Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért botránkozik meg 10...

Miért botránkozik meg 10 emberből 8, hogy nekem 24 évesen nincs gyerekem és vagy 10 évig nem is szeretnék?

Figyelt kérdés
Ma már nem az a módi szerintem,hogy 18 évesen szülünk és a gyereknevelésből áll az élet. Persze egyszer majd talán én is szeretnék,de nem most és a semmire minek is?! Felelőtlenség lenne szerintem.A családban mégis sokan szekálnak vele.
2012. aug. 10. 16:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

24 évesen-2 éve- én is teljesen így gondoltam, aztán ez év elejétől "elszabadult a pokol", egyszerűen vágyom rá! :)

Szóval, lehet most ezt gondolod, de a női , anyai ösztön bármikor megtalálhat, és a szíveddel fogsz dönteni!

2012. aug. 10. 17:53
 12/20 A kérdező kommentje:
A párom is egyetért abban,hogy míg nincs meg az anyagi háttér,addig nem kell gyereket szülni.Sőt ő ebbe az országba nem is akar gyereket! Tervezzük pár év múlva a kiköltözést.Amúgyis fiatalabb nálam a párom,de eddig minden párom egyetértett velem abban,hogy ha nem érzem magam késznek,akkor inkább ne és senki nem is akarta erőltetni a dolgot! amúgy igazad van abban,hogy a 20 éves fittebb,de a többsége agyilag maga is gyerek még,és azt vallom,hogy gyereknek gyereket szülni,az butaság! Persze vannak kivételek és érett gondolkodású fiatalok,de egy 18-20 éves akkoris nagyrészben gyerek még!
2012. aug. 10. 17:55
 13/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! Bízom benne,hogy ezen a téren csakis az eszem fog diktálni mindig!
2012. aug. 10. 17:56
 14/20 anonim ***** válasza:

Én úgy voltam mint #11-es, csak 26 évesen, szerencsére addigra volt biztos alapja a családbővítésnek.

A mai napon volt már egy kérdés az ellenoldalról, hogy miért mondja mindenki azt, hogy 18 évesen ne szüljenek még a lányok/nők.

Én amondó vagyok,hogy mindnekinek magában kell éreznie és eldöntenie, hogy lelkileg és mentálisan eléggé felkészült-e egy gyermek kihordására , megszülésére és felnevelésére (merthogy egyik sem sétagalopp).

Viszont simán belevenném a védőnői ellátó rendszerbe,hogy a leendő kismamákkal végezzenek egy tesztet arra irányulóan, hogy egyáltanál mennyire vannak képbe dolgokkal,(lásd a sok hülye kérdést itt) hogy amig a gyereke megszületik, addig a hiányos területeket erősíthessék, ill. a védőnő is látná, hogyha jobban oda kell figyelnie a nőre is és a gyerekre is (sokan nem kérdeznek a védőnőtől sem és senkitől sem, és sajna van olyan védőnő is, aki nem minden téren "mászik rá" egy kismamára/anyukára, pedig a gyerek éredeke sajnos soxor megkívánná....)(remélem nem volt túl zöld :)

Szó ami szó, csak magadra és a megérzéseidre hallgass! Akkorra tervezz, amikorra neked úgy gondolod, már menni fog!

2012. aug. 10. 18:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Utolsó,ebben minden benne volt! Ámen :)!
2012. aug. 10. 18:12
 16/20 anonim ***** válasza:

"Kedves 7-es! Első gyermeke vagy anyukádnak?- Itt úgy értettem, az első gyermek vállalása volt a kérdés. Tisztelem Anyukádat, hogy ilyen fitt tudott maradni. Szerintem az ő teherbírása inkább különleges, mint általános."

A bátyámat 33 évesen szülte. Így arra sem mondható, hogy sokkal korábban.

2012. aug. 10. 19:27
 17/20 anonim válasza:

"Amúgyis fiatalabb nálam a párom,de eddig minden párom egyetértett velem abban,hogy ha nem érzem magam késznek,akkor inkább ne és senki nem is akarta erőltetni a dolgot!"

Ebből azt a következtetést vonom le, te még jócskán a párkeresés ill. karrier- építés stádiumában vagy. Eljátszol a gondolattal, de még egyenlőre más dolgok fontosak. Éljél, valósítsd meg álmaidat, észreveszed majd, ha a gyerekvállalás gondolata lesz a napirendi pont. :-)

2012. aug. 11. 01:06
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Azoknak, akik megbotrankoznak meg cseszegetnek emiatt nagyon unalmas lehet az eletuk. Foglalkozzanak a sajat dolgukkal, ehhez semmi kozuk. En 30 eves vagyok es 30 eves korom elott akartam gyereket, van is egy 14 honapos kisfiam. Nekem ez volt a tervem, neked meg az. Aki nem tartja tiszteletben, azzal ne foglalkozz! Valositsd meg a terveidet es akkor vallaj gyereket, amikor szeretnel, ne akkor, amikor a tarsadalom elvarja. A gyereknek is jobb, ha szeretettel varjak es ha akkor jon, amikor minden kerek, nem pedig azert, mert muszaj!
2012. aug. 11. 07:34
 19/20 A kérdező kommentje:
Egyetértünk Utolsó :)!
2012. aug. 11. 17:13
 20/20 anonim ***** válasza:

25 vagyok, 4 éves múlt a lányom, most szeretnénk kistesót. Egyszer sem bántam meg, hogy fiatalon lettem anyuka. Diplomám van, amit mellette csináltam meg. Úgy hogy, nem volt semmilyen segítségem a férjemen kívül.

Van akinek a karrier a fontos, van akinek a család, nem vagyunk egyformák, és ez így van jól.

Azért meg, hogy családnak megfelelj, ne vállalj gyereket, csak ha úgy érzed érett vagy rá. De ha a férje/párod szeretne, érdemes leülni és átbeszélni a témát.

Sok sikert a továbbiakban.

Üdv: A.

2013. dec. 7. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!