Hormonzavarra utalnak az alábbi tünetek?
Azért ebbe a témakörbe írtam, mert egy éven belül babát tervezünk a párommal, és szeretném magamat "rendbe" tenni.
Az utóbbi párhónapban felfigyeltem az igen erős hajhullásomra, a hajam már mosás utáni napon elkezd zsírosodni, a bőröm teli van mitesszerekkel és sajnos gyakorivá váltak a gyulladt pattanások az arcbőrömön és a vállamon. Mensi előtt 2 napig barnázok és a kozmetikus hívta fel a figyelmemet, hogy 1-2 erősebb szőrszált vélt felfedezni az államon.. Ami nagyon kiborított. Most telt be a bili. Szerintetek nyomós okom van orvoshoz fordulni? Illetve kihez menjek? Érdekes, de a nőgyógyászom nem foglalkozott a barnázásommal.
Szia!Én is így vagyok,a hajam hullik,3 naponta mosnom kell,mert zsírosodik hamar,a nyáron nagyon előjöttek a pattanásaim fél évre rá,hogy abbahagytam a fogamzásgátlót,nekem is vannak szőrszálak az államon,bár én nem barnázok,mindíg rendszeres volt a menstruációm,de kértem beutalót a nődokitól egy hormon vizsgálatra,ahol kiderült,hogy magas a tesztoszteron szintem és a pajzsmirigyem is túl működik,de hála Istennek csak pár tizeddel több az eredmény..tesztoszteronom meg egy egésszel a normál fölött van.Endokrinológushoz mentem a pajzsmiriggyel,de mivel nem volt több tünetem (hirtelen drasztikus fogyás,hőhullámok,izzadt tenyér) ezért azt mondta,hogy nincs különösebb gond.A többi hormon ami kell a teherbeeséshez ettől függetlenül jó volt.A tesztoszteronra fogamzásgátlót tudott volna felírni,de mivel,hogy babát akartunk még nem kezdem el szedni.Amúgy sikerült is teherbe esnem,de elment a baba (nem ezek miatt,más okból),de legalább tudom,hogy teherbe lehet esni.
Azt javaslom,egy hormon vizsgálatot csináltass,amiből kiderül mi a probléma!
Köszi!
És akkor már csak annyit, hogy nőgyógyászhoz menjek, vagy bőrgyógyászhoz? Tudom, hogy kell az a hormonlabor... :(
kérj egy beutalót hormonvizsgálatra.nekem a nőgyógyász adta.
Én a netről néztem,hogy melyik érték mit jelent és a házi orvos is megnézte és úgy tudtam,hogy endokrinológusnak kell megmutatnom az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!