Kinél mennyi ideig tart a peteérés, s az ahhoz tartozó tünetek?
Szia!
Én magát a peteérést nem érzem, mert nyilván az egy hosszabb folyamat, eltart több napig.
Amit én gondolok magamról: kb. egy 4-6 órán át tartó fájdalom szokott lenni, változó, hogy bal vagy jobb oldalon, de elég intenzív. Szerintem ez attól van, hogy ilyenkor kezd el megrepedni a tüsző, ezt érezhetem, és gondolom ez nem egy pillanat műve, hanem úgy képzelem el, hogy egy hosszabb folyamat. Ezt érezhetem, majd egyszer csak elmúlik.
És innen számítva tudom mindig, hogy mikor fog megjönni, sokszor még a napszak is stimmel.
Ez egyébként csak néhány éve ennyire intenzív.
Köszönöm a gyors választ! :)
Érdekes, én is csak 1-2 éve érzem így, a negyven felé közelítve.
Nekem van, hogy több napig is szúrkál a derekam, hasam alja, de az ovu teszt például mindig csak a fájdalom elmúltával, közvetlen utána lesz teljesen pozitív.
S a bővebb nyák is előtte van. 1 vagy 2 napig. Hőmérőzni nem szoktam, mert eléggé rapszodikus a munkám miatt a napi menetem. van, hogy éjszakába nyúlóan ébren vagyok, amikor valamit be kell még fejezni...s akkor persze másnap az ébredés is kitolódik.
Az ovu teszt (Corax) egyébként mennyire megbízható?
Én terhesség előtt sosem éreztem a peteérést.
Azóta viszont kínszenvedés. Ahogy az első írta, kb fél napos nyilalló, eléggé éles fájdalom az alhas jobb vagy bal oldalán. Előtte, utána meg inkább olyan feszítő érzés.
Igen, sokan írják, hogy szülés után szinte jobban fáj a peteérés, mint maga a menstruáció. Sőt sokaknak még hányingerük is van, meg gyengeség...
Én ugyan még nem szültem, de én si csak az utóbbi években tapasztalom ezt.
S ti próbáltatok már valamilyen gyógynövényes, vagy egyéb megoldást?
Doki nálatok is csak legyintett? Az enyém szerinte ez teljesen normális.
Az enyém szerint is normális. Mint ahogy arra is azt mondta, hogy normális, hogy nm érzem a peteérést és a mensim meg mindennel együtt max 3 nap.
Ahány ember annyiféle mensi. Állítólag.
Amúgy ha nagyon fáj a peteérés vagy a mensi, akkor én apranaxot veszek rá be és már egy gyogyó is enyhíti.
Én is csak azóta érzem az ovumat, amióta szültem.Nekem viszont nem csak a petefészkem fáj, hanem az egész hasam, úgy görcsöl, mint mensikor. Nekem nem csak 4-6 óra. Általában este kezdődik a görcs és eltart reggelig. Éjszaka többször fel is ébredek rá. A mensim pedig általában hajnalban jön meg, aztán.
A tojásfehérje nyák is megvan ovukor.
Első válaszoló vagyok.
Szerencsére nekem annyira nem fájdalmas, hogy gyógyszert kelljen bevennem, de mindig megvan az a "de jó, valamitől hirtelen jobb lett a közérzetem érzés" amikor elmúlik. Igen, a lépés is kellemetlen azon az oldalon, és olyan mint amikor az ember oldal szúr futáskor, csak ez lejjebb.
Nekem a mensi szokott fájdalmas lenni, én flectort használok, az nagyon bevált.
A nyákom fura, mert ovu előtt először olyan krémes, mint a testápoló, aztán a fájdalmat kevéssel megelőzően lesz nyúlós-nyákos.
Köszönöm, hogy válaszoltatok!!!
Annyira szerencsére nekem sem fájdalmas a peteérés, hogy gyógyszert kelljen bevennem. Bár egyszer annyira fájt még a gátam is, hogy talán akkor bevettem fájdalomcsillapítót. Mai napig nem értem, hogy az mitől lehetett. Nem voltam felfázva...semmi bajom nem volt, de akkor sokkal jobban fájt, mintha szurkálnának alulról.
Igen, a menstruációs fájdalom engem is megkínoz. Eddig Cataflam drazsét vettem be rá, ha már nem bírtam. De iszonyatos gyomorgörcsöm van már tőle. Viszont a menstruációs fájdalmat megszünteti. Úgyhogy választhatok, hogy gyomorgörcs vagy mensi görcs legyen. Remek!
A Flector port még nem próbáltam. Lehet, hogy megpróbálkozom vele, mert a Cataflamból elegem van. Nospa+ Algopyrin combo nem használ. Meristintől hányok.
Nem egyszerű az életünk. :)
PreMens kapszulával próbálkozott már valamelyikőtök???
PMS tüneteitek is vannak? Lehet, hogy ez összefügg az ovus fájdalmakkal? Aki az ovura érzékenyen reagál, az a pms tüneteit is érzi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!