A párom tudta nélkül, hogyan essek teherbe?
már mindenki mindent leírt, mindennek elhordott. Láthatod hogy ez a fajta "meggyőzés" nem etikus. Tudod kik cisnálják ezt? Azok az anyukák, apukák, akik ráerőszakolják a kölykükre az akaratukat... Ha belegondolsz -együttérzés, a társas kapcsolatok alapja..- ez ugye nem túl kellemes dolog.
Ez olyasmi amit te akarsz ártatlanul ráerőszakolni, mintha pl. kitalálja a férjed hogy ő innentől csak a fenekedbe szeretné rakni, de te nem akarnád ezért ő titokban elmenne máshoz, közben meg behazudná hogy oké... akkor minden rendben, éljetek úgy mint eddig. Gondolj bele, hogy esne neked ha kiderülne, hogy ő titkon más nő hátsóját tágitgatja?... Jah, de közben szeret persze. Csak tudja, hogy ez a megoldás mindkettőtöknek megfelelő lesz hosszútávon.
Ugyanakkor.
Sajnos megértem a helyzetedet, én is voltam így ennyi idősen, tényleg előnyösebb ebben a korban gyereket vállalni, ha van rá lehetőség. Nekem nem volt, és ha volt is mellettem valki akkor sem volt, mert nem volt megfelelő a személy. De utólag tudom azt, hogy nem várnék arra az emberre aki mellettem volt, hanem kitenném. Keresnék egy normálisat.
ÉS a te esetedben is ezt látom járható megoldásnak, hogy beszélsz vele, és adsz neki időt. Legyen 2 év. Próbáld megbeszélni vele, hogy neked mennyire fontos ez, és tudnod kéne hogy mi az ami pontosan visszatartja. Ha nem képes rá hogy megérjen a dologra, akkor váltani kell.
Döntsd el, hogy mi neked a fontosabb. Sajnos ilyen egyszerű...
De átb.szni a másik fejét... nem mondok a fentihez hasonló példát. A te gusztusodtól függ, hogy átvered-e. Nem vagy egyzserű helyzetben, de az érettség azt is magába foglalja, hogy képes vagy e egy ilyen helyzetet etikusan megoldani, vagy hülyegyerekként meghozol egy saját döntést, és csináljon a párod azt amit akar..
sokkal jobban hangzik... :)
És ha az a sok jó és szép összejön amit a férjed tervez még nektek hidd el nem fogod megbánni. Ha 2-3 év múlva visszaolvasnád az utolsó hozzászólásodat, akkor valószínűleg mosolyognál amikor előjönnének a mögöttetek álló élmények :)
Csak ügyesen, okosan..és szerencsés, boldog, őszinte éveket nektek :)
(utolsó voltam)
Na végre észhez tértél!:)))))
ügyes vagy:)
Ez már sokkal érettebb gondolkodásra vall! De ne csak úgy leírd, hanem ténylegesen így is érezd a dolgot, hidd is el!
Egyébként szerintem tök igaza van a párodnak, éljetek még egy kicsit! Én pl. 29 voltam, amikor összejöttem a párommal. Előbb vettünk házat, megteremtettünk magunk körül mindent, amire már be lehet vállalni a babát, világot láttunk, utazgattunk, szórakoztunk sokat, és csak utána vállaltuk be a gyerkőcöt. Nagyon nem bántam meg, hogy így történt, mert így nem érzem azt, hogy ki akarok szabadulni a mindennapokból (pl. szórakozni). 37 leszek, 3 éves a kisfiam, és egyáltalán nem érzem magam öregnek, sőt, valószínűleg lesz még kistesó. (Igaz, hogy eleve 25-nél nem néznek többnek, annyira gyerekarcom van, de nem is érzem magam annyinak, mint amennyi valójában vagyok.) Viszont ÉLTEM eleget, mielőtt jött a gyerek. :)
Kedves Kérdező! Sajnos praktikát nem tudok mondani, de nem is szerettem volna. A férjed szeretne majd gyereket, és ez a világon a legjobb dolog! Örülj ennek és várjál türelemmel, míg ő is megérik erre az érzésre.
Teherbe eshetsz, de az közel sem olyan érzés, mint mikor valaki várandós, és a társával együtt örül minden apró mozzanatnak (pozitív teszt...)
Én 3 évet vártam a férjemre :-) Most vagyok 30, ő 33 éves, és itt szuszog mellettem a 4 hetes babánk. Türelmes voltam...Ő pedig eljutott arra a szintre, hogy már jobban várta a kicsi fia érkezését, mint én. (na jó, nem :-) )
Amit érzel, hogy anya szeretnél lenni, az teljesen normális, de várd meg, míg mind a ketten felkészültök az új szerepre. Hidd el megéri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!