Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inzulinrezisztencia+ szülinapi...

Inzulinrezisztencia+ szülinapi kerti part! Mit ehetek és mennyit?

Figyelt kérdés

Volt már két vetélésem is 7-8hetesen. Orvosom inzulin vizsgálatra küldött. Nemrég voltam, 36.7 lett a 2 órás érték. Azóta méricskélem itthon a szénhidrátot (még kezdő vagyok), és újra terhes lettem. Most remélhetőleg 7+3hetes terhes leszek, amikor nagy családi szülinapi parti lesz nálunk. Bográcsolás + sok-sok sütemény, torta stb. Mit és mennyit ehetek? Hogy lehet kibírni? Ha kérdezik, miért nem eszem, mit mondjak? A babát még nem szeretnénk bejelenteni.

Imádom az édességet. Ha csak rágondolok, ellenállhatatlan vágy fog el. Milyen tippetek lenne ennek elkerülésére?

2012. júl. 26. 08:09
 1/9 A kérdező kommentje:
Kérlek ne csak azt ìrjátok, hogy ne egyek. Ezt én is tudom. Bármit megteszek, hogy egészséges babám legyen. Hanem tapasztalatokat írjatok, segítséget, hogy könnyebb legyen.
2012. júl. 26. 08:15
 2/9 anonim ***** válasza:

SZia! PCOS-s vagyok. Olyan nincs, hogy nem lehet megállni, csak akaraterő kell hozzá. Nekem még nincs baba a pocakomban, de ha tudnám, hogy van, még erősebb lenne a kitartásom (így sem csalok soha). Mit mondj? Az igazat: inzulinrezisztens vagy. A legtöbb ember nem tudja mit jelent, mégis minden 10. -nek ugyanez a baja! Nem szégyen róla beszélni, sőt! Csak segíthet, ha nem maradunk csendben! A babáról ettől még nem kell mesélned senkinek.

Mit ehetsz és mennyit? Időben biztosan tudod, hogy néz ki a diéta, akkor és annyit (ha bizonytalan vagy, priviben is keress nyugodtan, segítek, amiben tudok). Meg tudod oldani, abból is, ami ott van, de én, ha bizonytalan helyre megyek, mindig viszek magammal dobozban is, mert ha nincs más megoldás, eszem, amit hoztam. NEM kifogás, hogy épp rendezvény van nálatok! A biokémiai folyamatokat nem érdekli, hogy neked meggyőző érved van! A kiugró inzulintermelés káros következményekkel járhat! Légy óvatos! Sok sikert a Picihez!

2012. júl. 26. 08:18
 3/9 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Ha megfelelően be lenne állítva a diétád, nem vesznél meg az édességért! A diétahiba viszont okozhat édesség-falási rohamokat! Valahogy szerintem nincs jól kiegyensúlyozva a széndhidrát beviteled!

A bográcsosból ehetsz, az csak leves... de süteményt semmit nem ajánlok. Sem a házit, sem a boltit nem tudod leellenőrizni. Bizonytalan eredetű dolgokat meg nem szabad enni! Nem tudhatod, milyen lisztből, milyen krémmel készültek, a finomított cukor pedig ebben a helyzetben maga a méreg! Nem szabad! Sajnálom! Átérzem, sajnálom,de sajnos ez a valóság!

2012. júl. 26. 08:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is megyek a hétvégén, és arra gondoltam, hogy viszek magamnak egy edénykében összevágott paradicsomot rozmaringgal és mocarellával, illetve veszek diétás nápolyit. A Canderel nagyon finom, és megehetsz egy egész adagot:)

A bográcsos/ grilles dolgok mehetnek. Én viszek nasinek aprított angolszalonnát, és főtt tojást is... azt nem kell számolni. Érezd jól magad sorstárs! És kívánom, hogy mielőbb legyél babás!!!!

2012. júl. 26. 08:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó voltam, még valami -ocs, az előbb nem olvastam végig, csak a kérdésre váélaszoltam.....: Az előzmények alapján szólnék a családnak, hogy legyenek tekintettel rám!!!! light, cola, Jana víz, diabetikus süti... és ebédidőben partizz, aztán mielőbb bonts asztalt ha nem bírod!!!!!! Ügyes legyél, és gratula a babához!!!!:)
2012. júl. 26. 08:48
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igen, 3adik, ilyen válaszokat vártam! Nagyon aranyos vagy, köszi! Tudom, hogy ügyes leszek, csak előre parázok! Első: tisztában vagyok azokkal, amiket írtál, de azért köszi. Valószínű, most már nem is fogom kivánni, de utoljára, mikor sütire néztem még nem diétàztam, és még nem tudom most majd mi lesz. Tippeket még írhattok!
2012. júl. 26. 09:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha a bográcsban gulyásleves van, ehetsz belőle, amennyi jólesik, a krumplit hagyd ki a husi mehet :) tésztát se egyél, ha lenne benne, kotorászd ki. Nem tragédia. Ha pörköltre gondolsz, akkor is ehetsz belőle, szintén ne krumplival edd, hanem vigyél magaddal dobozkában kenyeret (ajánlom jó szívvel a Lipóti pékség purpur kenyerét, de bármilyen teljes kiőrlésű megteszi, otthon egyenlő kis adagokra tudod vágni, és megjegyezhetede, hogy egy darabka mondjuk 10g CH és jól tudsz vele számolni).

Sütiből nem ennék. A cukormentes sütemény is csak félmegoldás, mert a liszt nem teljes kiőrlésű, hanem fehér liszt, és akkor meg tökmindegy, bajba kerülhetsz. Én vinnék magammal édességet a táskámban, canderel pici diabetikus csokit, vagy Cerbona müzlit (hozzáadott cukor nélkülit - csokis és vegyesgyümölcsös is van), esetleg magas kakaótartalmú étcsokit, csak hogy elnyomjam az édesség utáni vágyat. A másik, hogy igyál többet, elnyomja az éhségérzetet, segíti a teltségérzet azt is, hogy ellen tudj állni. Pl. light kóla, ásványvíz, tea (cukor nélkül),stb. És én őszintén megmondanám, hogy mi a bajom, egyrészt nem szégyen, semmi rosszat nem tettél, másrészt elmaradnának a "naaa, nem vagy kövér, ne ma fogyókúrázz, csak ma bűnözhetsz egy kicsit, stb." beszólások, mert az "inzulin" szó hallatán a legtöbb emberben elindul a folyamat, hogy komoly dologról van szó, és azonnal abbahagyják. A kérdésekre az IR-rel kapcsolatban készülj fel, de a babát nem muszáj elmondanod!

Amire több szempontból is ügyelj, hogy ha szülinapi parti van: alkoholból egyáltalán semmit ne igyál! A legtöbbnek nagyon magas cukortartalma van, a száraz vörösbor egy deci még megengedett, de a gyógyszerrel az sem kompatibilis, szóval semmit sem szabad inni! DE ezt is fogd rá az IR-re, senki ne fog szólni érte!

Kellemes szórakozást! Drukkolok, hogy most minden rendben legyen, és az elszántságod és kitartásod édesanyává varázsoljon!

2012. júl. 26. 09:11
 8/9 anonim ***** válasza:

én általában szoktam sütni ilyen alkalmakra vagy tortát, vagy sütit, egyszerűen kicserélem a lisztet zabkorpára, a cukrot nyírfacukorra, stb. Legalább nem mész üres kézzel, és nyugodtan ehetsz belőle egy kicsit.

A diabetikus nápolyit annyira nem ajánlom, mert a legtöbb fajtában egyrészt fehérlisztből van az ostya része, másrészt pedig általában fruktózzal készülnek, ami nekünk szinte ugyanolyan káros, mint a répacukor.

2012. júl. 26. 10:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2012. júl. 26. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!