Szerintetek van abban vmi, h ha vki hizik a terhes vitamin szedése alatt akkor az azért van, m nélküle is elég vitamint bevitt, ez most cs + és talán nem is kéne szedni?
A multivitaminoknak étvágyjavító hatásuk van, ezért lehet hízni tőle, akár terhes valaki, akár nem.
A terhesvitamin azért lényeges, mert bizonyos összetevőket biztos nem juttatsz be a szervezetedbe olyan arányban, hogy az ideális legyen, ilyen pl. a folsav. Az első 3 hónap nagyon-nagyon lényeges, és sokaktól hallottam, hogy a 6. hónap után már nem szedték, vagy csak 2-3 naponta, nehogy túl nagy súlyú legyen a baba. De az első 3 hónapban maximálisan.
Az én gyerekeim nagy súllyal születtek, 3.85, 3.75, szedtem is vitamint, de nem tudom vitamin nélkül kisebb súlyúak lettek volna, vagy ez genetika, mindenesetre úgy voltam vele, ezzel is biztosítom a lehetőséget a maximális fejlődésükre a helyes táplálkozás mellett.
Én Elevitet szedtem már a terhességet megelőző 3 hónapban is és a szülés után még 2 hónapig.
Párom családjában mindenkinek nagy babája született úgyhogy számítottunk is rá, hogy nem pici babát fogok szülni de már a 12 hetes uh-on mondta a doki, hogy felejtsük el az 56-os ruhákat... Én a terhesség előtti súlyomnál 13kg-mal nehezebben mentem szülni és 4400g-os 54cm-es kisfiam született.A szülészetről már a terhesség előtti súlyomnál 1kg-mal könnyebben mentem haza... Szerintem semmi köze nincs a terhes vitaminhoz a babám súlyának vagy az enyémnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!