Ez inzulinrezisztencia? + Merckformin XR kérdés lennt.
Cukorterhelés:
Vércukor:
0 perc 4.9 mmol/L
60 perc 6.4 mmol/L
120 perc: 4.4 mmol/L
Inzulin:
0 perc: 4.1 mU/l
60 perc: 31.9 mU/L
120 perc: 13.4 mU/L
A HOMA_IR 0.9.
8 hónapja kezeljük Merckformin XRrel (2x500 mg), diétával, mozgással. Baba még nincs, a türelmem és kitartásom fogy. Az utóbbi időben úgy érzem, nehezen tolerálom a gyógyszert (sokszor szédülök, hiába eszem, és nem kell fogynom). Ez lehetséges, hogy most lett elege ebből a szervezetemnek?
Nem lehet, hogy elég lenne a diéta és a mozgás is?
Nincsenek elszállva az értékek, a doki szerint csak az a gond, hogy a vércukor visszább csökkent a 2. óra végére.
Kell egyáltalán szednem?
Nemsokára lesz újabb terhelésem.
Nem akarom szedni a gyógyszert, ha nem muszáj.
Van PCO, pajzsmirigy alulműködés és magas prolaktin, szóval szedek én már elég gyógyszert ...
Léci segítsetek!
a 120 perces most ami kicsit magasabb mint kellene. a merck elotti jo volt, de mar alakul. a 0 perceshez kepest talan most meg a 60 perces inzulin is magas, de boven hatarerteken belul van, csak aranyait tekintve tobb egy picit (a 0 perceshez kepest max. az otszoroset szoktak szeretni).
a prolaktinod most meg kicsit alacsony lett, lehet kevesebb adag is eleg lenne.
ezek mar jo eredmenyek osszessegeben.
Köszönöm. Majd jövök, mit mondott a dokim erről.
Nagyon tartom a diétát, talán görcsösen is. A mozgást nyáron viszont hanyagoltam és még nem éptíttem fel újra az edzéseket. Lehet ez is befolyásolta az inzulin alakulását.
Mindenesetre megittam a fél évi cukoradagomat két deciben kb :)
A Norprolacból tuti elég lesz kevesebb is. Megszüntetni gondolom nem fogják, mert visszaugrana.
És nálatok mi a helyzet diéta és babaügyileg?
nektek bevált ez a kezelés?
Az elotted "szolo" vagyok. en csak 2 honapja szedem, bar en a tiedhez kepest sokkal rosszabb eredmennyel inditottam (cukor: 5,8 ; 8,7 ; 4,7 inzulin 11,7 ; 57 ; 7,9). Mint latod nekem 120 perces ertekeim voltak csak jok, de meg erre is azt mondta a doki hogy lehetne rosszabb, kozepes foku Ir-em van ez alapjan, de a tobbi hormonom rendben van, nem is szedek a merck-en kivul mast. abbol napi 3*1-et. az en fo problemam a mensi rendszertelensege volt, februar ota csak kb 60 naponkent jott meg. az en eredmenyem eddig 3 honap alatt -10 kg, a dietat en is szigoruan tartom, ezenkivul a mensim visszaallt egybol az elso gyogyszeres honapban. eloszor 33 napos lett, most pedig egy 29 napos van a hatam mogott, ugy nez ki erzesre volt pé-m is mert pont a velt idopontboz kepest 2 hetre jott meg mindketszer. majd meglatjuk most hogy lesz, jovo het kedd csutortok korul varom a pé-t, illetve az arra utalo tojcsis nyakot. Mi probalkozunk, igaz nekem mar van egy majdnem 2 evesem, szoval ketsegbe nem esek, csak jo lenne, ha nem varatna mar sokaig magara a baba. :)
Szoval azt amit kellett mar elertem, pluszba meg lement 10 kg is 3 honap alatt (igaz kene meg ugyanennyi, de akkor mar kevesebb lennek mint az elozo terhesseg kezdetekor, de az lenne az idealis).
Nem tudom, te hany kg vagy, vagyhogy kellett e fogynod, de azt szoktak mondani, hogy a vekonyabb Ir-es betegeken nehezebb segiteni annyiban, hogy a tulsulyosaknal sokszor tobbet segit a fogyas normal szintre, mint barmi mas.
Remelem mihamarabb kopogtat a golya mindannyiunknal :)
Köszi a történeted. a 10 kg mínusz is már biztos sokat segített.
Én 58 kg vagyok és 170 magas, szóval én a vékony IRes kategória vagyok ...
remélem lesz pé-d és érkezik a második babó.
Mi egyelőre az elsőt várjuk. 2.5 éve, de ebből 8 hónap az IR kezelés.
Az ekezet nelkuli valaszolo vagyok. A gyogyszeres kezeles harmadik honapjak vegen vagyok, mensim tovabbra is rendben, baba sajna meg nincs. Mar 15 kg minusznal tartok, igaz, egyre kevesebbet tudok enni, nem nagyon van meg a 180 gr ch/nap, es sajna az uzsi meg a 10orai rendszeresen kimarad. En most a hosszuhetvege utani nap megyek kontroll cukros vervetelre, majd kiderul javultam e valamennyit.
Kedves utolso. Elvileg a 180gr ch/nap az eloirt ilyenkor ot etkezesre elosztva: reggeli 30, tizorai 20, ebed 50, uzsi 20, vacsi 40. A reggelinel es tizorainal fontos hogy csak lassan felszivodot lehet, a tobbinel pedig lehet keverve, de a lassu felstivodonak kell a tobbnek lennie. Feherkenyer helyett teljes kiorlesut, graham vagy rozskenyeret szabad, tesztabol a durum, rizsbol barna, vagy bashmati, vagy ott van meg a bulgur, amirol en is csak vagy 2 hete hallottam es ettem eloszor, olyasmi mint a rizs, de szerintem finomabb, es nem emeli annyira a cukrot. Krumplit, gyumolcsoket mertekkel szabad csak, szolo, banan pl tilos. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!