Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki szerint mennyi az "ideális...

Ki szerint mennyi az "ideális súly" a gyerekvállalás előtt? Vagy ez nem számít igazán?

Figyelt kérdés
174 cm vagyok és 60 kg.A BMI-m 21 körül van, a testzsírszázalékom 18,5% a víz kb 62%. 30 éves vagyok!Ez szerintetek jó a babavállaláshoz?Vagy nem számít?
2012. okt. 10. 11:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Azért egy kicsit eltúlzod... egy évre előre felesleges készülni, a folsav ráér a terhesség időszakában is (nem raktározódik el, tehát jelenleg feleslegesen szeded, a férjed meg pláne - az ő esetében semmi jelentősége nincs! A folsav kizárólag a nyitott gerinc-problémák megakadályozására szolgál, terhesség előtt semmi értelme szedni, legkorábban akkor, amikor már élesben próbálkoztok, de ha a pozitív teszttől kezded el szedni, akkor sem maradsz le semmiről).

Személyes véleményem és tapasztalatom, hogy ha már ennyire előre, ennyire "tudatosan" készülsz, akkor az élesben próbálkozás időszakában nagyon rá fogsz görcsölni a dologra! Nem szabad! Sokszor pont azért nem jön a baba, mert túlzottan rágörcsölnek! Engedd el magad, persze, élj egészségesen, de ne a gyerek miatt, hanem magad miatt. Aztán amikor már próbálkoztok, akkor is az együttlétet élvezzétek, ne a baba legyen az egyedüli cél!

2012. okt. 10. 12:36
 12/15 anonim ***** válasza:

8-as vagyok. Igazat adok az utolsónak hogy teljesen felesleges ennyire rákészülni! Persze az nagyon jó hogy egészségesen éltek,de sajnos megvan arra is az esély hogy ha minél jobban "rágörcsölsz annál jobban nem akar összejönni"!

Én mikor terhes lettem dohányoztam előtte,és a férjem is. Az alkoholt nem igazán szereti egyikünk sem. Akartuk a babát,de nem készültünk rá. Úgy értem semmin nem változtattunk. Ugyan úgy ettem nem szedtem semmit,aztán egyszer csak nem "húzott gumit" és lám összejött. Tudom hogy sokan vannak olyanok sajnos akik nem ennyire szerencsések,de ott nem hiszem hogy a súly miatt van vagy mert nem készültek rá!

Természetesen mikor kiderült a baba azonnal letettem a cigit,és elkezdtem vitamint szedni,de más nem változott! Ha én anno azt kértem volna a páromtól hogy kezdjen el vitamint szedni,biztos kiröhög!

2012. okt. 10. 13:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Hm..Én 170-cm és 80 kg vagyok. Megkérdeztem a nőgyógyászt hogy lehet ez probléma a gyerekvállalás szempontjából, azt mondta nem. persze a rizikófaktorok nőnenk minden egyes plusz kilóval, de a végeredményt az egészségi állapot adja.

Szóval lehetsz te 174cm -60 kg ha egészséges vagy, nincs semmien vitamin vagy tápanyag hiányod, elegendő a vitaminbeviteled és semmi szervi bajod nincs, akkor semmi ok az aggodalomra.. Sok sikert:)

Ja és ne foglalkozz ilyenekkel, csak várd boldogan az áldott állapotot.:)

2012. okt. 10. 13:09
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2012. okt. 11. 07:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Szivesen,es kivanom,hogy hamar babas legyel :))))
2012. okt. 11. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!