Inzulinrezisztenciát diétával mennyi idő alatt lehet
helyre hozni? Részletek lent:
Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy javulás álljon be a hormonokon, amiket az inzulinrezisztenia összezavar? Tudom, hogy ezt lehetőleg "életfogytik" kell alkalmazni. De pl egy hónap alatt helyre állhatnak a hormonok? Túl magas tesztoszteron és prolactin a véremben.
Teljesen egyéni a dolog. Nekem 6 hónapja folyik a kezelés, javultak az eredmények látványosan, rengeteget fogytam, a hormonok már csak nagyon picit magasabbak, mint kellene, az inzulinom még mindig tragédia. Van akinek 3 hónap is elég, nekem lesz egy év is, mire elérem az egyensúlyi állapotot. Ez teljesen egyéni. Sajnálom. Remélem, mielőbb helyrejössz, de 1 hónap szerintem kevés.
2012. szept. 22. 11:22
2/9 anonim válasza:
Jah, bocsi, az kimaradt, hogy nem csak a diétát, hanem a mozgást is tartom és gyógyszert is szedek. Szóval, ha úgy érted, hogy "csak" diéta, akkor azért kérdőjeles, hogy az elég-e...
2012. szept. 22. 11:24
3/9 A kérdező kommentje:
Szia!
Az a helyzet, hogy nekem nem nagyon van túlsúlyom.
51-52 kiló vagyok/164 cm.
Szóval bár híztam az utóbbi 2 évben 2-3 kilót, de nincs túlsúlyom.
Neked milyen tüneteid voltak?
A hormonok neked is ilyen felállásban voltak? Magas tesztoszetron és prolactin?
Köszi :-)!
2012. szept. 22. 11:32
4/9 anonim válasza:
Nekem a terheléses cukrom volt épp a határ alatt, és Merckformint szedek+ diétázom. A dokim 4 hónapot mondott (164 cm vagyok és 54 kg, 32 éves), de nem néz kontrollt; azt mondta, a baba lesz a kontroll... HA egy évig nem jön össze, akkor nézi csak meg. Ezzel a diabetológus főorvos, és az endokrinológusom is egyet ért.
2012. szept. 22. 11:59
5/9 anonim válasza:
Nekem az első terhességhez nem kellett se gyógyszer, se más.
A másodikra 2,5 évig vártunk, mire rájöttünk, hogy mi a baj, kezeltük. 4 hónap diéta, majd 8 hónap hármas kezelés kellett a pozi tesztehez.
2 hónapos a kicsi és nagyon rosszul vagyok az inzulinom miatt.
2012. szept. 22. 12:36
6/9 anonim válasza:
Már javulhatnak 1-2 hónap után is, de az eslő 3 hónapban védekezni kell, mert nagy a vetélés kockázata. Minimum 3 hónap kell, hoyg igazi eredmény legyen, de van akinek 1 év.
2012. szept. 22. 15:18
7/9 anonim válasza:
Én vagyok az első, akitől kérdeztél, és igen, nekem is a tesztoszteron, prolaktin és inzulin a gond, a pajzsmirigyem rendben van. Én rengeteget fogytam már, nem sokat kell már, csak néhány kilót, de szerintem nem is a súlyon van a hangsúly, hanem a hormoneredményeket. Sajnos azok még nem jók, még egy fél év tuti lesz, mire az orvos azt mondja, szabad a próbálkozás.
2012. szept. 22. 16:23
8/9 anonim válasza:
nekem túlsúlyos PCOS-esként - horrorisztikus prolaktinnal, enyhén emelkedett tesztoszteronnal, peteérés nélkül - a 3as kezelés 2.hónapjában spontán babám lett, aki már 2 éves elmúlt :) Teljesen egyéni egyébként, hogy ki hogyan reagál, van ismerősöm, aki sajnos 3éve a pontosan tartott hármas kezelés ellenére is még mindig csak várja a Csodát
2012. szept. 23. 00:27
9/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!