Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez inzulinrezisztencia? +...

Ez inzulinrezisztencia? + Merckformin XR kérdés lennt.

Figyelt kérdés

Cukorterhelés:

Vércukor:

0 perc 4.9 mmol/L

60 perc 6.4 mmol/L

120 perc: 4.4 mmol/L

Inzulin:

0 perc: 4.1 mU/l

60 perc: 31.9 mU/L

120 perc: 13.4 mU/L

A HOMA_IR 0.9.

8 hónapja kezeljük Merckformin XRrel (2x500 mg), diétával, mozgással. Baba még nincs, a türelmem és kitartásom fogy. Az utóbbi időben úgy érzem, nehezen tolerálom a gyógyszert (sokszor szédülök, hiába eszem, és nem kell fogynom). Ez lehetséges, hogy most lett elege ebből a szervezetemnek?

Nem lehet, hogy elég lenne a diéta és a mozgás is?

Nincsenek elszállva az értékek, a doki szerint csak az a gond, hogy a vércukor visszább csökkent a 2. óra végére.

Kell egyáltalán szednem?

Nemsokára lesz újabb terhelésem.

Nem akarom szedni a gyógyszert, ha nem muszáj.

Van PCO, pajzsmirigy alulműködés és magas prolaktin, szóval szedek én már elég gyógyszert ...

Léci segítsetek!

2012. szept. 12. 00:13
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
Igen ez ir és ajánlott rá a gyógyszer. Elég ch-t eszel?
2012. szept. 12. 00:31
 2/33 anonim ***** válasza:

a vercukor szinted mar tokeletes, csak a 120 perces inzulinod magasabb egy picit, de alig a hatar folott van, ez mar nagyon szep eredmeny! sajna a gyogyszert eletunk vegeig szedhetjuk ezzel a betegseggel (nekem is ez van, es meg csak a 2. gyogyszeres honapom, par het mulva megyek kontrollra), az mas kerdes, hogy ha teherbe esnek, akkor szules utan en se szednem egy darabig, probalnam majd csak a dietaval kordaban tartani mert en se vagyok mindig jol a gyogyszertol (etvagytalansag, neha hanyinger, mar attol is ha kajara gondolok, az elso 2 hetben azt hittem meghalok, olyan rosszul voltam). De amig nem jon a baba, en szigoruan betartok mindent, mellesleg nekem kellett is fogynom, mar 10 kg minusznal tartok, de meg kene legalabb ugyanennyi, igaz akkor kevesebb lennek, mint "fenykoromban", de megeri mert nekem ez is nagy eredmeny.

esetleg megirod, milyen ertekekkel kezdted a gyogyszert szedni? kivancsi lennek ra.

2012. szept. 12. 07:32
 3/33 anonim ***** válasza:
A 120 perces inzulinja egyáltalán nem magas, viszont a cukra nem jó.
2012. szept. 12. 07:45
 4/33 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Ezek a kezdő értékeim még decemberből. Erre én már gyógyszert kaptam, mivel babát szeretnénk 2 éve, beszedtem. Azért kételkedem benne, hogy kell gyógyszer, mert úgy tudom az IR, ha az inzulin 5x vagy többször akkora a 2. órában, mint a kezdő inzulin.

A vércukor dolgot nem értem, miért nem jó biológiailag, hogy alacsonyabb lesz a vércukrom, mint az elején.

Nemsokára kontrollom lesz és meglátjuk hogy alakult.

2012. szept. 12. 08:19
 5/33 A kérdező kommentje:
Elég CHt eszem, illetve már 8 hónapja ugyanúgy táplálkozom, szóval nem értem, miért most lettem rosszabbul.
2012. szept. 12. 08:22
 6/33 anonim ***** válasza:
Ha 120 percnél leesik a cukrod az azt jelenti, hogy valamikor volt egy nagy inzulin kiugrásod, csak azt lehet nem mérték van akinek 90 percnél van és 120 percre vissza esik. Biztos, hogy ettől vagy rosszul. Bromocriptint nem szedsz véletlenül?
2012. szept. 12. 14:08
 7/33 A kérdező kommentje:

Köszi!

Norprolacot szedek a prolaktinra, a TSHra tiroxint, az IRre Merckformint, meg még pluszban D vitamint.

2012. szept. 12. 16:58
 8/33 anonim ***** válasza:
norprolaclanak is lehetnek ilyen mellékhatásai.
2012. szept. 12. 19:24
 9/33 A kérdező kommentje:

Lassan két hónapja szedem, de rosszabb volt, mielőtt nem szedtem, a közérzetem.

Mindenesetre jövök majd a vérvétel eredménnyel, javultam e vagy sem.

Egyébként lehet, hogy lelki oka is van a rosszulléteknek - már nagyon szeretném a babát, és lassan telnek ezek a kezeléses hónapok.

2012. szept. 13. 18:10
 10/33 A kérdező kommentje:

Vércukor: 5, majd 5.7, majd 5.3

Inzulin: 3.9 , majd 21.5 majd 20.3

A prolaktinom pedig 28,3 mIU/L - másfél hónap alatt 1200ról vitte le így a Norprolac.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 14. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!