IR-es társaim, segitenétek?
Pár napja derült ki az inzulinrezisztenciám. Most kezdtem a Merckformint, mellé persze diéta..Segítenétek kész étrendel, receptekkel, ne kelljen számolgatnom,kalkulálnom? Olyan sorstársak segítségére számítok, akiknek pl diabetikus segitett étrendet összeállítani, kiszámolva a zén hidrát bevitelt, figyelembe véve a gyorsan és lassan felszívódó szénhidrát arányokat is. Mivel nem Magyarországon élek, sajnos rendelni nem tudok,magam kell elkészítenem az ételeket a napi 5 étkezéshez. Sokat segítenétek a kész étrendekkel.
Előre is köszönöm!
nekem ez segített az elején. És én is számolgattam, míg bele nem jöttem.
De amúgy kb így néz ki egy diétás napom:
Reggeli (7-8 óra): 60 g rozskenyér, vajjal, felvágottal, sajt, zöldség, esetleg túró-tejföl (körözött), vagy rántotta.
Tízórai (10-11): 1 natúr joghurt, 1 szelet rozs (vagy egyéb de nem fehér) kenyér
Ebéd (13-14): hús, köret (leginkább barna rizs, durumtészta), saláta, esetleg leves. Néha köretként krumpli.
Uzsi (16-17): 2 dl kakaó vagy tej, vagy gyümölcs (2 alma, vagy 1 kisebb banán)
Vacsi: virsli, szokásos szendvics, vagy durumtésztás étel csak kisebb adag.
Nekem nem kell fogynom, szóval a napi CHm lehet 220-240 is. Akiknek fogyni kell azok 160-180ig mehetnek CHban.
Első héten porciózd a kajákat és úgy menj dolgozni. Utána már szemre is menni fog.
Fogynom nem igazán kell nekem sem, 53 kg vagyok. Hát, akk megpróbálkozom a számolásokkal, kell egy kis idő mire belejövök. Babát szeretnénk nagyon, remélem ha mindent betartok, sikerül végre! :)
Köszönöm a segitségeteket!
Várom továbbra is aki tud. :)
Nem (csak) a fogyás végett kell komolyan betartani, hanem a glükóz, inzulin értékek megfelelő működése miatt.
Pont ma délután volt a Lifenetwork-ön egy dokumentumfilm a cukorbetegségekről, inzulinrezisztenciáról stb. ebben külön felhívták a figyelmet arra, hogy nem csupán a cukros dolgokat kell kerülni, hanem a Ir és cukbet.kialakulásához hozzájáruló mennyiségtelen kenyeret, tésztát, rizst is, mivel nagy mennyiségű keményítőt tartalmaz, ami a szervezetben glükózzá alakul, emeli az értékeket.
Az egészségkonyha M8 és M8E menüje (bár írtad nem tudod megrendelni) azért jó tippeket adhat, mikor-mit lehet, szabad.
www.egeszsegkonyha.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!