Mégis mi ez a sok tinédzser terhesség? Teljesen elképedek ahogy olvasom, hogy hány lány terhes 15-16-17 évesen, ezt csak én tartom meglehetősen korainak?
Hú, hát nem bántásból írom, de nekem az sem sokkal jobb,aki úgy vállal gyereket,hogy még nem is dolgozott,nem kap még GYED-et sem!
Mindkettő felelőtlen! Nem csak nevelni kell egy gyereket, hanem felnevelni, eltartani!
Első, attól, hogy valaki nem kap GYEDet, még élhet jól a család, pl. ha apukának nagyon jó a fizetése.
Én most 21 vagyok (vagyis leszek 9 nap múlva), de még én sem érzem magam késznek, majd inkább 2-3 év múlva.
Amúgy jogos a kérdésed, én is nap mint nap meglepődöm, mennyi tizenéves esik mostanában teherbe. Nem tudom, lehet, hogy a nyár és a bulik indították be őket. Keményen megvetem amúgy őket, de sebaj.
Pláne azt utálom, amikor felteszik itt a kérdésüket, hogy mit tegyenek és még buzdítják is őket, hogy tartsák meg... Én mindig inkább lebeszélni akarom őket erről..
Első vagyok! Persze, élhet jól, bár nekem nem életcélom,hogy csak a párom keressen, tartson el. De nyilván nem mindenki gondolja így.
Arról nem beszélve,hogy egyszer vége a babázós éveknek, vissza kell menni dolgozni, ha előtt nem dolgozott sehol, eléggé nehéz! Még annak is nehéz, akinek előtt több éves munkaviszonya volt.
Meg mondjuk engem nagyobb biztonsággal tölt el,hogy ha gond van, nem kell apukára támaszkodnom, akár egyedül is el tudom tartani a gyerekem!
Szóval én egyiket sem tartom jónak. Sajnos elég sok itt az olyan kérdés,hogy elhagyott a férjem, mit csináljak, nem tudom eltartani a gyerekem.
Nem vagyok, abortusz párti, de ha valaki 16 évesen a semmire, segélyre szülne, az inkább ne tegye. Arra ne legyen senki büszke,hogy enni alig tudok neki adni, de legalább megszültem!
Én továbbra is azt mondom,hogy úgy szülni,hogy még sulis vagy,csak egy fokkal jobb,mint 16 évesen!
Sosem értettem miért jó 18-20 évesen szülni. Jönnek sokan,hogy a gyerek barátjának néznek majd.
Hát engem ne nézzenek annak. Anyja vagyok, nézzenek csak nyugodtan annak. Nem vagyok a 40 évesen kell szülni dolognak a híve, de a annak sem,hogy 20 évesen munka nélkül vállaljunk gyereket. A kettő között még van pár év, lehet munkát találni, legalább egy 2-3 évet előtte dolgozni, különköltözni stb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!