Mit gondoltok ezekről a hormon eredményekről?
Pár hónapja diagnosztizálták az Inzulin Rezisztenciát, szedem is a metformin 850-et napi 2x1-et.
Elvégezték a hormon vizsgálatokat is, és ebben kérem a segítségeteket.
sTSH: 3,360, E2: 46,02, FSH: 3,72 LH: 6,47, PRL: 9,36 Progreszteron: 0,599, T: 1,64, SHBG: 34,44, DHEA-S: 6,16 Androsztend: 3,8,fT4: 17,3, fT3: 5,0, Kortizol 8-10: 509,4,Trigricerid: 1,7, HDL- C: 1,3, LDL- C direkt: 4,4,
Inz- glük 00p: 29,6, inz-glük:120p: 31,9
Az ultrahang eredményem: endom: 12 mm vaskos, a bal ovárium számtalan folliculust tartalmaz.
Kérlek benneteket, ha el tudtok igazodni az eredményeimen segítsetek, kisbabát szeretnénk, és nem tudom, hogy van e remény, nagyon nagy a baj?
Minden segítséget nagyon köszönök.
A TSH-d hoz tudnék hozzámakkantani. Az magas a babához. Euthyroxot vagy Letroxot nem írtak fel??????? A babához a TSH-nak 2 alatt kellene lenni, de inkább az 1-hez közelítsen. Nekem 3,8-al nem sikerült, de 1,6-al már igen.
Azért mondják rá sokan hogy jó az eredményed mert határértéken belül van, de nem annak a határértéke aki babát akar, hanem az össznépességre vonatkoztatva.
Megkérdezhetem hogy sima nőgyógyásznál jártál vagy endokrinológusnál?
Az éhgyomri inz. valóban magas.
Ne aggódj, ha met-et szedsz az nagyon jó a PCO-ra is. A diétát feltétlen tartsd be.
A pm-hez annyit, ha legközelebb mész, kérdezz rá bátran, de azért a következő tünetekkel rendelkezzél : hajhullás, körömtöredezés, hízás hasra, reggel puffadt szem, gyakran heves szívdobogás, gombócérzés a torkodban, nem tudsz lefogyni szinte nem is eszel, csökkent libidó......azt hiszem ennyi elég. De ezeket tényleg mondjad, mert egy nagy kókler a doki ha ilyen tünetek mellett nem fog neked gyógyszert felírni.
Érdemes tényleg az endodokival megbeszélni, de már a heves szívdobogás és a gombócérzés a torokban csak a pm-nek tudható be. Hidd el, kell neked a letrox a babához.
Többé éve szedem már a Meforalt, letroxot, 20 kilót dobtam le. Bár a diéta szörnyű, nem is mindig tartom be..:(
Nekem az éhgyomri inz. volt 12,6 és így sem jön a kistesó.
Szia!
Én ezekből annyit tudok megállapítani, hogy magas a TSh-d (nekem 3.6volt), Letroxot kéne kapnod rá, szerintem a progeszteron szinted alacsony ami a prolaktin szint növekedés miatt lehet, én erre Bromot kaptam. Az FSH-LH aránya szerintem nem jó, ez Pcos lehet. Nem annyira nagy a baj, nekem ezeket 1,5 hónap alatt rendbe hozta a gyógyszer. Most már Clostit kaptam és várom, hogy sikerült-e a baba. Ne ess kétségbe, hagyd, hogy vigyenek a napok, ne agyalj annyit mert beleőrülsz. Volt, hogy sírva vettem be a gyógyszereket, világ életembe nem volt semmi bajom, most meg marokszám kapkodom a gyógyszereket, de már sikerült megbarátkoznom vele.
Bromo-Letrox-Closti-Barátcserje-E vitamin-Terhes vitamin. Ennyi gyógyszer és valójában nem is vagyok beteg.
Ne aggódj, hamar rendbejössz. De azért legközelebb beszélj az orvossal az eredményeidről, nekem mindent elmondott a doki, nem kellett tippelgetnem, hogy mi is lehet a bajom.
Sok sikert és kitartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!