Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen terhesvitamint szedsz/s...

Milyen terhesvitamint szedsz/szedtél?

Figyelt kérdés

2012. okt. 13. 19:44
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Mi próbálkozás alatt vagyunk. :)
2012. okt. 13. 19:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Én Femibiont szedtem a terhességem alatt. Még próbálkoztunk nem szedtem illetve nem szedek semmit, majd csak akkor, ha pozitívat fogok tesztelni.
2012. okt. 13. 19:53
 3/12 A kérdező kommentje:
De nem sikerül könnyebben a baba, ha a szervezeted fel van "tuningolva" vitaminokkal?
2012. okt. 13. 19:54
 4/12 anonim ***** válasza:

Próbálkozás előtt 2 hónappal: New Life. Első próbálkozásra összejött a lányunk. Egészen 3 hónapos koráig szerdtem.

4 hónapos kortól pedig a Femibion 400-t, szülés után szoptatásig.

2012. okt. 13. 20:30
 5/12 anonim ***** válasza:

Ladeevitet szedtem. Meddőségi kezeléssel lett a babánk, már a kezelések alatt szedette velem az orvos.

Nem hiszem, hogy segíti a teherbeesést. Inkább azért jó, ha szeded, mert mire kiderül a terhesség addigra már nagyon fontos dolgok eldőlnek a babánál. Ha a pozitív tesztnél kezded el az is jobb, mint a semmi, de mire kifejti a hatását gyakorlatilag már kialakult a baba idegrendszere. Pont akkor nem lenne folsav a szervezetedben, amikor arra a legnagyobb szükség van.

2012. okt. 13. 20:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Béres Gravidát a teherbeesés előtt 2 hónappal kezdtem és addig szedem, amíg a babám legfőbb kajája az anyatej lesz, tehát kb. 1 éves koráig.
2012. okt. 13. 20:40
 7/12 gabszem ***** válasza:
Én már próbálkozás elött két hónappal elkezdtem szedni Elevitet, aztán próbálkozás alatt is. 3 hónap alatt sikerült a baba, és a terhesség kb. első 3 hónapjában szedtem még. A terhesség vége felé pedig Gravidát szedtem meg vasat.
2012. okt. 13. 21:32
 8/12 anonim ***** válasza:
34%

"Ha a pozitív tesztnél kezded el az is jobb, mint a semmi, de mire kifejti a hatását gyakorlatilag már kialakult a baba idegrendszere. Pont akkor nem lenne folsav a szervezetedben, amikor arra a legnagyobb szükség van."

Ez baromság. Az idegrendszer a megtermékenyüléstől számított 5. héten kezd alakulni, a velőcső, ami miatta a folsav kell, a 6-7. héten záródik.

Továbbá a szervezetben egyébként is van folsav, ha eszik zöldségeket, vagy gyümölcsöket. Régen nem is voltak terhesvitaminok, mégis sok egészséges baba született. Nem kell mindent elhinni, amit a reklám mond.

Persze, ártani nem lehet ezekkel, ezért javasolt a szedése, csak nem kell paráztatni a népet:)

2012. okt. 13. 21:38
 9/12 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam és bavallom nem vagyok szakértő, ezért idemásolom, amit az Elevit.hu-n olvastam.

"Az idegrendszeri fejlődési rendellenességek a terhesség 15. napjától kialakulhatnak, amikor még nem tudhatod, hogy állapotos vagy. Ezek az idegrendszeri fejlődési rendellenességek egy génhiba következményei, melyet bizonyos vitaminok ellensúlyozni képesek. Ezért fontos, hogy már a terhességed legelején is megfelelő legyen szervezeted vitamin ellátottsága."

Nem paráztatom a népet, de a kérdező nem azt kérdezte, hogy szedjen-e vitamint. Ém úgy értelmezem a kérdését és a kommentjeit, hogy akar szedni, csak nem tudja milyet és mikor kezdje el.

2012. okt. 13. 21:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Gravidát szedtem nagyon sokáig, aztán annó amikor kiderült hogy terhes vagyok, még aznap vettünk Femibion -t:)

Egyébként a Hipp Natalra tervezek áttérni,de csak ha ismét teherbe estem, mert nagyon drága.

2012. okt. 14. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!