2 év GYED után és egy hónap GYES után mennyi lesz a táppénzem ha most terhes vagyok?
Még ugyan nem teszteltem de 5. napja késik a menzim.tudom még nem jelent semmi konkrétat csak gondoltam utána nézek hogy ilyen esetben mi van.
2 évig voltam GYED-en,most októberben már 1 héttel kevesebb volt a GYED mert szept 24.-én töltötte a 2 évet a lányom.szóval novemberben már GYEST fogok kapni.de lehet hogy jön a 2 bébibogyónk :D
ha a GYED-em 95.000 volt így hogy becsúszik egy kis GYES mennyi lesz utána a TP?
Hú,nem tudom mennyire vagyok érthető.
Sajnos hiába olvasom a hivatalosan megformált cikkeket erről,nem teljesen tiszta igy ha valaki felvilágosítana megköszönném :D
A béred alapján számolják a táppénzedet.
És a tgyásodat , meg a gyedet is az alapján fogják számolni.
így jársz jól. :)
Én amikor 12. hetes voltam akkor mentem táppénzre, addig gyesen voltam., az pont 3 hónap volt. addig nem akartam elmondani a melóhelyemen.
köszönöm a válaszokat.
Nem mentem volna még vissza dolgozni,hanem maradtam volna itthon GYES-en.Szerettünk volna mindenképpen még egy babát de az eredeti terv az volt hogy mire a lányom 2 éves lesz addigra terhes legyek.de ugy tünik egy hónapot csuszott a dolog.nem szeretnék vissza menni dolgozni addig sem ameddig nem látszik a terhesség mert gyárban dolgozok gumi égetéssel és egy gyermekem már elvesztettem 20 hetesen a lányom pedig szintén rendellenességgel született.nem kockáztatom az egészségét a következő babámnak ha sokkal többet kapnék akkor sem.
Nem a béredből számolják, tekintettel arra, hogy neked nem volt béred.
Mivel gyeden voltál az igénylést megelőzően nagyobbrészt, így a táppénzed alapja a korábban kapott ellátás alapjával megegyező lesz - vagyis az alapján a jövedelem alapján számolják, amiből anno a gyedet számolták.
A tgyás alapja a szerződés szerinti bér, de max. a minimálbér kétszerese.
A gyed alapja meg a tgyáséval egyezik majd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!