Sok 16 éves lány miért lesz, terhes vagy abortuszos?
Kérdező, aki nő, egészséges, és szexuális életet él, annál ez a lehetőség mindig benne van a pakliban, legfeljebb az esélye különbözik annak függvényében, hogy hogyan védekezik - ld Pearl-index, ami azt mutatja meg, hogy 100 szexuálisan aktív nőből x módon védekezve, vagy éppen nem védekezve hány lesz terhes éven belül.
(védekezés nélkül kb 85, megszakított közösüléssel 20-30, óvszerrel 2-4, kombinált fogamzásgátló tablettával 0,2-2, stb)
Már bocs 4-es. kb 20 évig az esetek többségében megszakítással védekeztünk, és sosem lettem terhes.
16 évesen már lehetne annyi esze az embernek (hogyha nem is kap felvilágosítást), maga utána nézzen a dolgoknak. Pláne, hogy manapság már 13-14 évesen elkezdik a szexuális életet, és ugye itt az internet, ahol tudnak tájékozódni.
#7,
"Már bocs 4-es. kb 20 évig az esetek többségében megszakítással védekeztünk, és sosem lettem terhes."
ezt hívják mázlinak:)
Egyébként pont a megszakítás hatásosságában a nagystatisztika az, amit leírtam, de valójában az adott pár egyéni sajátosságain múlik leginkább, hogy nekik mi a "privát statisztikájuk"... pl. az előváladék mennyiségén ami az adott férfi egyéni sajátossága, nyilván akinek nincs, ott hatásosabb a megszakítás, akinek sok van, ott meg hatástalan. Aztán az ondó összmennyiségén, ami szintén tök egyedi, aztán a hüvely pH-ján, ami szintén, aztán azon, hogy az adott nő egyébként mennyire könnyen esik teherbe... szóval sokmindenen, no...
Szóval, van akinél működik, de azért másnak ne ajánlja nyugodt szívvel fogamzásgátlásra, mert lehet, hogy az a más meg hetek alatt terhes lesz mellette... (javítható ois persze a hatákonysága, ld "természetes családtervezés" címszó:))
Az a 20 év nem egy férfival volt.
Amúgy nem ajánlom, csak azt akartam ezzel mondani másodrészben, hogy 16 évesen igenis legyen már egy lány, szinte nő, tájékozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!