Mi köze van a terhességhez a macskának? Voltam dokinál és megkérdezte hogy van e macska a közelünkben, ill. hogy tartunk-e?
Figyelt kérdés
2009. aug. 5. 20:41
1/6 anonim válasza:
mert a cica sok betegséget hordoz. Toxoplazmózis (asszem ez a neve) veszélyes fertőzés, ha benned van akkor babát születéskor oltani kell. Ezért kell egy ilyen vérvizsgálatot csináltatni. Nagyon veszélyes a babára nézve.
olvasd el a részleteket.
2/6 anonim válasza:
csak anyi hogy a macskaknal elofordulhat hogy hordoznak egy olyan virust ami a magzatra veszelyes illetve vetelest is okozhat ha a kismama szervezetebe bejut
3/6 anonim válasza:
még annyit ha van cicád és tutira terhes vagy, terhesség alatt ne te üritsd az almot ha egy mód van rá. Minél messzebbre kerüld el a cica piszkát. Ha mégis, akkor fertőtlenítsd a kezed!
4/6 anonim válasza:
A macska ürüléke hordozhatja a toxoplazmózist, ezen kivül a nyers hús és a mosatlan gyümölcsök. Az nem igaz, hogy oltani kell a babát, az anyát kell kezelni. A magzatra nagyon veszélyes lehet, valóban vetélést, vagy születési rendellenességet okozhat. A doki azért kérdezte, mert ha van macskád, akkor meg kell nézni, hogy van-e a véredben ellenanyag. Ha van, mert már átestél a fertőzésen, akkor nincs gond, védettek vagytok. Ha nincs, akkor rendszeresen ellenőrizni kell, hogy időben tudják kezelni, ha esetleg elkapod. Ilyenkor nem szabad az almot cserélned, nyers húsokat kerüld, és alaposan mosd meg a zöldséget, gyümölcsöt.
5/6 anonim válasza:
Én 13 évesen kaptam el a toxoplazmát a cicámtól! Mivel még éppen nem voltam "nagylány" így gyógyszeres kezeléssel meggyógyultam. De ha a vérzés megvan, akkor injekciós kezeléssel lehet gyógyítani. Azóta sincs cicám, és azóta nem is kaptam el. Születési rendellenességet okozhat a babának, így inkább lemondtam a cicáról. De vannak kutyusaim!:):):)
6/6 anonim válasza:
Szió!Valóban, a cicák veszélyesek lehetnek a babádra.Mikor én kismama lettem,szólt a dokim hogy a kis perzsa cicámon adjak túl, mert nagyon nem egészséges,több szempontból:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!