Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért szeretnétek kisbabát?

Miért szeretnétek kisbabát?

Figyelt kérdés
Ma megkérdezte egy ismerősöm, hogy miért szeretnék ilyen nagyon kisbabát. Elgondolkoztam a válaszon, millió dolgot szerettem volna mondani, de ő nem szeretne és minden érvembe bele tudott volna kötni. Főleg, mert a többség még önzőnek is hangzik. De lehet egyáltalán önzetlen oka a gyerekvállalásnak? Hiszen ha a saját boldogságom keresem azáltal, hogy anya leszek, az máris önző dolog. Ti miért szeretnétek gyereket?
2012. okt. 29. 15:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Őszinte leszek. 26 éves korrmig eszembe se jutott gyereket válallni, mindig balfékekkel akadtam össze akiknek csak "az" kellett (volna). Aztán megismertem a férjemet, aki fél évvel a megismerkedésünk után közölte, h ő családot akar, és velem képzeli ezt el. Hát engedtem volna ki a kezeim közül? :) Azóta is remek férj, apa, társ, jobbat nem is kaphattam volna.

2012. okt. 29. 15:39
 2/12 anonim ***** válasza:
23%
Én is feltettem már ezt a kérdést sok mindenkinek, és valóban nincs önzetlen oka ennek. A legtöbben sajnos még okot sem tudnak mondani, csak az anyai ösztönnel jönnek. Én meg erre nem tudok jól reagálni, mert ez sokminden, de nem indok. Nem vagyunk állatok, hogy csak emiatt legyen. Szexuális ösztönök is vannak, de mégsem üzekedünk úton-útfélen mindenkivel, pedig erre lennénk kódolva (génváltozatosság).
2012. okt. 29. 15:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy maga az ok önző, de érdekes,hogy pont az önzőség elengedése teszi lehetővé utána, hogy neveld.

Hiszen magad elé kell helyezned a gyereket valamilyen szinten!

Én többek között azért vállaltam, mert nagyon szeretek szeretni. Lehet,hogy hülyén hangzik, de így van. És tudtam,hogy a lesz valaki belőlem és abból a férfiból, akit rettenetesen szeretek, akkor az olyan féle szeretet lesz, ami semmihez sem hasonlítható!

2012. okt. 29. 15:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Lehet önzőség gyereket akarni, de utána mekkora önzetlenség nevelni azt a kicsit. Érdekes. Ezen még soha nem gondolkodtam el :)
2012. okt. 29. 16:02
 5/12 A kérdező kommentje:

Igen, igazatok van. A kezdeti ok valóban részben önzöség (mert az emberek többsége maga miatt akar gyereket és nem azért, hogy a társadalom ne öregedjen el.) de az, hogy utána felneveled, az rengeteg lemondás és nehézség, amit már önzetlenül csinál végig az ember.

Én is imádok szeretni és gondoskodni másokról. A páromat is imádom, ő is engem, de úgy érzem annyi szeretet van bennünk egymás iránt, hogy ezt tovább tudnánk adni egy harmadik személynek is. Mindig is tudtam, hogy anya akarok lenni, nem volt kérdéses soha, de nem tudok racionális okot mondani, hogy miért. De egyébként pl azt sem lehet igazán megmondani, hogy valaki miért akar párkapcsolatot. Az ember így van kódolva, szüksége van emberi kapcsolatokra.

Szintén önzőnek tűnhet, és könnyű lenne kiforgatni azt is, ha azt mondanám, szeretnék egy emberi lényt, aki belőlem van és abból az emberből, akit mindennél jobban szeretek és megtaníthatok neki mindent, amit nekem tanítottak, elindíthatnám az életben, boldog lennék attól, hogy ő boldog. Olyan ez, mintha saját sikeremként szeretném elkönyvelni a gyereket, de végül is minden szülő erre vágyik, nem? Jól csinálni, és ha jól csinálja, büszke. Valahogy nem tudom elképzelni a mindennapokat egy boldog család nélkül, amibe beletartozik egy gyerek. Nem tudom, hogy lényegében baj-e ha az ember önző, hiszen utána mindent úgy és mindent azért tesz, hogy valakit boldoggá tegyen. Én nem tudom, hogy engem miért vállaltak a szüleim. Még az is lehet, hogy csak akartak egy kisbabát, aki cuki és akit lehet szeretgetni. Ez is lehet. De boldog embert neveltek belőlem, bár fiatalok voltak, felnőttek a feladathoz és ennyi nekem elég. Hogy miért akartak, nem számít, csak az hogy akartak. Első perctől kezdve és még most is mellettem állnak.

Talán nem is fontos maga az ok.

2012. okt. 29. 16:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Nincs önzetlenség a világban, nagyon kevés tett az, amit az ember azért tesz meg, mert a másiknak jó, neki nem. Ez fel-felvillan a gyermeknevelés ideje alatt, és néha egy-két válságosabb időben az életben. De alapvetően mindenki önző. Ez tény. Miért akarunk kisbabát? Én sem tudnám megmondani, de a saját boldogságunk, a párunk boldogsága, és a kisbaba boldogsága is közrejátszik. Mindhárom szereplő önző a maga módján, de azt gondolom, hogy a kulcsszó a boldogság, öröm, jó érzések, a világ megmutatása, újraélése általa, és nem az önzés.
2012. okt. 29. 16:40
 7/12 anonim ***** válasza:

Azért szeretnék kisbabát, mert ha ránézek egy kisbabára a szívem szakad meg, hogy nem nekem mondja azt, hogy anyu. Lehet bután hangzik, de én arra vágyom, hogyha sír a baba, akkor az én kezembe adják oda, hogy majd anya megnyugtat.

Hogy rám nevessen, és az első szava nekem szóljon, és azt mondja anya.

A férjemmel harmonikus a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást és lelki szemeim előtt látom, ahogy a mi kis babánk ott fekszik a pocakján és szuszog :)

Ezek lehet, hogy önző dolgok, de nem érdekel :D Anya szeretnék lenni...

2012. okt. 29. 16:50
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Gondolhattam volna, hogy itt is a korlátolt p.csák társasága van jelen. Hát, akkor nekik kívánom, üzekedjenek úton-útfélen, ha már az ösztön hajtja őket előre nap mint nap.

Azért engem vígasztal a mondás, hogy ésszel él az ember. Mert akkor ti csak állatok vagytok.

2012. okt. 29. 18:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Hát, hogy önzőség vagy nem,kitudja?

Én csak arról beszélek amit én érzek. Már rengeteg éve tudom, hogy szeretnék egy kisbabát (nem csak egyet), ugy kb. 15 éve! De még nem jött el az a pillanat, hogy a babaprojektbe belekezdjünk, még 5 év, bár már 2-3 éve 5 évet mondunk (ennek csak anyagi okai vannak, én gyerekként nem túl sok mindent kaphattam meg, gondolom ezért is vágyom arra, hogy majd a gyermekeim mindent megkaphassanak). Szeretném, hogy igazi családom legyen, hogy legyen kinek mindent megtanítanom amit az eddigi életemben megtanultam, és majd szeretnék neki ott lenne minden pillanatban, hogy ha szüksége lesz rám. Lehet ez önzőség is de csak addig a pillanatig amig megfogann, onnatól kezdve ő érte dobban a szív, és ő érte van minden. (vicces példa: mikor nincs munkám (szezonon dolgozok külföldön) akkor 11 ig fél 12 ig is simán elalszok, de már úgy várom, hogy minden nap 6-7 kor kelljek és kidöljek este a fáradságtól, mert ha ez igy lesz akkor már lesz kiért élnem.

Kicsit összevissza, de annyit tudnék írni, hogy azt senki nem olvasná végig. :)

2012. okt. 29. 18:46
 10/12 A kérdező kommentje:

8-as válaszoló, nem értem mire célzol.

Senki nem írta, hogy úton-útfélen "üzekedik". Szerintem, akik itt válaszoltak, normális hangnemben, azok stabil és boldog párkapcsolatban élnek. Ehhez ugyan hozzátartozik a szex is (ha neked az nem fontos, azt is meg lehet érteni), de senki nem írta egy szóval sem, hogy bárhol, bármikor egymásnak esnek a párjával. Én még azt is merem feltételezni (mivel senki nem írta az ellenkezőjét) hogy a párjukon kívül mással nem is élnek szexuális életet. Nem értem, hogy te hol és mit olvastál, hogy azonnal erre a következtetésre jutottál.

2012. okt. 29. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!