Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok ezekről a...

Mit gondoltok ezekről a hormon eredményekről?

Figyelt kérdés

Pár hónapja diagnosztizálták az Inzulin Rezisztenciát, szedem is a metformin 850-et napi 2x1-et.

Elvégezték a hormon vizsgálatokat is, és ebben kérem a segítségeteket.

sTSH: 3,360, E2: 46,02, FSH: 3,72 LH: 6,47, PRL: 9,36 Progreszteron: 0,599, T: 1,64, SHBG: 34,44, DHEA-S: 6,16 Androsztend: 3,8,fT4: 17,3, fT3: 5,0, Kortizol 8-10: 509,4,Trigricerid: 1,7, HDL- C: 1,3, LDL- C direkt: 4,4,

Inz- glük 00p: 29,6, inz-glük:120p: 31,9

Az ultrahang eredményem: endom: 12 mm vaskos, a bal ovárium számtalan folliculust tartalmaz.

Kérlek benneteket, ha el tudtok igazodni az eredményeimen segítsetek, kisbabát szeretnénk, és nem tudom, hogy van e remény, nagyon nagy a baj?

Minden segítséget nagyon köszönök.

#inzulinrezisztencia #hormon adatok
2012. júl. 18. 20:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

A TSH-d hoz tudnék hozzámakkantani. Az magas a babához. Euthyroxot vagy Letroxot nem írtak fel??????? A babához a TSH-nak 2 alatt kellene lenni, de inkább az 1-hez közelítsen. Nekem 3,8-al nem sikerült, de 1,6-al már igen.

Azért mondják rá sokan hogy jó az eredményed mert határértéken belül van, de nem annak a határértéke aki babát akar, hanem az össznépességre vonatkoztatva.

Megkérdezhetem hogy sima nőgyógyásznál jártál vagy endokrinológusnál?

2012. júl. 18. 20:23
 2/16 anonim ***** válasza:
...számtalan folliculust.....vagyis akkor PCO-t is diagnosztizáltak? Arra mit mondtak??
2012. júl. 18. 20:23
 3/16 A kérdező kommentje:
Endokrinológusnál voltam,nagyon aranyos doki, pco-t nem diagnosztizáltak, vagy is nem mondták... Legközelebb felvetem a dokinak ezt a pajzsmirigyes kérdést, mert most már tényleg szeretnénk babát, az inzulinszintem nagyon hatalmas? Mert igazából attól félek nagyon, mert azt mondták, hogy a magas I_R_rel nem lehet baba.
2012. júl. 18. 20:33
 4/16 A kérdező kommentje:
Ja és még valami... októberig teljesen normális menstruációm volt, 28 napos ciklusokkal, de azóta valami megváltozott, egyszerűen nem jön meg, csak tabi segítségével. Proverát szedek ahhoz, hogy legyen normális menstruációm, de azt nem tudom, hogy így van e peteérésem, most vettem LH tesztet, és a következő menstruáció után ellenőrizni fogom ezt is.
2012. júl. 18. 20:37
 5/16 anonim ***** válasza:

Az éhgyomri inz. valóban magas.

Ne aggódj, ha met-et szedsz az nagyon jó a PCO-ra is. A diétát feltétlen tartsd be.

A pm-hez annyit, ha legközelebb mész, kérdezz rá bátran, de azért a következő tünetekkel rendelkezzél : hajhullás, körömtöredezés, hízás hasra, reggel puffadt szem, gyakran heves szívdobogás, gombócérzés a torkodban, nem tudsz lefogyni szinte nem is eszel, csökkent libidó......azt hiszem ennyi elég. De ezeket tényleg mondjad, mert egy nagy kókler a doki ha ilyen tünetek mellett nem fog neked gyógyszert felírni.

2012. júl. 18. 20:40
 6/16 anonim ***** válasza:
...és nagyon fáradékony legyél, dekoncentrált, állandóan csak aludnál.
2012. júl. 18. 20:42
 7/16 A kérdező kommentje:
Ezeknek a tüneteknek a nagy része meg van, a haj hullás igaz, a hízás is, 120 kg vagyok, több voltam, csak a gyógyitól fogytam, és állandóan álmos vagyok, csak tudod az a baj, hogy ezek a tünetek általában megfelelnek az I-R-nek is a PCO-nak is. De remélem, segíteni fog, és vele még nem beszéltem a babáról, csak a nőgyógyászommal, úgy hogy hátha a gyerek érdekében megvizsgál újból.
2012. júl. 18. 20:52
 8/16 anonim ***** válasza:

Érdemes tényleg az endodokival megbeszélni, de már a heves szívdobogás és a gombócérzés a torokban csak a pm-nek tudható be. Hidd el, kell neked a letrox a babához.

Többé éve szedem már a Meforalt, letroxot, 20 kilót dobtam le. Bár a diéta szörnyű, nem is mindig tartom be..:(

Nekem az éhgyomri inz. volt 12,6 és így sem jön a kistesó.

2012. júl. 18. 21:11
 9/16 A kérdező kommentje:
Na akkor én most nagyon kezdek el keseredni :( A diétát próbálom tartani, de mostanában sűrűn járunk partikra, bográcsozni, grillezni, és ugye néha eszek ezt azt. Egyébként én ha megszoktam az adagokat, akkor nem volt semmi bajom a diétával, most megint vissza kell álnom rá, na inkább ez a nehezebb. De a baba érdekében mindent meg kell tennem, mert nagyon szeretnénk gyereket, 28 éves vagyok, és nem akarok lecsúszni róla.
2012. júl. 18. 21:29
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ezekből annyit tudok megállapítani, hogy magas a TSh-d (nekem 3.6volt), Letroxot kéne kapnod rá, szerintem a progeszteron szinted alacsony ami a prolaktin szint növekedés miatt lehet, én erre Bromot kaptam. Az FSH-LH aránya szerintem nem jó, ez Pcos lehet. Nem annyira nagy a baj, nekem ezeket 1,5 hónap alatt rendbe hozta a gyógyszer. Most már Clostit kaptam és várom, hogy sikerült-e a baba. Ne ess kétségbe, hagyd, hogy vigyenek a napok, ne agyalj annyit mert beleőrülsz. Volt, hogy sírva vettem be a gyógyszereket, világ életembe nem volt semmi bajom, most meg marokszám kapkodom a gyógyszereket, de már sikerült megbarátkoznom vele.

Bromo-Letrox-Closti-Barátcserje-E vitamin-Terhes vitamin. Ennyi gyógyszer és valójában nem is vagyok beteg.

Ne aggódj, hamar rendbejössz. De azért legközelebb beszélj az orvossal az eredményeidről, nekem mindent elmondott a doki, nem kellett tippelgetnem, hogy mi is lehet a bajom.

Sok sikert és kitartást.

2012. júl. 19. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!