Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan alakulnak az ellátosáso...

Hogyan alakulnak az ellátosások? (TGYS, GYED és GYES)

Figyelt kérdés
Ha megtudom, hogy terhes vagyok és esetleg olyan a terhességem, hogy elmegyek táppénzre, akkor a TGYS-t kapom a gyermekem megszületéséig, után a 2 életévéig a GYED-et és 1 évig még a GYES-t??Jól tudom?Hol tudnék kalkulálni, mennyi lenne kb az összeg/ összegek??
2013. febr. 16. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
sztem így van,ahogy leírtad. meg van a 365 biztosított napod?
2013. febr. 16. 20:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Persze, 2002 óta folyamatosan dolgozom...
2013. febr. 16. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen a gyed a fizetés 70%-a a gyes pedig fix összeg családival együtt 38. ezer.

[link]

2013. febr. 16. 20:58
 4/7 anonim ***** válasza:
A tgyás-t a szülés várható időpontjától számitvá 28 nappal előbb veheted igénybe,amit 168 napig kapsz.De igényelheted a szülés után is.utána a gyed-et a gyerek 2 éves koráig,majd a gyes-t a gyerek 3 éves koráig.ha a terhesség alatt nem dolgozhatsz táppénzt kapsz.
2013. febr. 16. 21:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, ezt nem igazán értettem a kalkulátorban, mert beírtam a baba várható születési időpontját és a TGYS-t (ami magasabb, mint a GYED) a baba fél éves koráig számolta...utána 2 évig a GYED-et és 1 éves koráig a GYES-t....köszönöm
2013. febr. 16. 21:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Arra ügyelj szerintem ( ha tudsz) hogy ha viszonylag magas a jövedelmed ( nagyjából 200 ezer bruttó feletti) akkor ha a szülés időpontja jövő évre esik és te nagyobbrészt táppénzen leszel 2013-ban, ami miatt nem lesz idén 180 bérezett napod ( a táppénz nem ennek számít), akkor a TGYÁS maximuma a minimálbér kétszeresének a 70%-a lehet.

Egyéb esetben ( tehát ha a szülést megelőző évben van 180 egybefüggő bérezett napod), akkor abból számolják a TGYÁS-t ( béred 70%-a).

Alacsonyabb jövedelem esetén ennek nincs jelentősége.

2013. febr. 16. 22:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Szülés előtt legkorábban 28 nappal lehet igényelni a Tgyást, ha elmész most betegállományba akkor táppénzt fogsz kapni.
2013. febr. 17. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!