséklődött valamennyit, de még mindig az első 2-3 napban, a normál tampon 1-1,5 óra alatt átázik:(

Utolsó válaszolónak:

Az igazság az, hogy az én emésztő rendszerem semmi nem befolyásolja(maximum az idegesség), de még nem vettem észre hogy bármi kaja, olajos, vagy bármilyen, hatással lett volna rá, tök normális:/ Ennek lehet más tünete? Amúgy minden fajta koleszterinem rossz. Az öszkoleszterinem a múltheti vizsgálat szerint 7.00, a HDL koleszterinem is magas 2,79, az LDL-em is magas 2,98. Szóval tanácstalan vagyok:( Azt se tudom hol, mivel kezdjem... :( Az SZTK orvosaiban, háziorvosokban már annyit csalódtam, olyan lekezelőek, hónapokig tart míg elintéznek valamit, oda már nem is merek menni. A gerincemmel nem is kezdtek semmit, elutaltak reumatológiára, azt mondták túl fiatal vagyok még, biztos rosszul ültem, aludtam, rosszul tartom magam. Elküldtek hogy nincs semmi bajom, csak egy kis gerincferdülés, menjek 2 alkalommal fizikoterápiára és helyre jövök.... Az MR mutatta ki ahová magán doki utalt el... Kiderült valamilyen szindróma is van a gerincem azon szakaszán... Azok a csigolyáim már nem is mozognak:(

2013. febr. 13. 21:26
 14/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi a válaszokat mindenkinek:)
2013. febr. 13. 21:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Az enzimhiánynak annyi az össz tünete, hogy egy zsírosabb étel után enyhébb-erősbb hasmenés vagy hasfájás jelentkezik.

Nekem is mértek koleszterint (is) egy rutinvizsgálatnál, az eredmények kézhezvételekor kérdeztem rá az orvosra, hogy ez mitől lehet.

Méretre ugyanakkora vagyok, mint te és alapvetően egészségesen táplálkozom. Ő mondta, hogy az enzim hiánya (pontosabban nem elégséges mennyisége) így jelenik meg a vérképben.

Nálam ez genetikai eredetű, apám és a nagymamám se tudta megemészteni a túl zsíros ételeket. Kezelést nem kértem, mert nem bánom, ha nem ehetek zsíros ételt.

2013. febr. 14. 07:35
 16/16 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. A reumatológiáról detto rossz tapasztalatom lett, viszont kértem utána a háziorvostól az ortopédiára beutalót, ott már rendesen kivizsgáltak és adtak papírt ingyenes (ha van TB-d) gyógytornára - ahol szintén nagyon rendesek voltak. Na meg meg is tudtam tanulni a legtöbb gyakorlatot (sőt olyanok is voltak a csoportban, akik kérték és felvehették maguknak hangrögzítőre, telefonra), így otthon is tudtam folytatni. Szóval javaslom ezt az utat is megpróbálni, hátha neked is beválik.
2013. febr. 14. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!