May7 kérdése:
Már 1 éve dolgozok szerintetek, ha most vállalunk babát akkor jár majd a gyes, gyed?
Figyelt kérdés
2012. nov. 6. 08:59
1/6 anonim válasza:
Én úgy tudom 360 ledolgozott nap a minimum!
Tehát kb. másfél-két év.
2/6 A kérdező kommentje:
Azzal nem vagyok tisztában,hogy ledolgozott vagy biztosított nap kell?
2012. nov. 6. 09:02
3/6 anonim válasza:
Tgyást fogsz kapni, ha a szülés pillanatában is lesz munkaviszonyod. Mivel már megvan a 362 nap biztosított időd, így 1 évig biztos járni fog a gyed, de szerintem meglesz az 562 nap is, így a gyerek 2 éves koráig kapod majd a gyedet. A gyes a gyerek 2-3 éves kora között jár, vagy ha nincs meg a kellő biztosított időd, akkor azt alanyi jogon kapod. Én 2010. decemberében kezdtem el dolgozni és 2012. februárban estem teherbe, kapom majd maximális időre az ellátást.
4/6 anonim válasza:
Előző vagyok, a biztosított idő számít, tehát nem csak azok a napok, amikor voltál dolgozni, hanem a hétvégék, ünnepnapok, minden.
5/6 anonim válasza:
Egy év ledolgozott munkaviszony után jar a gyed, de meg akkor is biztosítva kell hogy legyél mikor mész szülni. A gyes alanyi jogon jár.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm gyors válaszaitokat.Igazából ha jól alakulnak a dolgok akkor még pocakosan is szeretnék pár hónapig dolgozni.
2012. nov. 6. 09:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!