Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pcos lányok hogy bírjátok ezt...

Pcos lányok hogy bírjátok ezt a betegséget? Kinek mi segített a babában? Mit adott, mondott a doki?

Figyelt kérdés

Már lassan 1 éve nem jön össze a baba, de kezel a dokim a pcossal. Eléggé kimerültem már, már nem is görcsölök rajta annyit mint az elején, de mégsem jött még össze.

Írnátok nekem tapasztalatokat? Jólenne néhány jópéldát olvasni, erőt meríteni. Előre is köszi a válaszokat!

2009. aug. 24. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

2007 februárjában hagytam abba a fogigátlót, mert babát szerettünk volna. Augusztusban elmentem dokihoz, mert március óta nem jött meg, ekkor derült ki a pcos. Kaptam Duphastont, hogy megjöjjön, majd Clostit és Fostimon tüszőrepesztőt. Elsőre teherbe estem, de sajnos ez a baba nem maradt meg, október elején elvetéltem. Utána megint nem jött meg, így decemberben volt egy laparom, amit nem neveznék sikeresnek, mert utána is ott voltak, vannak a ciszták a petefészkeimben. Márciusban újabb Duphi.-Closti-Fostimon kúra, és ekkor is sikerült teherbe esnem és ő már velünk van 8 hónapja. 2008 elején kipróbáltam a metformint is, mert sok jót hallottam róla, de nekem sajnos nem vált be, mert ciklusom sem lett és peteérésem se.

Nekünk pont akkor sikerült, amikor nem görcsöltem rá, mert az uh-on nem látszott érett pete és amúgy is építkezni akartunk, így pont arra gondoltam, hogy kicsit pihenünk, szedek megint tabit, hogy legalább ciklusom legyen, mikor a doki közölte, hogy arra egy darabig nem lesz szükség. Ez az én történetem.

Ne add fel semmiképp, de ha kicsit "elgyengültél", pihenjetek 1-2 hónapot, amikor tényleg nem azt figyelitek, mikor is kell együtt lennetek, hátha. Tudom, én már könnyen beszélek, de sokan írják, hogy mikor nem akarták görcsösen, akkor sikerült nekik is.

Sok sikert és kitartást!

2009. aug. 24. 15:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Szívből gratulálok neked! Köszönöm a választ. :)
2009. aug. 24. 15:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is már egy éve próbálkozunk. Nekem is azt mondta a dokim, hogy PCOSom van. Nekem ennek ellenére minden hónapban van peteérésem, ezt UH-al is alátámasztotta már két orvos is. Clostytol 2 peteérésem is volt. Minden hormonvizsgálaton voltam már, volt inzulinrezisztencia és kórokozó szűrés is. Minden negatív. Nem görcsölök már rajta, nem mérem a hőmet. A héten megyünk vissza a dokimhoz, és megbeszéljük az átjárhatóságit és utána az inszemet. Nem akarok tovább várni, mert valami oka csak van hogy nem jön össze és már nagyon ki vagyok borulva. Egyszerűen már a terhes nőket sem bírom, főleg hogy mindenki rögtön terhes lett körülöttem, csak nekem nincs. Már annyira belefáradtam, de nem tudom feladni mert nagyon szeretnék kisbabát. De minden hónapban amikor megjön úgy érzem, hogy miért büntet így a sors? Remélem most már segít az orvos.

2009. aug. 24. 17:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Szívemből kívánom, hogy minnél előbb babás legyél! És köszönöm, hogy írtál.
2009. aug. 25. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!