Lehet, hogy babát várok?
Fiatal vagyok még egy babához, még önálló életem elején tartok, szeretném megteremteni előbb a megfelelő körülményeket, mielőtt babát vállalnék. Azonban nem hagy nyugodni, hogy mi van, ha babát várok. Pár hónapja nem szedem a fogamzásgátlót, és azóta a Párommal óvszerrel védekezünk. Október 21-én volt meg utoljára a menstruációm, most akkor elvileg vasárnap kéne megjönnie. De kb 1,5-2 hete olyan tüneteim vannak, hogy állandóan pisilnem kell, és sokat is. Kb 1,5-2 óránként járok pisilni. Sokszor kicsit furán érzem magam, és szomjúság is rám tör sokszor. Sokszor meg is éhezem, ez előtte nem volt annyira jellemző. Néha van olyan érzésem, mintha nemsokára megjönne a menstruációm, fájdogál a hasam lent. Amúgy nem szokott fájni menstruáció előtt. Más tünetem ugyan nincs, de mégis félek, mi van ha lyukas volt az óvszer, és nem vettük észre. Létezhet, hogy lyukas volt, és nem vettük észre, és most terhes vagyok? Mindig megnéztük, nem volt elszakadva sosem. De lehetett rajta egy pici lyuk, ami elkerülte a figyelmünket. Vettem egy terhességi tesztet (clearblue, patikában 1470 Ft). Mikor érdemes megcsinálnom a tesztet? Azt írja, a menstruáció előtti 4. napon már megbízható. Segítsetek kérlek.
22/L
Majd akkor tesztelj, ha nem jön mg.
És nézesd meg a vércukrod.
Nem valószínű a terhesség, ugyanis még csak a 19. napon vagy. Ha 28 napos a ciklusod, akkor kb. 5 napja volt csak ovulációd, ha teherbe is estél volna, akkor sem ágyazódott volna még be.
Ergo, nem is lehetnek tüneteid.
Beképzeled, nem vagy terhes.
Köszönöm szépen mindenkinek. Nem bírok megnyugodni vasárnapig, minden percben ez motoszkál a fejemben. Persze, ha mégis baba lenne, akkor nagyon szeretném őt, de most jobban örülnék, ha még váratna magára.
Ha lett volna egy kis lyuk az óvszeren, azt hogy nem vettük észre....nem fér a fejembe. Mindig átvizsgáltuk utána, egyik sem volt gyanús. Kivétel nélkül, mindig védekeztünk, és a kezünkre is figyeltünk, ha már hozzányúltunk a páromhoz, akkor már hozzám nem nyúltunk ott kézzel. Kétségek gyötörnek.
A Clearbluet azért vettem, mert a patikában a hölgy szerint ez a legmegbízhatóbb teszt, amit lehetett kapni. Persze elhittem, megvettem. Szerettem volna biztosra menni. Utána olyanokat olvastam neten, hogy sokaknak fals eredményt hozott. Majd vasárnap megtudjuk, hogy nálam milyen eredményt hoz. Drukkoljatok.
Szia!
Ha tényleg mindig rendesen védekeztek, akkor nagyon kicsi az esély, hogy babás vagy.
A tesztet menses késés előtt nem érdemes megcsinálni, olyankor lehet valóban fals negatív. Akármit is írtak rá.
A tüneteidet okozhatja fertőzés is, és rendes védekezés mellett ez valószínűbb, mint a baba.
Idegeskedés helyett inkább látogasd meg a dokidat, ha tényleg fertőzés, gyorsan kikezel, és tud kérni HCG vérvételt, abból hamarabb és biztosabban megtudod mi a helyzet, mint a teszttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!