Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Titeket nem háborít fel, hogy...

Titeket nem háborít fel, hogy néhány ember tudatosan a semmire, a nullára szül?

Figyelt kérdés
Sokan akarnak most körülöttünk gyereket és csak kapkodom a fejem, hogy mire, hova. Van ilyen pár a környezetetekban, ha igen, akkor náluk milyen a helyzet, gondolok itt ilyenekre, mint: munka, tisztaság, ház, párkapcsolat. Nem volt olyan, hogy kiakadtál, mert pl a párnak sincs mit ennie nemhogy egy babának?
2012. okt. 18. 22:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
71%
Nyugodtan pontozzatok le, azért vagyok 78%-os, mert sose tetszik a kérdezőknek, hogy őszinte vagyok és nem azt írom, amit várnak...miért kellene nekünk foglalkozni más családdal hogy mikor vállalnak gyereket??Ha a barátaid, segíts nekik kérdező, mondd el, hogy legyen nagyobb tisztaság, stb...ha nem a barátaid, akkor nincs is hozzá közöd, hogy mikor jön a baba...Én pl. nagyon szeretem a rendet és cicát tartok a lakásba!!!És naponta tisztítjuk a WC-jét és rend van...és magam döntöm el, mikor szeretnék gyereket és ha jön valakinek örülök neki, mert minden kis ember egy csoda!!!Szerintem te is magaddal törődj, ne mással!
2012. okt. 19. 09:05
 22/28 anonim ***** válasza:
60%
Na most lehet engem is lepontozni ;) Én vadászgörényt tartok a lakásban és tartottam akkor is amikor megszületett a kisfiam :) Én direkt megkérdeztem a védőnőt,hogy probléma e a görényke a lakásban és azt mondta ha be van oltva féregtelenítve akkor NEM! Az egésznek a szépsége,hogy a görényem úgy vigyázott a kisfiamra mikor pici volt,hogy rajtam és a páromon kívül nem mehettek a gyerek közelébe és ha jött valaki a ketrecébe kellett zárni a görényemet! A lakásban pedáns rend és tisztaság volt mindig és nem dúskáltunk akkor sem és most sem a pénzben és 45 ezer forint gyedet kaptam a férjem 90-100 ezret keres ebből havi 45-50 ezer a rezsi volt és mégis a fiamnak mindene megvolt/van! Amúgy meg kedves kérdező ,Te milyen jogon kritizálsz másokat? Ki vagy Te ,hogy megszabd ki hogyan éljen? Előbb sepregess a saját házad táján és ha neked olyan tökéletes életed van minek érdekel ,hogy más hogyan él? Csak az irigység beszél belőled!
2012. okt. 19. 10:59
 23/28 anonim ***** válasza:
60%

Az háborít fel, amikor sírnak hogy keveset fizet az állam.

Meg amikor én vagyok a rossz meg az anyagias, mert megvártam a megfelelő időt a gyerekvállalásra. Hogy az én gyerekeim elkényeztetett kölykök lesznek, mert nem csak turis ruhában járnak és márkás pelenkájuk van.

Ha én nem szólok bele, hogy ki mit nem vesz a segélyből, akkor ő se szóljon bele hogy a gyerekemre merem költeni azt a pénzt, amiért a férjemmel keményen megdolgozunk.

Ami pedig mindennek a teteje: ELVÁRJÁK a segélyeket, segítséget, adományokat és amikor ott áll halomban, akkor is sírnak hogy de hát ebből nem lehet kifizetni a számlákat.

2012. okt. 19. 11:15
 24/28 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy ez a "sosem jön el a megfelelő idő" hülyeség. Talán egy 35-40 éves párnál még érthető. De amikor 19 évesek esnek teherbe, akkor már kevésbé. Ők igazán várhatnának még akár 10 évet is, azalatt meg még Magyarországon is lehet munkát találni.
2012. okt. 19. 11:22
 25/28 anonim ***** válasza:
68%
Hüyleség mások problémáin idegeskedni,nekem is van olyan ismerősöm,hogy nem dolgoznak,gyerekük van,bérelnek lakást,de a szerződésben az áll,hogy akármikor kitehetik őket,mindenhol adósságuk van,a gyerek vese rendellenességgel született,vigyázniuk kell ne legyen influenzás,stb,,tisztaságnak,, kell leni,anyagiak is fontosak,mert a gyerek életéről van szó-mert lehet nem éli meg a 15. életévét.És igen,tehetnének a dolgok érdekébe,de mikor bementem hozzájuk,és nem lehet látni a cigi füsttől a pár méterre tőlem lévő embert,és naponta sörözik,iszik az apuka,az azért sok.Én 20éves vagyok,párom 37,életében nem ivott alkoholt,még a pezsgőtől is undorodik,hát ime nem lehet a korra és a körülményekre fogni a dolgokat.Mindenkinek meg van a saját gondja,az én szempontom az,hogy szerelemből szülessen a gyerek és a legkiválóbb szülőket kapja meg a világon.Mi is próbálkozunk a babával,reméljük pozitiv lesz az eredmény,és engem inkább az keserit el,mikor valaki nem akarja,és elveteti,más pedig a két kezét összetenné,ha gyereke lehetne.És ha egy gyerek rossz helyre is születik,lehet több tiszteletet tanul és sorolhatnám,és biztos,hogy mikor az anyja világrahozta,örült neki a szive mélyén,mert minden érző ember szivébe melegség költözik oylankor(sajnos még nem tapasztaltam,de igy gondolom).Az időt el lehet iylen kérdésekkel ütni,de inkább mindenki a saját udvarát sepregesse :)
2012. okt. 19. 12:22
 26/28 anonim ***** válasza:
21%
azok,akik megkérdezik,mire szülte a gyereket ez-vagy az az ember, sok esetben ugyanazok,mint akik korábban azt mondták a kétségek közt vergődőnek: szüljél csak, "gyerek nélkül mit ér az élet" , "egy gyereknek csak szeretet kell",meg hogy "ahol kettő eszik,ott jut háromnak is"...stb. ők azok,akik a kákán is csomót keresnek. a gyermek utáni vágy ösztön,kiben erősebb,kiben gyengébb,de amikor felébred,nem mérlegel,hogy ideális-e az időpont,az anyagi helyzet,a házastárs személye,netán a tisztaság a babavállaláshoz.
2012. okt. 19. 12:30
 27/28 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy port kavar ez a kérdés! Érdekes módon két ember válaszolt arra amit kérdeztem, nekik külön köszönöm.( 12 és a huszon valahanyas válaszoló, ők konkrét példát írtak)

Vicces volt, ahogy néhány válaszoló kiakadt, szerintem néhány ember úgy gondol rám mintha valami 35 éves megkeseredett vénlány lennék, akinek rengeteg pénze van, na és persze luxus autója és háza is. Csak gyereke nincs és mindent megtenne érte.

Reagálnék: nem vagyunk gazdagok, átlagosan élünk, huszon évesek vagyunk, dolgozunk (átlagfizetést kapunk).

Márciusban lesz az esküvőnk, ebből ki lehet sakkozni, hogy abszolút nem aktuális a babatéma, mert nem akarok nagy hassal oltár elé állni. Ettől függetlenül szeretnénk, és reménykedünk benne, hogy lehet is majd babánk.

Nem értem, hogy sokan miért vették magukra ezt a kérdést.

Állat a lakásban témakörre nem tudom, hányan elkezdtek mentegetőzni. Kérdezem: miért? Én egy szóval nem írtam, hogy bajom lenne vele addig, amíg valaki takarít. Kinti kutya után is kell takarítani.

Volt aki írta, hogy miért kell megalázni a szegényeket a kérdésemmel? Én nem érzem, hogy bárkivel is ezt tettem volna. Olyan kérdést tettem fel, ami nincs konkretizálva, tehát mindenki azt képzelt bele, amit akart.

Írták többen is, hogy nekik nincs pénzük márkás ruhára, autóra, játékra, kiságyra, illetve, hogy sokan csak használt dolgokat tudnak venni. Ja és, hogy kb 140 ezer forintból élnek. Emberek, nektek ez a nulla, a semmi??? Ne vicceljetek már, sajnos vagy nem, de Magyarországon ezek átlagos körülményeknek számítanak. A két fiatal, akikről írtam az elején, négy hete arra panaszkodtak, hogy egy hétig krumplistésztát ettek, mert más nem volt, rá két hétre meg gyereket akarnak.

Én ilyen példára lettem volna kíváncsi,ahol tényleg szegénység van.

Arról pedig, hogyha jön az érzés akkor szülni kell... én nem kétlem, hogy a világ legszebb dolga, szerelemből szülni és úgy várni egy babát, hogy te/ti azt szeretnétek. Ez oké, csak két ölelés és puszitól nem fog a korgó gyomor megtelni. Mégegyszer hangsúlyozom nem arról van szó, akik kevés pénzből kisebb helyen élnek, hanem azokról, akiknél az alapvető dolgok sincsenek meg!!

Nem hiszek az ideális körülményekben, az ember mindig jobbat szeretne, főleg a gyerekének, de van egy bizonyos létminimum, ami alá nem szabad szülni.

Azok, akik írták, hogy magammal foglalkozzak, azok gondolom mindig csukott szemmel járnak és soha nincs semmiről és senkiről véleményük.

Utoljára még annyit, hogy én senkit nem pontoztam még se fel se le, most, hogy ezt megírtam, most fogom megtenni.

Aki kultúráltan válaszolt azt pozitívan értékelem!

Köszönöm, hogy elolvastátok és válaszoltatok a kérdésemre!

2012. okt. 19. 22:23
 28/28 anonim ***** válasza:

Engem igazából nem érdekel a le vagy felpontozásod,én leírtam a véleményemet,hogy engem nem háborít fel...

Igazából mindenki lelett pontozva,tehát elvileg,mindenki csak a saját igazát fújja...nincsen senkinek igaza...

és,ha a szegények terhesek lesznek,nincsenek nekik tilalom,hogy ne szüljenek,nincs törvény,hogy kinek mennyi pénze kell legyen,a tisztaságra viszont vannak védönök,akik elötte leellenörzik a terepet...elvileg...

én nem járok csukott szemmel,nem csak nézek,hanem látok is,de attól nem fogom magamat idegesíteni,hogy ki mire szül...

Afrikában sincs mit egyenek,a higéniáról nem is beszélek,mégis lehet gyerekük...én nem segítem az ilyeneket,mert igazából nem lehet rajtuk segíteni...ha beállítanék Afrikába 100 kamion kotonnal,sem húznák fel,nehogy AIDS-et kapjanak,mert ök csak koton nélkül szexelnek...nem lehet segíteni senkinek...

de ezen nem kell pattogni senkinek,mert igazából nincs értelme...

élnek,ahogy akarnak,ha nem életképesek,úgyis elbukják a harcot...ilyen az élet...

igazából a gazdagokból is lehet percek alatt földönfutó,ha rosszul vezetik a céget,adósságik lesznek,elötte mégis vállaltak gyereket...nem lehet tudni mit hoz a jövö...

A te kérdésed viszont nagyon sok érzelem hullámot hozott most fel,ahogy olvastam a hozzászólásokból,és mindenkiében van igazság,így-vagy úgy...valaki agresszívabban válaszolt,valaki nem...

igazából ez már majdem politizálás...

sajnálom,hogy nem kaptad,meg a kérdésedre a választ,amit kerestél,de igazából nem is lehet kivenni,hogy mit szerettél volna megtudni...

és,hogy a kédésedre választ kapj,engem nem hábotít fel...hanem inkább elszomorít,hogy vannak ilyenek,akiket te ismersz pl. ...

sziasztok...

2012. okt. 20. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!