Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-es társaim, segitenétek?

IR-es társaim, segitenétek?

Figyelt kérdés

Pár napja derült ki az inzulinrezisztenciám. Most kezdtem a Merckformint, mellé persze diéta..Segítenétek kész étrendel, receptekkel, ne kelljen számolgatnom,kalkulálnom? Olyan sorstársak segítségére számítok, akiknek pl diabetikus segitett étrendet összeállítani, kiszámolva a zén hidrát bevitelt, figyelembe véve a gyorsan és lassan felszívódó szénhidrát arányokat is. Mivel nem Magyarországon élek, sajnos rendelni nem tudok,magam kell elkészítenem az ételeket a napi 5 étkezéshez. Sokat segítenétek a kész étrendekkel.

Előre is köszönöm!

2012. szept. 16. 09:27
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

A számolgatást sajnos nem tudod elkerülni.

2012. szept. 16. 09:47
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

nekem ez segített az elején. És én is számolgattam, míg bele nem jöttem.

De amúgy kb így néz ki egy diétás napom:

Reggeli (7-8 óra): 60 g rozskenyér, vajjal, felvágottal, sajt, zöldség, esetleg túró-tejföl (körözött), vagy rántotta.

Tízórai (10-11): 1 natúr joghurt, 1 szelet rozs (vagy egyéb de nem fehér) kenyér

Ebéd (13-14): hús, köret (leginkább barna rizs, durumtészta), saláta, esetleg leves. Néha köretként krumpli.

Uzsi (16-17): 2 dl kakaó vagy tej, vagy gyümölcs (2 alma, vagy 1 kisebb banán)

Vacsi: virsli, szokásos szendvics, vagy durumtésztás étel csak kisebb adag.

Nekem nem kell fogynom, szóval a napi CHm lehet 220-240 is. Akiknek fogyni kell azok 160-180ig mehetnek CHban.

Első héten porciózd a kajákat és úgy menj dolgozni. Utána már szemre is menni fog.

2012. szept. 16. 10:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Én 160g-os ch diétán vagyok. Minden rendben már, sokat javultam, és szerencsére ledobtam 24 kilót is. Már három éve IR diétán vagyok. Én nem számolgattam a gyorsan-lassan felszívódókat, csak a ch táblázat alapján étkeztem. Semmi üdítő, mindent édesítőszerrel, nincs banán, bab félék, semmi tészta, semmi rizs, semmi kenyér, napi max 3vizes zsemle párizsival. Tehát én csak a lisztből készült dolgokat, cukrozott termékeket, rizst, ivóleveket hagytam ki az életemből. A Ch táblázat alapján kis fantáziával nagyon jó kis kajákat lehet öszzedobni. Pl. fűszeres csirkemell görög salátával
2012. szept. 16. 10:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Fogynom nem igazán kell nekem sem, 53 kg vagyok. Hát, akk megpróbálkozom a számolásokkal, kell egy kis idő mire belejövök. Babát szeretnénk nagyon, remélem ha mindent betartok, sikerül végre! :)

Köszönöm a segitségeteket!

Várom továbbra is aki tud. :)

2012. szept. 16. 11:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Ételötletek, receptek :)

[link]

[link]

2012. szept. 16. 11:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem (csak) a fogyás végett kell komolyan betartani, hanem a glükóz, inzulin értékek megfelelő működése miatt.

Pont ma délután volt a Lifenetwork-ön egy dokumentumfilm a cukorbetegségekről, inzulinrezisztenciáról stb. ebben külön felhívták a figyelmet arra, hogy nem csupán a cukros dolgokat kell kerülni, hanem a Ir és cukbet.kialakulásához hozzájáruló mennyiségtelen kenyeret, tésztát, rizst is, mivel nagy mennyiségű keményítőt tartalmaz, ami a szervezetben glükózzá alakul, emeli az értékeket.

2012. szept. 16. 17:02
 7/8 anonim ***** válasza:
ha dobsz priviben mail címet küldök anyagot, meg azt is írd meg kell e fogynod.
2012. szept. 16. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Az egészségkonyha M8 és M8E menüje (bár írtad nem tudod megrendelni) azért jó tippeket adhat, mikor-mit lehet, szabad.

www.egeszsegkonyha.hu

2012. szept. 17. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!